Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376618 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Consum combustibil
« Răspuns #670 : 27.Mar.2010, 01:05:42 p.m. »
Acu 2 saptamani am facut un drum pana la Campina (Constanta - Campina = 300 km, pe drumul Constanta-Slobozia-Urziceni-Ploiesti-Campina), doua persoane, si a halit un rezervor dus-intors cu viteza medie de deplasare= 120 km/h
E normal catre bine, zic eu. Cam 600 km are autonomie si Yoshi al meu, la drum intins.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #671 : 29.Mar.2010, 07:46:36 a.m. »
184 , dupa GPS >:) , pe vitezometru indica mai mult  :-?

Daca cei 184 sunt viteza maxima sa zicem, daca in schimb sunt viteza medie eu zic ca e cazul sa-ti schimbi gps-ul, sigur e stricat.

Edit: acum am vazut ca ai zis ca ai avut 175 viteza medie.  Greu de crezut. Fa o poza data viitoare.  >:)
« Ultima Modificare: 29.Mar.2010, 08:34:50 a.m. de rexkroki »

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #672 : 29.Mar.2010, 04:53:37 p.m. »
Fa o poza data viitoare.  >:)
La viteza aia vrei sa mai faca si poze? :D
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #673 : 30.Mar.2010, 11:16:18 a.m. »
Duminica ca tot am avut un drum mai lung, de la Timisoara la Bucuresti, am vrut sa vad din nou daca consumul indicat de computerul de bord corespunde cu cel calculat prin metota plinului, pana sare prima data siguranta de la pompa. Am testat de doua ori si rezultatele au fost urmatoarele:

1.    239,2 km parcursi, alimentat 16,70 l, consum mediu computer de bord 6,9 l, consum mediu regula de trei simpla 6,98 l
2.    168,4 km parcursi, alimentat 11,53 l, consum mediu computer de bord 6,7 l, consum mediu regula de trei simpla 6,84 l

Diferenta mai mare in cazul doi poate avea drept cauze o reglare mai putin sensibila a sigurantei de la pompa doi sau o viteza mai mare de alimentare la pompa din primul caz de unde poate rezulta o spumare suplimentara a combustibilului si declansarea mai rapida a sigurantei.

Diferentele sunt insa destul de mici, deci pot sa ma bazez in continuare fara nici o indoiala pe consumul indicat de masina.  :good:

Offline Laurentiu

« Răspuns #674 : 30.Mar.2010, 11:26:15 a.m. »
...am vrut sa vad din nou daca consumul indicat de computerul de bord corespunde cu cel calculat prin metota plinului, pana sare prima data siguranta de la pompa.
Chiar nu vad de ce te complici cu "siguranta" care este o variabila destul de mare.
Cel mai indicat este cind vezi banzina ca ajunge in gura de umplere.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #675 : 30.Mar.2010, 12:59:28 p.m. »
Nu e periculos sa umplii asa mult rezervorul? Vaporii unde se mai duc? :-S
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #676 : 30.Mar.2010, 08:58:46 p.m. »
Nu e periculos sa umplii asa mult rezervorul?
NU e periculos. Fac asta de ani buni de zile si nu mi s-a intimplat nimic. Pina apar vaporii, se consuma ceva din rezervor.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Sakura77

« Răspuns #677 : 01.Apr.2010, 09:01:25 p.m. »
nici nu ai idee cit conteaza filtru ala de aer pe care l-am montat  >:)
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #678 : 01.Apr.2010, 10:11:28 p.m. »
Caut posesor de SX4 pentru test comparativ consum.
Traseu propus: A2 (benzinaria Mol unde sa si facem plinul, resetam CB, etc), Dristor, Alba Iulia, Pta Unirii - Splai - Iuliu Maniu - Mol Metro Militari (unde alimentam si comparam consumul pana aici - Lujerului - Virtutii - Arcul De Triumf - Mol Otopeni (starsitul testului)
Misto ar fi sa ne strangem 2-3 posesori de Swift si vreo 2 - 3 de SX4.
Am lansat invitatia si pe topicul Consum Swift ;)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #679 : 02.Apr.2010, 08:45:50 a.m. »
Un test interesant. E vorba doar de consum sau contreaza si timpul pana la destinatie?   >:)