Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376747 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Consum combustibil
« Răspuns #1920 : 17.Apr.2013, 02:47:41 a.m. »
Am incercat sa merg economic pe A1 cu 100km/h  (:|   si iesit cam asa:

E un consum foarte bun, chiar si pentru diesel.

SUVI are cam 5,2% pe CB  la viteza asta...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline NicNic

« Răspuns #1921 : 19.Apr.2013, 09:03:05 a.m. »
Doua noi rezervoare consumate de SUVI:

43,19 l pentru 622,2 km, cu 6,4% pe CB, rezultand un consum real de 6,94 l/100km
si
42,54 l pentru 653,6 km, cu 6,1% pe CB, rezultand un consum real de 6,50 l/100km.

Parcursul de acum include deplasari mixte, putin urban, autostrada cate 100 km si vreo 25 km drumuri forestiere cu viteza I si a II-a.
Per ansamblu multumit de aceste consumuri.
Dar am facut o verificare a consumului pe autostrada, mergand cate 20 km la diverse viteze, si cele gasite ma cam lasa fara replica (sunt tare neplacute...)
la 100 km/h pe CB arata 6,2%
la 120 km/h arata 6,7%
la 140 km/h arata 9,4%.

Foarte mare cresterea de consum odata cu viteza, o crestere mai mult decat liniara.
Daca ma gandesc ca rezistenta la inaintare datorita aerului creste cu patratul vitezei, pot presupune ca aceasta componenta, de rezistenta a aerului, este cea care da valoarea principala pentru consumul masinii.
Desteapta-te romane!

Offline MOTANUL

« Răspuns #1922 : 19.Apr.2013, 12:46:23 p.m. »
La aceeasi concluzie am ajuns si eu; aerodinamica penalizeaza mult consumul la aceasta masina. La 150km/h daca iei piciorul de pe acceleratie masina se opreste ca si cum ai pune frana.
Toate masinile incetinesc. Am mers si cu masini mai voluminoase si mai inalte - dar mult mai grele (2,5 t) si nu se opresc asa violent. Doar cu o duba goala mai ai senzatia asta. (Exemplu: Ford transit suprainaltat).

Daca vrei consum mic la masina asta iti trebuie nervi de fier (sa nu treci de 100 km/h). Mie imi arata BC-ul 8,5% la 140 km/h si consuma mai putin (pana in 8l %). In extraurban la mine diferenta este de ~0,5 l intre BC si real (ca regula).
La viteza mare ar fi singura anomalie - in sensul ca BC-ul arata mai mult decat consuma masina; Consumul este mai mic pe real.

Pe la un 130 e posibil ca BC-ul sa arate corect  :D; Doar ca eu n-am reusit pana acum sa gasesc punctul de echilibru...

De ce iti arata tie 9,4 nu stiu - dar nu cred sa consume atat. Probabil tot in jur de 7,5-8 e si la tine pe real. Ori 8% la 140 km/h e tinta de atins la batranica de 34 de ani din semnatura. Ce pierde la tehnologie (injectie mecanica + aprindere cu delcou) castiga la aerodinamica.
« Ultima Modificare: 19.Apr.2013, 12:55:04 p.m. de MOTANUL »
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline suzukivls

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
« Răspuns #1923 : 22.Apr.2013, 08:09:16 a.m. »
Salut,
De curand am achizitionat un Suzuki SX Navi, 1.6 benzina 120cai  si as fi curios sa aflu care ar fi un consum real deoarece deocamdata masina bea 10l/100Km in conditiile unui afisaj in bord de numai 7,4l avg
Tare curios dar cred ca , computerul de bord nu are nici cea mai vaga idee cat consuma motorul de langa el, NU?
Acu am 800km la bord
Este nevoie de a menaja masina cateva mii de km?
Mie nu mi-au spus nimic de la reprezentanta, ba din contra au spus ca nu mai este nevoie de asa ceva
Eu stiam ca dupa primii 2000 de km tre schimbat uleiul si filtru de ulei  ASA ESTE?
Ei mi-au zis sa vin la revizie la 15000. Curios
Deci cine are cateva sfaturi sunt bine venite
Multumesc

Offline BXXENL

« Răspuns #1924 : 22.Apr.2013, 09:28:18 a.m. »
Dupa cum vezi pe topic, CB-ul are prostul obicei sa minta. Cel mai bine nu te mai uiti la el, iti faci cateva consumuri reale la pompa.

Eu iti recomand sa menajezi masina macar 2000km, nu numai motorul trebuie sa se rodeze, ci toate componentele de pe ea (transmisie, suspensie, etc).

Asta cu uleiul e cu dus intors. Unele masini vin cu ulei special de rodaj in ele din fabrica, si daca il schimbi prea repede le faci rau. Altele vin cu ulei normal, si e indicat sa-l schimbi mai repede. Un mail la suzuki ungaria poate ar lamuri dilema, daca aflii ce soi de ulei baga, special de rodaj sau ulei normal.

