Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376571 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Geo (SX4Owner)

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 443
  • Gen: Bărbat
  • Happy that i'm not anymore SX4Dreamer
Re: Consum combustibil
« Răspuns #500 : 20.Nov.2009, 09:55:38 a.m. »
 :ad sub masa: :ad sub masa: :ad sub masa: cand esti mereu in off-road asa se intampla... :fluier:
SAYURI, o gheisa plina de talente

Offline cosmin

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 289
« Răspuns #501 : 20.Nov.2009, 01:33:23 p.m. »
[Cred ca se refera la sunetul pe care il scoate pompa cand pui benzina si ai ajuns la capat...
De la primul "click" si pina la "plin ochi" mai intra pe putin 2-3L de benzina. Acum, depinde si de viteza cu care este bagata benzina in rezervor.

Tocmai ca mai intra vreo 2-3 litrii, folosesc "pana la click" ...aici nu e nimic relativ iar daca vrei sa iti faci consumul la pompa asta e reperul si nu "pana da afara" sau mai stiu eu care...
Suzuki SX4 1,5 SE

Offline Laurentiu

« Răspuns #502 : 20.Nov.2009, 05:45:30 p.m. »
...daca vrei sa iti faci consumul la pompa asta e reperul si nu "pana da afara"...
Total GRESIT. Undeva in mesajul meu am spus ca aici conteaza si viteza cu care pompa baga benzina in rezervor. La o viteza mai mare, "clickul" se va "infiinta" mult mai devreme decit atunci cind carburantul e introdus cu o viteza mai mica - gura si gitul de umplere a rezervorului nu este cit gura unei fintini.
Cind plinul este facut "ochi", elimini X-ul din ecuatie ca ar mai fi intrat 1-2-3-4L de benzina ;).
Incearca si te vei convinge singur.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogdanb

« Răspuns #503 : 20.Nov.2009, 10:57:55 p.m. »
Total GRESIT. [/quote]
CORECT! Plus ca, in afara de viteza de curgere, conteaza si cat de mult "infigi" pistolul in gura rezervorului. Daca de ex. il impingi prea tare nu are aerul pe unde sa iasa si "click"-ul apare foarte devreme (sau enervant de des :D)
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline anyd

• Hero Member
  • Mesaje postate: 732
« Răspuns #504 : 22.Nov.2009, 07:53:34 p.m. »
Acum computerul arata exact 8,4 % consumul dupa cca 1000 de km de cand nu l-am mai resetat ...(iar in ultimele zile, adica in cca 300 km consumul a scazut de la 8,6 la 8,4 cat e acum...)  :)

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #505 : 24.Nov.2009, 12:12:00 p.m. »
Astazi am pus benzina de la Mol #:-S Sa vedem ce consum iese la final, ca 14% cu Petrom m-a cam blocat :inteligent:

Am trecut de jumatate cu plinul si consumul pe CB apare 12.5%, mai putin decat cu benzina de la Petrom :D Sa vedem si calculul final, cand raman pe empty.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #506 : 24.Nov.2009, 12:12:42 p.m. »
eee.Suntem impreuna pe picior mare! :D
Go Terios!!!:)

Offline ASZ

« Răspuns #507 : 27.Nov.2009, 06:07:20 p.m. »
Am facut 400 km in Cluj, iar consumul a fost de 10.9 l/100 km

Offline bogdanb

« Răspuns #508 : 27.Nov.2009, 06:55:27 p.m. »
Pare rezonabil pentru mersul prin oras...din cate imi amintesc, nici in Cluj nu e traficul mult mai lejer decat in Bucuresti.
In orice caz, e singurul oras din Romania unde am intalnit o strada cu sensul de dus prin stanga si cel de intors pe dreapta... >:)
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #509 : 27.Nov.2009, 07:44:58 p.m. »
...consumul a fost de 10.9 l/100 km
Consum calculat de CB sau "la mina" ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!