Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376683 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Consum combustibil
« Răspuns #2070 : 12.Aug.2013, 01:34:26 p.m. »
Nu, colegi, 110 viteza de croaziera si 120 in depasire. Culmea e ca pe A1, in aceleasi conditii, scot sub 8.

Ba chiar 7,4 % dupa un circuit de vreo 1000 km, incluzand A1, drumuri nationale si judetene, cu urcusuri, coborasuri si serpentine. In aceleasi conditii, aceesi soferi, aceleasi bagaje si pasagerul portbagaj.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #2071 : 13.Aug.2013, 07:35:15 a.m. »
In aceleasi conditii...
M-as mira sa fie aceleasi conditii in procent de 100%.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2072 : 13.Aug.2013, 08:21:07 a.m. »
Corect, a lipsit vantul de pe A2-A4.

Sent using Tapatalk 2

• SX4 by Giugiaro

Offline Laurentiu

« Răspuns #2073 : 13.Aug.2013, 01:26:50 p.m. »
...a lipsit vantul de pe A2-A4.
Cum ai reusit sa monitorizezi "consistenta" traficului pe diferite sectoare de drum ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2074 : 13.Aug.2013, 03:27:27 p.m. »
Nu am reusit...  :">
  • SX4 by Giugiaro

Offline Laurentiu

« Răspuns #2075 : 13.Aug.2013, 08:05:03 p.m. »
Gabi, niciodata nu vei avea ACELEASI conditii pe o portiune X de drum. Sint extrem de multe variabile (temperatura in asfalt, cantitatea de benzina din rezervor, treapta de viteza folosita, viteza de circulatie, greutatea totala a masinii, distributia freutatii in masina care poate schimba comportamentul ei etc, etc, etc) pe care nu le vei putea pune in concordanta atit la dus cit si la intors ori in zile diferite. Sint variabile mici insa adunate iti vor da niste diferente in consum.
  • Suzuki SX4

Offline MOTANUL

« Răspuns #2076 : 20.Aug.2013, 01:43:36 p.m. »
Am facut cei mai multi km cu un plin - Record personal (consum extraurban in foarte mare masura).
Traseul Bucuresti- Slanic prahova-Brasov-Sighisoara-Sibiu-valea oltului - Pitesti - Bucuresti

Am alimentat la 44444 in Bucuresti:
BC a afisat:
7,8 pe autostrada catre Ploiesti viteza 120-130km/h
7.1 la slanic prahova
?? Sighisoara
6,4 la Sibiu
6,2 Valea Oltului
6,1 Autostrada (mers cu maxim 110 km/h)

Am mers destul de incet (tot adormeau pasagerii in masina si am zis sa nu ii trezesc  :D). Intre sighisoara si Sibiu se lucra la drum pe multe portiuni si erau multe limitari de viteza (adica am avut o medie foarte mica de viteza). Valea Oltului am stat in coloana; Pe autostrada la intoarcere am mers exagerat de incet (100-110 km/h).
Pe valea Oltului am verificat presiunea in anvelope (aveam 2,1 pe spate si 2,2 pe fata). Am modificat in 2,3 peste tot.
Consumul afisat final a fost cel de 6,1 consumul real la pompa a fost de 6,8%. / 662 km parcursi cu ~ 45l de combustibil.
In teorie 700 km sunt realizabili doar in conditiile in care ii parcurgi cu viteza foarte mica (medie de 70km/h).

Dupa ce am alimentat pe la mijlocul autostrazii am mers tot cu 130 km/h; De data asta BC-ul afisa 7,4 (cred ca nu am sa inteleg niciodata cum este gandit acest BC si ce oare o afisa el pe mintea lui).
« Ultima Modificare: 20.Aug.2013, 01:45:50 p.m. de MOTANUL »
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline hugbear

« Răspuns #2077 : 20.Aug.2013, 11:47:37 p.m. »
cred ca nu am sa inteleg niciodata cum este gandit acest BC si ce oare o afisa el pe mintea lui.
Fii Zen: dezactiveaza-l.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline NicNic

« Răspuns #2078 : 20.Aug.2013, 11:59:04 p.m. »
Fii Zen: dezactiveaza-l.

Buna solutia asta... M-am gandit si eu la ea ... Un fel de altruist impacat cu soarta.

Dar cum ramane cu banii dati pentru aceste facilitati/dotari? Mai merita SX4 foarte "dotat" la pret mic?
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline hugbear

« Răspuns #2079 : 21.Aug.2013, 12:17:29 a.m. »
Daca motivul achizitiei de SX4 a fost afisajul ala, nu a meritat. Daca insa l-ai cumparat pentru ce stie sa faca pe sosea si pe langa, probabil ca da.
Personal, eu nu l-am dezactivat. Da' nici nu ma-nchin la el.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon