Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376798 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline MOTANUL

Re: Consum combustibil
« Răspuns #1850 : 05.Apr.2013, 02:38:40 p.m. »

La plecare a fost alimetat plin ochi, la fel si la intoarcere.
 Pentru 135,2 km rulati (cf. afisarii CB) au fost alimentati 5,45 l benzina CO95. Consumul la pompa revine 4,03 l/100km !
Daca asa avea un drum ca acesta lung de 1000 km, as incerca sa fac un parcurs de minim 1000 km cu un plin de rezervor.
Dar in conditiile reale din Romania, cred ca la regimul economic folosit acum, as realiza o medie de 5 - 5,5 l/100km. Sa spunem un parcurs de 750-maxim 800 km dintr-un plin.

Eu iti dau premiu cu coronita daca mergi 800 km cu pana in 80 km/h.  >:D<
Nu stiu de unde ai atata rabdare - dar este clar ca ma depasesti la acest capitol.

IN alta ordine de idei nu stiu cum se nimereste de faci consumurile astea doar la vale.  :fluier: Ai o tendinta de a-ti fura singur caciula.
La 135 km marja de eroare este foarte mare. Baga si tu un dus-intors (macar un jumatate de rezervor daca nu mai mult).

Ai laudat BC-ul ala pana l-ai deocheat (vad ca diferenta real-BC) e 0,406% (3,6 pe BC 4,06 la pompa).
La mine e 0,5  :D dar la consumuri mai mari ~ 7-8%.
Daca este sa fac proportia al tau are eroarea mai mare  :-)).

Pana nu faci un consum de 300-400 km minim ne dam cu parera. (poate sa fie acelasi - dar abia atunci va fi relevant).
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline MOTANUL

« Răspuns #1851 : 05.Apr.2013, 02:45:25 p.m. »

-pentru SUVI, am observat ca motorul se simte cel mai bine intre 1800-2300 rot/min, dpdv silentiozitate, demaraj suficient, consum mic, etc.

Cu demarajul glumesti nu? E destul de departe de alte motoare de 1.6 benzina la demaraj. Abia peste 3000 rpm simti vreo 100CP la pedala.
Pana atunci sunt in pauza de masa  :D
« Ultima Modificare: 05.Apr.2013, 02:47:02 p.m. de MOTANUL »

Offline NicNic

« Răspuns #1852 : 05.Apr.2013, 07:02:56 p.m. »
Cu demarajul glumesti nu? E destul de departe de alte motoare de 1.6 benzina la demaraj. Abia peste 3000 rpm simti vreo 100CP la pedala.
Pana atunci sunt in pauza de masa  :D
Nu glumesc deloc: demaraj suficient nu inseamna "super tare" ...
Ca sa ma inscriu intr-un trafic civilizat, este chiar suficient!

Eu iti dau premiu cu coronita daca mergi 800 km cu pana in 80 km/h.  >:D<
Nu stiu de unde ai atata rabdare - dar este clar ca ma depasesti la acest capitol.

IN alta ordine de idei nu stiu cum se nimereste de faci consumurile astea doar la vale.  :fluier: Ai o tendinta de a-ti fura singur caciula.
La 135 km marja de eroare este foarte mare. Baga si tu un dus-intors (macar un jumatate de rezervor daca nu mai mult).

Ai laudat BC-ul ala pana l-ai deocheat (vad ca diferenta real-BC) e 0,406% (3,6 pe BC 4,06 la pompa).
La mine e 0,5  :D dar la consumuri mai mari ~ 7-8%.
Daca este sa fac proportia al tau are eroarea mai mare  :-)).

Pana nu faci un consum de 300-400 km minim ne dam cu parera. (poate sa fie acelasi - dar abia atunci va fi relevant).

Eu nu am laudat CB de la SUVI: mereu am spus ca arata gresit... In alta ordine de idei, incep sa banuiesc faptul ca eroarea provine de la citirea vitezei (eroare de 10%, aproape independent de viteza de croaziera). Pe acest principiu, observ ca se transmite cam acelasi procent si la eroarea consumului afisat. Doar ca uneori mai intervine si treapta de viteza, care schimba putin calculele....

Nu cred ca voi merge vreodata 800 km in aceste conditii: e chinuitor pentru mine!. Ar trebui o motivatie prea puternica, nu doar curiozitatea....