Eu am asteptat cei 15.000km, dar la mine i-a facut foarte repede si in regim usor, 80% din drumuri in afara orasului.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #1925 : 22.Apr.2013, 11:05:56 a.m. »
Citat
Unele masini vin cu ulei special de rodaj in ele din fabrica, si daca il schimbi prea repede le faci rau. Altele vin cu ulei normal, si e indicat sa-l schimbi mai repede.
Mergi pe varianta descrisa in manualul de utilizare. Cauta un ulei atit pt transmisie cit si pt motor care sa coincida cerintelor fabricantului, iar termenul de schimb e cel indicat in grafic. S-a cam terminat vremea uleiurilor de rodaj la motor. Toate motoarele intra in exploatare cu rodaj chimic efectuat pe bancurile din fabrica.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #1926 : 22.Apr.2013, 12:14:01 p.m. »
Corect, sunt rodate chimic, dar asta nu rezolva toate aspectele, de aia si consuma mai mult motorul in rodaj. In primele mii de km e mult mai "strans" trebuie sa se "lase", si asta inseamna ca sunt solicitari mai mari pe anumite piese, frecari mai mari, temperaturi mai mari, multe procese care solicita mai mult uleiul, deteriorand-ul si incarcandu-l cu particule metalice din motor.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #1927 : 22.Apr.2013, 12:27:16 p.m. »
Uite ca iar sintem off topic si ne vor bate moderatorii obrazul. Poate muta cineva discutia la topicul dedicat uleiurilor.

Un mail la suzuki ungaria poate ar lamuri dilema, daca aflii ce soi de ulei baga, special de rodaj sau ulei normal.
Vine cu ulei normal de exploatare (Shell 0W20). Nu scrie nicaieri in manual ca in motor la prima livrare se afla ulei de rodaj. Daca ar fi fost asa, in mod normal trebuia sa fie anuntat proprietarul sa vina la un anumit numar de km in service pt schimb de ulei motor si filtru ulei.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline NicNic

« Răspuns #1928 : 22.Apr.2013, 12:58:57 p.m. »
Salut,
De curand am achizitionat un Suzuki SX Navi, 1.6 benzina 120cai  si as fi curios sa aflu care ar fi un consum real deoarece deocamdata masina bea 10l/100Km in conditiile unui afisaj in bord de numai 7,4l avg
Tare curios dar cred ca , computerul de bord nu are nici cea mai vaga idee cat consuma motorul de langa el, NU?
Acu am 800km la bord
Este nevoie de a menaja masina cateva mii de km?
Mie nu mi-au spus nimic de la reprezentanta, ba din contra au spus ca nu mai este nevoie de asa ceva
Eu stiam ca dupa primii 2000 de km tre schimbat uleiul si filtru de ulei  ASA ESTE?
Ei mi-au zis sa vin la revizie la 15000. Curios
Deci cine are cateva sfaturi sunt bine venite
Multumesc

Salut si bine ai venit pe acest forum. Si sa folosesti masina cu mult succes.
Probabil ca vei gasi mai usor multe informatii despre masina ta.

Legat de ce consum afiseaza pe CB, ai observat deja ca mai toti posesorii de Sx4 confirma existenta unor diferente intre consumul afisat si cel real.
La masina mea, SUVI, am observat ca la inceput, primii circa 3000 km, consumul a fost mai mare. Pot spune ca si sunetul motorului dadea impresia de motor "strans", nerodat. Eu nu am rodat in mod special masina, dar am fost mai atent la inceput, la tot ce insemna zgomot, consum, etc., pentru a depista eventuale defecte sau neconformitati.
Cu certitudine dupa 10000 km vei spune ca motorul merge mai "usor" si mai "rotund". Plus ca te voi obisnui cu masina si ti se va parea si mai buna... (deh, doar ai dat-o tu pe brazda... ;))
Nu cred ca e cazul sa iti faci probleme despre uleiurile din masina, atata timp cat respecti specificatiile producatorului sau din manual.
Desteapta-te romane!

Offline MOTANUL

« Răspuns #1929 : 22.Apr.2013, 01:36:55 p.m. »

O sa te obisnuiesti cu aceste diferente. Si la mine in Bucuresti imi afiseaza 7,5-7,6 in general si imi consuma 9,5-9,6 (pe un traeu lung si lejer). Dar eu am 40.000 km nu 800km. E firesc sa consume o idee mai mult la tine. Din experienta mea pe la 10-20.000 km se stabilizeaza consumul.

In exterior consumul minim a fost 6,5 si maxim 8,0 (corespunzator lui 80 km/h respectiv 140). Stilul de condus in general - economic.
« Ultima Modificare: 22.Apr.2013, 01:40:55 p.m. de MOTANUL »
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...