Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376751 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Nick666

Re: Consum combustibil
« Răspuns #1910 : 13.Apr.2013, 08:02:32 p.m. »
Cum iti dai seama cand are 90 grade?
Din cate stiu aia e temperatura normala , adica atunci cand acul de temperatura e la jumatatea cadranului.
1.5 GLX AC 2009

Offline NicNic

« Răspuns #1911 : 13.Apr.2013, 08:33:08 p.m. »
@NicNic da niste consumuri "fabuloase". Si spune ca are"benzina".Sunt consumuri de diesel. Ori are rabdare mare ori a facut vreo"shmekerie"si nu ne spune.

De aceea si postez aceste consumuri, fiindca sunt fabuloase. Iar motorul este "benzinar" .
Nu am niciun secret: doar putina vointa si multa rabdare sa conduc linistit (atentie, nu am spus incet).
Ca sa avem o comparatie intre masini as propune un experiment: circulati in spatele unui TIR (ele respecta deobicei limitele de viteza, ca au tahograful....). Daca reusiti sa mergeti in  spatele unuia care merge legal, un parcurs semnificativ, veti observa si diferenta la consumul inregistrat.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline roberto

« Răspuns #1912 : 14.Apr.2013, 09:39:30 a.m. »
Consumul este influentat in mare masura de stilul de condus adoptat si mai putin de vitezele atinse. Un stil de condus sportiv, cu accelerari/franari bruste, demaraje in tromba etc., va duce in mod clar la un consum astronomic. Am ajuns insa la concluzia ca nu prea se merita, in urma unui drum C-ta-Sinaia-C-ta.
La dus am adoptat un stil smucit, rezultatul fiind un consum de 7.2%, un timp de 3h 27min si o medie de viteza de 101km/h. La intoarcere, mergand in tandem cu un prieten mai slab motorizat, am mers mult mai pasnic, fara accelerari bruste si fara a depasi limita de viteza legala. Am terminat drumul cu un consum de 5.2%, 3h 49min, viteza medie de 91 km/h.
Un calcul aproximativ duce la urmatoarele concluzii: pentru cele 22 minute castigate la dus, am consumat 7 litri in plus.  (:|

PS: masina nu e un Suzuki insa rationamentul se aplica si la acestea.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline MOTANUL

« Răspuns #1913 : 14.Apr.2013, 11:22:32 p.m. »
De aceea si postez aceste consumuri, fiindca sunt fabuloase. Iar motorul este "benzinar" .
Nu am niciun secret: doar putina vointa si multa rabdare sa conduc linistit (atentie, nu am spus incet).

Tu ar trebui sa postezi cand mai pui consumurile scoase si conditiile in care ai scos consumul ala.
Eu bag mana in foc ca nu sunt multi care sunt dispusi sa stea cu 2,5 bar in anvelope. (indiferent de cum se reflecta asta in consum).

Am postat mai demult ce s-a intamplat cu comportamentul masinii la 2,4 bar si majoritatea au zis ca nu sunt dispusi sa accepte un compromis atat de mare. La 2,5 nici nu vreau sa ma gandesc cum se comporta masina.

Consumul tau intra deja in zona de ''performanta''. Nu este ceva intimplator.
Avand in vedere ca ai postat si un consum real (care bate si cu nr. de km parcursi) nivelul de credibilitate este maxim.

Ar fi interesat sa precizezi tot ce tine de acest consum ca sa nu mai aflam pe parcurs.
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline NicNic

« Răspuns #1914 : 14.Apr.2013, 11:35:57 p.m. »
Tu ar trebui sa postezi cand mai pui consumurile scoase si conditiile in care ai scos consumul ala.
Eu bag mana in foc ca nu sunt multi care sunt dispusi sa stea cu 2,5 bar in anvelope. (indiferent de cum se reflecta asta in consum).

Am postat mai demult ce s-a intamplat cu comportamentul masinii la 2,4 bar si majoritatea au zis ca nu sunt dispusi sa accepte un compromis atat de mare. La 2,5 nici nu vreau sa ma gandesc cum se comporta masina.