Faptul ca am mers doar 140 km, si  nu 3-400km, nu e o problema esentiala. Eu ma bucur ca acest traseu repetat a avut rezultate similare, asa ca ii dau crezare...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
« Răspuns #1853 : 05.Apr.2013, 07:43:26 p.m. »
Nic, cu cat mergi mai mult cu atat obtii un rezultat mai corect.

Citindu-va posturile imi dau seama ce mult conteaza perceptia fiecaruia.

Stiindu-l pe Motanul... normal ca nu i se pare cine stie ce demarajul si probabil ca tu Nic, mergi mai temperat decat el  :-))

Oricum, consumul de combustibil spune atat de multe despre temperamentul fiecaruia  :-))

Offline NicNic

« Răspuns #1854 : 05.Apr.2013, 07:58:10 p.m. »
@Kingy:
De acord cu ideea ca un parcurs mai lung confera precizie mai buna la estimarea consumului.
Doar ca  nu am rabdare sa merg atat...
Asta iti spun ca sa incep raspunsul la a doua chestiune: eu nu merg temperat deloc.
Daca tu ai avut vreodata consum 29% la masina ta, chiar daca nu e Sx4, te rog sa imi spui numai... Eu am avut deja... , inclusiv un 9,6% la drum intins cu o Dacia Solenza (si asta spune multe despre stilul meu de condus... ;)).

Ideea de baza este ca acel consum, blamat de unii soferi, depinde in cea mai mare masura de ei...
Desteapta-te romane!

Offline Kingy

• Sr. Member
« Răspuns #1855 : 05.Apr.2013, 09:25:11 p.m. »
La un Megane Coupe 16v din 1997, prima mea masina mai pricopsita, am consumat pana la Bucuresti, de la Galati, aproape un rezervor de combustibil care insemna la masina aia 60 litri.
Plecasem la 5am din Galati si la 6 si 15am eram in Colentina. Nu pot sa-ti spun cum si cu cat am mers  :D  Erau alte vremuri, alt trafic  :-)) Era vanduta de George Grigorescu masina care pe atunci avea dealership Renault, Mach1 ii spunea.

Offline NicNic

« Răspuns #1856 : 05.Apr.2013, 10:04:58 p.m. »
Ehe..., alte vremuri...
Ce frumos era daca aveai bani de benzina, sa tot mergi!
In perioada aia am facut si eu de la "borcanu' " de la paralela 45 (iesire din Ploiesti) pana la Arcul de Triumf din Bucuresti doar 16 minute...
Nu pot sa spun  cu ce viteza, doar ca eram in 2001  intr-un Mercedes 190E, caroserie W124. Fata de Dacia mea din '77 parea OZN-eu!
Desteapta-te romane!

Offline MOTANUL

« Răspuns #1857 : 05.Apr.2013, 10:59:58 p.m. »

Nu cred ca voi merge vreodata 800 km in aceste conditii: e chinuitor pentru mine!. Ar trebui o motivatie prea puternica, nu doar curiozitatea....

Pai eu asta am vrut sa zic; Relevanta consumului respectiv este ca te chinui    :-O
(pe langa faptul ca este facut pe un traseu foarte scurt si marja de eroare este mare). Caut si eu un drum care sa plece de la o altitudine de 2500-3000 m merg la vale din inertie si scot consum de 3.
Si cand plec si eu pe autostrada si merg cu 140km/h tot 7,8 imi consuma daca merg economic  :baston:
Ca nu sunt genul care sa accelerez ca sa am de ce sa pun frana. Sunt sigur ca unul mai agitat consuma mai mult la acelasi regim de viteza.

Masina cu consum mic este aia care iti consuma 5% la 140 nu la 70km/h. Tu scoti acelasi consum cu toata lumea - dar mergi de asa maniera sa scoti un consum mic in detrimentul altor lucruri.

Offline MOTANUL

« Răspuns #1858 : 05.Apr.2013, 11:01:36 p.m. »

Eu nu am laudat CB de la SUVI: mereu am spus ca arata gresit...

Scuze; am incurcat eu borcanele  :-?

Offline Kingy

• Sr. Member
« Răspuns #1859 : 05.Apr.2013, 11:19:43 p.m. »

Masina cu consum mic este aia care iti consuma 5% la 140 nu la 70km/h.
Faci cum faci si tot la BMW ajungi  :P