Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376695 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Consum combustibil
« Răspuns #2030 : 05.Iul.2013, 08:22:59 p.m. »
Ca vedeti in poza atasata este parfum pe langa ce a vazut masinutza.

Un drum de pamint batatorit e mult mai bun decit unul asfaltat si cu gauri. Doar cind ploua regula nu mai e aceesi.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #2031 : 08.Iul.2013, 11:54:56 a.m. »
Pari sa ai greutate considerabila pe spate, cum se comporta suspensia? Eu am scos 7.3 pe drum ce a inclus pamant, pietre (sectiune de drum pietruita in vederea asfaltarii, dar au trecut 2-3 ani si deja sunt ciufulite rau toate pietele, mers cu 1-a si a 2-a la relanti) si asfalt virajat unde pedala s-a cam lipit de podea).

Pentru mine consumul masinii e ok (ce-i drept e 1.5 73kw 2x4), eu m-am resemnat, nu va consuma niciodata cat smartul, dar daca la smart pot sa ma plang de multe dar de consum nu (5.3% pe autostrada ct-buc, 4.8%  de pe centura pana la basarabi la metrou, nu exista subturat in vocabularul smartului), la suzuki nu ma pot plange decat de consum. Nu exista viteza economica la masina asta, 80km/h ia 6-7, 110km/h ia 6-7, a 4-a la 60 ia 6-7 :)).  Consumurile mele sunt cele indicate de CB pt ca l-am gasit sa fie rezonabil de precis incat sa nu ma mai chinui la pompa sa fac plinul exact la fel.

Drept cadou pt ca a implnit 5 ani i-am oferit o preche de claxoane pe masura masinii, hella supertones ca sa nu ma mai confunde oamenii cu capul in nori cu vreun scuter de livrat pizza atunci cand ii claxonez.
  • SX4 1.5
Alex

Offline MOTANUL

« Răspuns #2032 : 08.Iul.2013, 01:05:10 p.m. »
Poze o sa mai pun la masina mea.

Revenind la consum; Nu am avut greutate mare pe spate (am fost 2 persoane + 1 copil de 9 ani + bagaje). Avand in vedere ca portbagajul este extrem de mic bagajele au incaput - doar laptopul a stat in masina.
Am specificat ca nu imi place cum topaie masina pe spate si merg cu anvelopele la limita inferioara (adica un 2.3 pe spate). La momentul respectiv portbagajul era gol - aveam doar lucruri pentru plaja. Din poza pare ca sta pe ceva un pic mai inalt roata stanga spate (in prim plan). O sa verific azi presiunea sa vad cat este.

Am facut plinul personal la intoarcere de 2 ori cam  la 390 km (781 a fost totalul). Consumul real 7.16 si 7,17. Din Halkidiki pana in sofia drumul nu este drept (urci-cobori destul de mult). BC-ul a afisat: 6.5-6.9
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • Gen: Bărbat
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
« Răspuns #2033 : 20.Iul.2013, 12:02:28 p.m. »
In concediu am facut cam 850 km (Romania / Bulgaria) dus  - intors. La ducere a plouat si am mers mai incet ( 80-90km/h). Connsumul a fost de 6.6l/100km ( afisat) deci undeva pana in 6.7l/100km. A fost destul de precis pentru ca am facut plinul la sosire in Bucuresti iar dupa calculele mele (am pastrat bonurile) cam tot atat am consumat ( 6.7- 6-8l/100km). aceasta inseamna ca CB-ul la mine afiseaza aproximativ corect, ce este drept, un pic mai putin, dar...sunt multumit.

P.S: eu am varianta veche, fara face-lift, din 2009.
Concediu placut si consumuri cat mai mici pentru toti "suzuki-istii" ! Sper sa ne reintalnim curand si sa avem ce sa povestim!   ;)
Today is the first day of the rest of my life

Offline Drumetul eclectic

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
« Răspuns #2034 : 29.Iul.2013, 02:24:21 p.m. »
După aproape 4 luni de când îl am pe Bîzu și după tot felul de teste pe la tot felul de benzinării, am ajuns la o primă concluzie: consumul real, la pompă, este cu circa 13% (!!!!) peste cel afișat de CB. Diferența între 6.6 afișat și 6.8 real, de care vorbește @eduard_b, mie mi se pare un vis frumos.
Ultima măsurătoare în weekendul tocmai încheiat. București - Pitești - Piscani - Domnești - Slatina - drum forestier până în Valea Rea (la poalele Moldoveanului). Total 427 km, din care 75 pe forestier. Urcat până la 1450 m altitudine. Consum afișat: 5.8 (  :-O ) Consum real, măsurat de la plin la plin: 6.6%.
La toate măsurătorile de până acum, eroarea s-a situat mereu între 10% și 15%, variația datorându-se, zic eu, mai degrabă modului diferit de la caz la caz în care îndes benzina cu piciorul în rezervor decât vreunei erori „patologice” la un lanț de benzinării anume.

