Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376591 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dan radu

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 51
  • Gen: Bărbat
  • SX4 4WD GS 1.6 benzina
Re: Consum combustibil
« Răspuns #600 : 15.Feb.2010, 07:04:44 p.m. »
eu ma si pling de consum si ma si impartasesc :)
benzina pun doar Petrom de 99
mie mi se pare ca merge mult mai bine decit cu 95, Petrom sau de oriunde din alta parte

Offline dan_r

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
« Răspuns #601 : 15.Feb.2010, 10:28:01 p.m. »
Pe Logan am testat tratamentul de benzina de la Metabond ... parca "megalene" se numeste. Asa cum au mai zis si alti colegi si mie tot asa mi se parea ca ar consuma mai putin cam 1 l la 100 km. Am tot zis sa testez si SX-ul. Si am mai gasit acele inele magnetice care ar magnetiza combustibilul imbunatatid arderea "http://www.bizoo.ro/firma/Melanet/vanzare/72488/Inel-magnetic". Cam scump ce este drept app 200 RON. Mai gasisem pe net si alte sisteme de magnetizare in vederea imbunatatirii arderii dar recomandate in special pt diesel.
PS tipul care a postat anuntul pe Bizoo nu mai comercializeaza dar da relatii si avea un nr de tel de la cel care mai distribuie. Poate daca o sa vrea mai multi o iesi si un discount.
1.6i GS AC ESP MP3 107 CP 4WD

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #602 : 15.Feb.2010, 11:35:43 p.m. »
I-am bagat eu Metabond la greu in ea. In ulei am Metabond Gold, in cutia de viteze, cutia de transfer si diferential am Metabond GT, iar Megalene.., e a doua cutie. Daca cineva intreaba de diferente, Da, sunt diferente. In bine si la toate, insa nu va ganditi la miracole. La megalene insa cred ca o sa renunt, cel putin pana da caldura. La consumurile inregistrate iarna asta... nu exista antidot. Insa cu Metabond Gold am aproape 15000 si iata ca merge foarte bine. Cu GT am cam 5000. Sper ca nu a fost off-topic comentariul.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline Sakura77

« Răspuns #603 : 16.Feb.2010, 08:44:07 a.m. »
decit sa dai 200 ron , mai bine desfaci un difuzor si imprumuti magnetul  :D
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline BXXENL

« Răspuns #604 : 16.Feb.2010, 08:51:30 a.m. »
Magnetii aia sunt absolut inutili. ABSOULT. EFECT ZERO! Scuze de caps..dar trebuie sa intelegi. Nu se magnetizeaza nimic, nicaieri, niciunde. Singurul lucru de care sunt buni magnetii aia (daca sunt f puternici) e sa ii pui pe exteriorul filtrului de ulei sa iti opreasca particulele metalice pe peretii acestuia sa nu mai treaca in materialul filtrant. Metabond pt pus in benzina am folosit si eu si de absolut fiecare data mi s-a parut ca mi-a crescut (cu o cantitate infima 0.01L/100km) consumul. Si la suzuky si la smart probat un flacon (butoias, cutiutza) intreg. Ce-i drept, le si bag benzina buna mereu. Poate daca as baga benzina proasta si ulei mai gros, atunci cand as folosi tratamente s-ar simti. Dar cu benzina buna si ulei recomandat in carte nu am simtit nici o diferenta.

Nu vreau sa supar pe nimeni, doar impartaseam din experienta mea (limitata la ~70.000km condusi cu dacia/suza/smartul). Parerea mea e ca de banii dati pe tratamente va bagati ulei si filtre de calitate si sunteti protejati si in timpul unei exploatari mai dure si in cazul unei depasiri ale intervalului de service.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Sakura77

« Răspuns #605 : 16.Feb.2010, 09:06:44 a.m. »
stii ca e o idee buna sa magnetizezi  filtrul de ulei, am mai citit despre asta , uite o sa deschid un topic cu chestii de genul asta ceva gen CUM SA PROTEJAM MASINA ***   mici  inventii

va astept sa ne impartasim impresiile

referitor la consum, era ceva ce au patentat cei de la Petrom parca , un tub legat de un fir metalic ce se introducea in rezervor cu nu stiu ce proprietati catalitice, am vazut unul de genul asta la cineva
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
« Răspuns #606 : 16.Feb.2010, 11:28:21 a.m. »
Dar ce te faci, cand nu poti pune filtre si uleiul ala de calitate? La Redtor, cand am luat masina, mi-au oferit revizii gratuite (consumabile si manopera) in perioada garantiei. Dar filtrul care l-au pus la revizia de 15000, l-am inlocuit eu dupa 8000km, ca nu mai era bun de nimic. Si am facut o comparatie cu filtrul original cu care a iesit masina din fabrica. Calitatea celui pus de ei era foarte slaba. Am cumparat eu un filtru apoi de 45 de lei, care intradevar arata ca cel original al masinii (lamele alea dispuse egal, tari, sunt mai groase). Si cu uleiul e la fel. De unde stiu ca uleiul pe care il pun ei este de calitate? Le-am zis ca imi cumpar eu uleiul, nu au vrut insa. In situatia asta am bagat Metabond. Si vreau sa va spun ca l-am testat si eu, fara sa-mi dau seama. M-a pus naiba sa ung bacurile mandrinei de la bormasina cu metabond. Pai a vrut apoi sa mai tina vreun burghiu? Toate alunecau. Am degresat mandrina. Degeaba. A trebuit sa polizez bacurile cu piatra de rectificat.
    Ar mai fi o solutie, dupa ce vin acasa, sa-mi schimb eu uleiul si filtrul cu ce vreau eu, dar parca e prea de tot asta.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline BXXENL

« Răspuns #607 : 16.Feb.2010, 12:29:13 p.m. »
Sunt obligati sa te primeasca cu ele, eu am fost la 15K si merg si la 30. Cand fac gargara le ceri in scris. Ai sa vezi cum or sa intoarca foaia si vor face o exceptie pt tine ;)
  • SX4 1.5
Alex

Offline Sakura77

« Răspuns #608 : 19.Feb.2010, 03:59:23 p.m. »
eu ma si pling de consum si ma si impartasesc :)
benzina pun doar Petrom de 99
mie mi se pare ca merge mult mai bine decit cu 95, Petrom sau de oriunde din alta parte

eu deabia astept sa scap de garantie , sa trec pe  gpl

toata Europa e plina de sx4 pe GPL  :D
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline riah

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • "URECHIATA"
« Răspuns #609 : 20.Feb.2010, 11:41:35 p.m. »
Bucuresti - Predeal - Bran, inca un drum dus intors Bran -Predeal si retur Bran - Bucuresti, total 470 km, singur in masina, trafic lejer, viteza 80 - 120km/h, consum 6,3L%. Benzina 95 Petrom. Motorul are putin peste 7000 de km.