Consumul tau intra deja in zona de ''performanta''. Nu este ceva intimplator.
Avand in vedere ca ai postat si un consum real (care bate si cu nr. de km parcursi) nivelul de credibilitate este maxim.

Ar fi interesat sa precizezi tot ce tine de acest consum ca sa nu mai aflam pe parcurs.

@MOTANUL
Nu inteleg ce vrei sa spui cu "Eu bag mana in foc ca nu sunt multi care sunt dispusi sa stea cu 2,5 bar in anvelope" .
Daca este sa ma iau dupa specificatiile producatorului, presiunea de confort este de 2,3 bar, iar cea de "eco" (economic) este de 2,8 bar.
Eu am incercat valori intre amandoua limitele si am constatat ca la 2,5 bar am un optim. Daca este sa dezvolt aici subiectul, la 2,5 bar se intersecteaza consum minim si confort maxim. Dar atentie ca aceste valori sunt valabile pentru SUVI incaltat cu "gumele" de iarna. Tocmai m postat in jurnalul de bord al lui SUVI ca am schimbat rotile la cele de vara si deja simt ca sunt mai dure (neconfortabile).
Alte detalii legate de conditiile deosebite in care am realizat consumul (in afara mersului linistit in limite relativ legale) nu stiu ce sa spun, pentru ca sunt normale. Ar trebui sa le cunoasca orice sofer...
Desteapta-te romane!

Offline Nick666

« Răspuns #1915 : 15.Apr.2013, 11:36:39 a.m. »
Mie pe stickerul lipit parca pe stalpul stanga imi scrie ca trebuie sa fie 2.3 bari cand e neincarcata masina si 2.4 bari pe fata si 2.5 bari pe spate cand e incarcata.
1.5 GLX AC 2009

Offline NicNic

« Răspuns #1916 : 15.Apr.2013, 12:33:50 p.m. »
Mie pe stickerul lipit parca pe stalpul stanga imi scrie ca trebuie sa fie 2.3 bari cand e neincarcata masina si 2.4 bari pe fata si 2.5 bari pe spate cand e incarcata.

Atasez poza cu eticheta cu presiunile recomandate, de pe stalpul lui SUVI.
Poate ajuta la lamurire.
Desteapta-te romane!

Offline MOTANUL

« Răspuns #1917 : 15.Apr.2013, 12:38:55 p.m. »
Am incercat doar sa transmit ca 2,5 bar este o presiune pe care foarte multi o considera exagerata pentru aceasta masina (de 2,8 nici nu mai vorbesc).
Atata timp cat producatorul imi da la masina full 5 persoane + bagaje presiunea recomandata pe fata 2,4 si tu ai 2,5 tot timpul (masina goala sau incarcata) imi permit sa afirm ca ai o presiune mai mare decat au marea majoritate.

Ref. la 2,3 (confort): in imaginea de deasupra ai o masina cu 4 cetateni. (adica nu goala). Cu masina goala (doar sofer sau 2 pasageri) eu am gasit zona de confort la un 2,2-2,3 bar.

Nu zic sa mergi si tu la 2,3 bar daca tu te simti bine la 2,4 sau 2,5; In sensul ca nu orice sofer considera aceasta presiune "obisnuita".
Nici la masini mult mai grele nu stau cu presiune asa mare. Mai ales ca aceste suspensii au o tendinta evidenta de topire la presiuni mari. Adica disconfortul este cu atat mai mare din aceasta cauza.
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline NicNic

« Răspuns #1918 : 15.Apr.2013, 01:08:14 p.m. »
Am incercat sa continui discutia, despre presiunea in roti, pe topicul dedicat: 

http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-suzuki-sx4/presiune-roti/msg136742/?topicseen#new

Desteapta-te romane!

Offline supersgx7

« Răspuns #1919 : 16.Apr.2013, 08:31:56 a.m. »
Am incercat sa merg economic pe A1 cu 100km/h  (:|   si iesit cam asa:
SUZUKI SX4 2.0 DDIS