Offline eduard_b

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 397
  • cea mai buna maisna este aceea pe care o ai
« Răspuns #2035 : 29.Iul.2013, 03:14:41 p.m. »

Ultima măsurătoare în weekendul tocmai încheiat. București - Pitești - Piscani - Domnești - Slatina - drum forestier până în Valea Rea (la poalele Moldoveanului). Total 427 km, din care 75 pe forestier. Urcat până la 1450 m altitudine.
Cum mai e drumul pe Valea Rea? Banuiesc ca ai urcat pana la Stana lui Burnei ( acolo se termina)? Mai sunt defrisari masive in zona ? Ultima data cand am mers -anul trecut in Mai - m-am intalnit cu un mastodont care cara lemne  :-O. Noroc ca am avut unde sa trag pe dreapta...altfel...el nu parea sa dea inapoi :D
Nu uita ca  eu am varianta veche ( 108CP) si poate sunt unele diferente. SI CB-ul la mine e doar cu o zecimala
 Iar in alta ordine de idei merg destul de incet si nu accelerez puternic. Cu alte cuvinte, conduc ca un pensionar ( cu max 110km). Poti sa-ti bei linistit cafeaua cu mine in masina..nu se varsa.
 Iar consum de 5.8 nu am avut niciodata. Pentru varianta mea, in cartea tehinca este dat un consum minim de 5.9l/100km ( a doua zecimala care la modelul meu  nu exista pe CB  o fi 9 ?  :D
« Ultima Modificare: 29.Iul.2013, 03:22:30 p.m. de eduard_b »
Today is the first day of the rest of my life

Offline Drumetul eclectic

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 55
« Răspuns #2036 : 29.Iul.2013, 03:37:37 p.m. »
Mda, motorul mai micuț explică consumul foarte decent, dar nu explică eroarea foarte mică pe care o dă CB la afișarea consumului mediu. Cine știe, la mașina ta or fi mai bine calibrați senzorii de la rezervor...
Și la mine CB-ul dă tot cu o zecimală.
Am constatat și eu diferența foarte mare (mult mai mare ca la Loganul pe care l-am avut până de curând) între consumul la viteze de 80-90 și cel la 120 (nu zic mai mult). Pun asta pe seama aerodinamicii defectuoase, mașina nefiind gândită pentru optimizarea consumului la 130 km/h.

Off-topic: drumul e ok, mai ales de la baraj până la stână, în sensul că a fost nivelat și acoperit cu macadam. Defrișările continuă perfect legal și cu același entuziasm  X-(

Offline roberto

« Răspuns #2037 : 29.Iul.2013, 06:21:45 p.m. »
După aproape 4 luni de când îl am pe Bîzu și după tot felul de teste pe la tot felul de benzinării, am ajuns la o primă concluzie: consumul real, la pompă, este cu circa 13% (!!!!) peste cel afișat de CB. Diferența între 6.6 afișat și 6.8 real, de care vorbește @eduard_b, mie mi se pare un vis frumos.
Ultima măsurătoare în weekendul tocmai încheiat. București - Pitești - Piscani - Domnești - Slatina - drum forestier până în Valea Rea (la poalele Moldoveanului). Total 427 km, din care 75 pe forestier. Urcat până la 1450 m altitudine. Consum afișat: 5.8 (  :-O ) Consum real, măsurat de la plin la plin: 6.6%.
La toate măsurătorile de până acum, eroarea s-a situat mereu între 10% și 15%, variația datorându-se, zic eu, mai degrabă modului diferit de la caz la caz în care îndes benzina cu piciorul în rezervor decât vreunei erori „patologice” la un lanț de benzinării anume.

Poti tine cont in calculele tale si de faptul ca esti furat la pompa, GARANTAT.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #2038 : 29.Iul.2013, 07:00:02 p.m. »
Din toate postarile ce fac referire la diferenta dintre consumul afisat si cel real se poate trage concluzia ca la modelele ante face lift consumul indicat de CB este mult mai corect.

Offline cristidav

« Răspuns #2039 : 29.Iul.2013, 07:01:49 p.m. »
Cam asa. Post-facelift, eroare de vreo 1.5 litri :(
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )