Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376414 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Consum combustibil
« Răspuns #2780 : 19.Ian.2019, 01:32:36 p.m. »
Deci ai rezervor de 50l? Ar fi vreo metoda prin care sa ne dam seama daca ce arata pompa este si ce am primit in rezervor? Caci altfel tot ce scriem pe aici e cam alterat/denaturat.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2781 : 19.Ian.2019, 01:40:07 p.m. »
Discuția despre capacitatea rezervorului a mai fost. Daca mi-aduc aminte, 4x2 are 50 l, iar 4x4 are 47 l.
Despre furtul la pompă, pana acum suspectez o singură pompă, la care atât la masina mea, cat si la alta masina, a intrat mai mult decât știau proprietarii dupa poziția acului si distanta parcursa pana acolo. Drept pentru care o evit.
Metoda de verificare este un vas gradat pe care am inteles ca sunt obligați să ti-l dea daca il soliciti. Dar n-am văzut încă una ca asta.
« Ultima Modificare: 19.Ian.2019, 01:52:16 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline NicNic

« Răspuns #2782 : 19.Ian.2019, 05:29:04 p.m. »

Poate ma insel dar ceva nu se potriveste: rezervorul masinii are 50 de litri, ca sa pui peste 46 l benzina tu trebuia sa faci cel putin 20-30 km pe rosu si nu cred ca e cazul (practic mai aveai 3,7 l benzina in rezervor conform indicatiilor, avertizarea se aprinde cand cobori sub 5 l, cel putin asa stiu). Mai curand cred ca te-au furat la pompa, cum prea bine stim ca se face... Aveti grija ca foarte multe contoare sunt masluite, inclusiv de la retelele mari. Ca si furatul banilor din conturi, aduc bani usor castigati asa ca cei implicati sunt extrem de tehnologizati si precauti, te lucreaza doar din soft si o fac ca si Volkswagen, doar cand stiu ca nu-i prinde nimeni. Sincer cred ca exista o mafie foarte bine camuflata a furtului de bani prin manipularea contoarelor de combustibil la pompe.

Nu cred ca e bine sa fim suspiciosi. Nu inainte de a avea motive realiste.
In cazul de fata, imi este greu sa cred ca furnizorii de benzina fura.
Prea iese mereu aceeasi diferenta, deci ar trebui ca toate pompele sa fie masluite identic ...

Despre rezervorul lui SUVI pot spune cu cerrtitudine ca in CIV are trecuta o capacitate de 50 l.
Iar cel mai mult am alimentat putin peste 48 l. Deci incap sigur mai mult de 47 l in el.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #2783 : 19.Ian.2019, 06:53:00 p.m. »
N-a spus nimeni ca nu incap 48 l, dar cat ai mers cu avertizarea aprinsa? Asta face diferenta! Eu din ce stiu, e ca se aprinde cand mai ai 5 l sau pentru 50Km benzina in rezervor. Daca ai mers 30 km dupa ce ai avut avertizare, este cam pe acolo. Dar daca ai mers mai putin, eu zic ca si-au luat "partea"...

Offline NicNic

« Răspuns #2784 : 19.Ian.2019, 08:49:57 p.m. »
Chestia cu 5 l de rezerva este aproximativa. Corect ar fi sa spuna "minim 5 l".
Iar becul se aprinde cand ultimul afisaj de "range" este de 30 km.

Din experientele cu SUVI, cel mai mult am mers aproape 60 km cu becul aprins.
La drum lung, cu consum de 5%. Si nu mai aveam de unde alimenta ...  :D

Tot din ce observ la SUVI, acum becul se aprinde mai tarziu, adica rezerva e mai mica.
Daca inainte o alimentare imediat dupa ce se aprindea becul insemna sa bag cam 43-44 l in rezervor, acum pun 44-45 l, mai aproape de 45..
Asta cu scaderea rezervei semnalate e o certitudine pentru mine. Nu as mai forta nota.
Desteapta-te romane!

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #2785 : 19.Ian.2019, 10:25:03 p.m. »
Sa nu patesti ca mine acum 10 ani, becul de avertizare de la cielo s-a ars si am facut pana prostului langa foisor.
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline NicNic

« Răspuns #2786 : 20.Ian.2019, 09:40:42 a.m. »
Este ceva mai sigur in zilele de acum.
Pe langa becul de avertizare mai avem si computerul de bord care indica distanta ramasa de parcurs.
Trebuie sa fii prea neatent ca sa mai patesti asa ceva.
Sau sa o faci in mod constient.
Spre exemplu, daca ai vrea sa verifici cat poti merge cu masina pe rezerva.
Desteapta-te romane!

Offline Utilizator_Anonim

« Răspuns #2787 : 20.Ian.2019, 10:17:31 a.m. »
Tin minte ca a trebuit sa bag 5 l ca sa se amorseze pompa
  • Scross 1.4 allgrip pasion, skoda yeti 2.0 tdi 4x4, saab 900 coupe 230 cp

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #2788 : 20.Ian.2019, 11:08:53 a.m. »
Nu stiu cum e SX4, la Vitara S dupa ce se aprinde avertizarea nu mai afiseaza distanta ramasa de parcurs. Am doar un ecran negru, cat sa ma bage in fibrilatii pana dau de seva...Ca sa nu imi mai tremure... fac plinul de cate ori se apropie de jumatate...

Offline NicNic

« Răspuns #2789 : 20.Ian.2019, 11:15:29 a.m. »
Asa e si la SX4. Dispare valoarea pentru "range".

Dar emotii am numai daca merg jumatate de ora fara sa alimentez. Cam atat ar trebui sa rezisti, minim, cu rezerva de benzina pe un drum normal. Si nu ratez momentul cand se ajunge la rezerva pentru ca (cel putin la SX4) se aude un semnal sonor strident odata cu aprinderea becului.

Singura situatie cand intervin in caz ca se aprinde becul este pe autostrada, cand nu mai circul cu mai mult de 110 km/h, ca sa limitez consumul pe cat posibil. Altfel, merg normal stiind ca cel putin 50 km am la dispozitie ca sa gasesc o statie de benizna.
Desteapta-te romane!