Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376620 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
Re: Consum combustibil
« Răspuns #650 : 04.Mar.2010, 02:09:02 a.m. »
Iar au saltat hotii pretul benzinei. Si cand ma gandesc ca anul trecut pe vremea asta era "treijdemii litru' ". De ce nu le putem face sa mearga cu aburi? ... bagam coceni  :D
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #651 : 04.Mar.2010, 08:02:41 p.m. »
Da..sper sa nu mai creasca ca si pe mine m-au nenorocit. Am bagat aseara cu 4,62.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline nod

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
« Răspuns #652 : 05.Mar.2010, 10:17:18 a.m. »
Salut.
La mine dupa 2 ani de utilizare cu SX4 SEDAN 1.6 consumurile arata cam asa:
-Media in oras vara (Bucuresti) 9.7 - 10.5 l inconditiile de bara la bara, AC si conducere relativ sportiva.
-Media in oras iarna (Bucuresti) 10.5 - 11.5 l inconditiile de bara la bara, CNC* si conducere nesportiva.
-Media in afara de oras 6.8-7.6 cu 120 - 140Km/h.
-Media la viteze peste 140 (145 - 175) la drum intins se duce la 8.6l chiar cu bataie spre 9l.
Atat in oras cat si in afara circulatia s-a facut cu 3 persoane.
*CNC = caldura necontrolata

Am mai constatat de asemenea ca la viteze mari este bine sa ai masina incarcata si sa fie cat mai egal distribuite greutatile.
La prima tura  cu masina goala la peste 145Km fugea de spate spre dreapta.
L-a urmatoarea am incarcat masina (4 persoane) si bagaje si a fost totul ok la 165Km.
Apoi am fost nevoit in trafic sa o duc la maxim (tot incarcata) si pot spune ca am fost surprins ca de la 160Km la 170-17.. ? a avut un demaraj foarte frumos, adica atunci cand am dus aceleratia la blana a reactionat asa cum trebuie nu s-a codit sa isi ia avant sau sa astept.  Singurul impediment este ca nu merge mai sus de 17.. cred ca 175 e o limitare din computer. La viteze mai mici nu a fost prea nervoasa la accelerare. Chiar pot sa spun ca acceleratia are o latenta cam mare la viteze mici. Dar e OK.

Offline BXXENL

« Răspuns #653 : 05.Mar.2010, 02:47:04 p.m. »
E limitata natural la viteza aia...cam atat poate.
  • SX4 1.5
Alex

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #654 : 08.Mar.2010, 11:39:21 a.m. »
La viteze mai mici nu a fost prea nervoasa la accelerare.
Cred ca depinde si in ce treapta de viteza erai. Una e sa fii, de exemplu, la 60km/h intr-a 3a, si alta e sa fii intr-a 4a. :dknw:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Swithin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #655 : 08.Mar.2010, 12:16:08 p.m. »

Sau chiar in a doua: mergeam la un moment dat pe niste serpentine, in spatele unui autobuz cu 30 km/h. Cand am prins o portiune cu vizibilitate l-am depasit - si nici nu mi-am dat seama cum am ajuns la 80 km/h.
Grow up.

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #656 : 15.Mar.2010, 01:14:23 a.m. »
Consum mixt 50 oras -50 afara ( Constanta ) , se poate mult mai jos undeva la 5,5 fara AC , faruri , radio :)
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #657 : 15.Mar.2010, 10:01:37 a.m. »
Frumos consumul.  Da te-am luat. :)

Ieri cand ma intorceam din iesirea de la Sinaia am reusit recordul in materie de consum redus pentru mine.
La iesirea din Comarnic, dupa ce am scapat de coloana ce inainta ca un melc plictisit, am resetat consumul mediu si mi-am propus sa merg legal pana la Bucuresti. Intre localitati am mers cu 90 - 100 km/h iar in localitati cu maxim 70 km/h. Intre Comarnic si Ploiesti am scos o medie incredibila de 5.1 %. Pana la intrarea in Bucuresti a mai crescut putin consumul mediu si am ajuns la 5.4 %. Am facut si o poza (pe care nu o am aici la job) sa imortalizez momentul. :)

O explicatie pentru acest consum cred ca este si momentul in care am resetat calculatorul. In mod normal pana acum cand mi-am propus sa verific consumul resetam calculatorul pe loc si dupa aceea plecam. Ieri insa am resetat computerul de bord in mers, la viteza constanta si prima valoare afisata a fost de 3.6% in loc de 12 - 14 % cum aparea dupa ce plecam din loc.

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #658 : 15.Mar.2010, 12:41:52 p.m. »
Insa nu uita, ca de la Sinaia pana in Ploiesti cobori destul de mult. Fa drumul invers, exact la aceleasi viteze, si vei avea o surpriza: consumul nu este deloc acelasi, nici macar pe aproape.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #659 : 15.Mar.2010, 12:48:04 p.m. »
Pai nu as avea nici o surpriza, stiu din start ca va fi mai mare. :)