Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376767 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Consum combustibil
« Răspuns #1890 : 12.Apr.2013, 05:08:32 a.m. »
SUVI a mai depasit o bariera: 700 km dintr-un plin de rezervor.    :-O

Consum mediu afisat pe bord:  5,3 l/100km.
Parcurs din mai multe deplasari, ce au cuprins si mers pe autostrada (A1) dar si o portiune de drum forestier de vreo 20 km (circulat cu viteza I-a  si  a II-a).
Parca e din ce in ce mai bine....
Ar mai fi ceva benzina in rezervor (apreciez ca s-au consumat cam 42-44 l). Din pacate, sunt intr-o zona de munte fara prea multe statiii de benzina, asa ca va trebui sa alimentez. Nu voi putea testa autonomia unui plin de rezervor la SUVI... :( .
Totusi, CB spune ca mai pot merge 90 km, ceea ce ar fi insuficient sa trec de bariera 800 km /plin.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline migabi

« Răspuns #1891 : 12.Apr.2013, 01:52:06 p.m. »
Pai  tocmai la relanti cu motorul rece avem detonatiile cele mai puternice si greu de controlat. In plus, motorul de afla intr-un regim termic tranzitoriu, de incalzire. Din acest motiv, cat e motorul rece, relantiul la Sx4 sta pe la 1300 rot/min si apoi scade pe masura ce se incalzeste, in afara de reglarea avansului si a altor parametri de combustie, injectie sau aprindere...

Nu merge pus un "carton" intre radiator si grila ca sa se micsoreze timpul de incalzire? Iarna, ca la .. otlcit?
SX4 SE m16a awd 2011

Offline Daniel42

« Răspuns #1892 : 12.Apr.2013, 05:00:35 p.m. »
Referitor la bariera lui NicNic , eu unul cred ca merge atinsa si sa va relatez de ce : de vreo doua ori pe an ajung de la Craiova la Baia Mare pe traseul Valea Jiului si apoi tot inainte . Orase si comune cit cuprinde dar si drumuri expres bune in nord de la Cluj in sus . Masina incarcata cu vreo 200 kg tot timpul plus doi adulti si un copil . Traseul 550 km . De la pompa de plecare pina la pompa din Baia Mare intra 35 litri de benzina Evo Mol , eu numai din asta folosesc . Deci mai ramin in rezervor undeva la 15 litri . Daca masina ar merge incarcata mai lejer cred ca s-ar mai putea face inca cei 250 km ca sa ajungi la 800. Asta asa cu incredere si mers frumos . Traseul plimbarii eu al parcurg destul de repejor ca altfel ne apuca noaptea pe drum dar , sub 10 ore de mers nu pot scoate cu tot cu pauza de o ora pentru servit masa . :D
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline NicNic

« Răspuns #1893 : 12.Apr.2013, 06:59:49 p.m. »
Bineinteles ca am mai  "frecat" putin pe SUVI, loco, si am mai crescut putin parcursul:
La 760,2 km s-a aprins beculetul portocaliu de la benzina, asa ca la 762,0 km am alimentat.
Poate ca fortand rezerva s fi depasit cei 800 km...
Pe CB arata un consum de 5,2% (mai scazuse putin de la borna 700, osciland ba 5,2 ba 5,3%.
In rezervor au intrat fix 44,508591 l benzina (pun numai CO 95). Asta inseamna doar 5,84 l/100km, consum mediu la un plin de benzina.

Imi vina sa strig: "SUPER SUVI!"... (sau sa fie soferul de vina  :D?)

P.S.: 
       Sa nu mai steptati "scor"-urile astea de la mine.... !
Desteapta-te romane!

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #1894 : 12.Apr.2013, 07:13:43 p.m. »
Cum ti-am zis...cred ca nici de dragul statisticilor n-as fi scos consumuri d-astea cu SX4 >:)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline NicNic

« Răspuns #1895 : 12.Apr.2013, 07:30:52 p.m. »
Cum ti-am zis...cred ca nici de dragul statisticilor n-as fi scos consumuri d-astea cu SX4 >:)

Acum te inteleg perfect!

Doar ca eu sunt mai impulsiv ca tine, poate.... Si ma tine pana la capat!

Cat despre regimul de sofat, atat spun: am incercat sa respect limitele legale, doar ca prin localitati nu am cum sa merg sub 60 km/h...(ce naiba, oameni suntem!)
« Ultima Modificare: 12.Apr.2013, 07:33:09 p.m. de NicNic »
Desteapta-te romane!

Offline MOTANUL

« Răspuns #1896 : 12.Apr.2013, 09:02:05 p.m. »
La 760,2 km s-a aprins beculetul portocaliu de la benzina, asa ca la 762,0 km am alimentat.
In rezervor au intrat fix 44,508591 l benzina (pun numai CO 95). Asta inseamna doar 5,84 l/100km, consum mediu la un plin de benzina.

Abia acumavem un consum relevant  :good:
Ce motor ai pe masina?

PS: Iti dau si masina mea daca crezi ca e doar de la sofer. Sa-mi zici daca mai scoti consumul asta. :-))

Oricum nu in viitorul apropiat ca arunca pasagerii cu oua in tine daca mai mergi la fel :-j
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline NicNic

« Răspuns #1897 : 12.Apr.2013, 10:21:05 p.m. »
Abia acumavem un consum relevant  :good:
Ce motor ai pe masina?

PS: Iti dau si masina mea daca crezi ca e doar de la sofer. Sa-mi zici daca mai scoti consumul asta. :-))

Oricum nu in viitorul apropiat ca arunca pasagerii cu oua in tine daca mai mergi la fel :-j
Motorul e 1,6 120CP, benzina.
Cu siguranta voi scoate cu 0,1% mai putin, dar la ce folos? Ca la tine tot asa va consuma....
Astazi, la intoarcere de la Horezu, pana in Bucuresti, 227 km pe bord, am un consum pe CB de 5,3%. Deci e repetitv fenomenul.... Iar ca amanunt, la intoarcere am mers mai repede si am acelasi consum de 5,3% pe CB..: probabil fiindca era la vale!

Pana acum pasagerii mei spuneau sa merg normal (adica mai incet). Cand am mers normal (cu alta masina), in limite legale de viteza si am avut consum redus, au zis ca sunt bolnav, dar nu-i nimic, ca lor le place sa fiu "bolnav", decat sa ii imbolnavesc eu pe ei....

Daca ai tai pasageri sunt altfel decat ai mei, e alta discutie....

« Ultima Modificare: 12.Apr.2013, 10:32:42 p.m. de NicNic »
Desteapta-te romane!

Offline NicNic

« Răspuns #1898 : 12.Apr.2013, 10:36:19 p.m. »
Si daca tot ne  pronuntam despre consumurile noastre cat mai mici, eu as propune si varianta dezbaterii consumului maxim...
Cine si cat a avut?
Desteapta-te romane!

Offline Nick666

« Răspuns #1899 : 13.Apr.2013, 07:28:29 a.m. »
Am umflat rotile cu vreo 0,5 atm de la ~2 la ~2.5 atm si combinat cu temperaturile mai crescute mi-a scazut consumul cu 1 L/100 deja. Se simte pe masina ca rotile sunt mai umflate, de fapt cred ca erau sub 2atm ....... merge mai mult in frana de motor, din pacate cam simt fiecare denivelare la rinichi.
« Ultima Modificare: 13.Apr.2013, 07:32:45 a.m. de Nick666 »
1.5 GLX AC 2009