Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376800 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Consum combustibil
« Răspuns #1840 : 01.Apr.2013, 08:12:49 a.m. »
Mai putina electronica pe de alta parte inseamna si o fiabilitate mai mare. :D
Este o remarca spusa de mine cu mult timp in urma insa combatuta energic de unii membri. :)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Nick666

« Răspuns #1841 : 01.Apr.2013, 09:11:44 a.m. »
Din ce vad pe net nici nu mai exista 1.5 in oferta ...
1.5 GLX AC 2009

Offline MOTANUL

« Răspuns #1842 : 01.Apr.2013, 12:52:19 p.m. »
Pentru sceptici si suspiciosi  :-/
Inainte sa merg cu masina in service am avut de facut 3 drumuri catre curtea de arges de ~370 km.
Primul mers cu:
139 pe autostrada (240 km din cei 370) si legal in rest (un 59 in localitati si 109 in afara)
consum 8  :-t
Al doilea mers cu:
120-130 pe autostrada (240 km din cei 370) si legal in rest (un 59 in localitati si 109 in afara)
Consum 7,6
Al treilea:
90-100 pe autostrada (240 km din cei 370) si legal in rest (un 59 in localitati si 109 in afara)
Consum 7,5  :-t
Toate 3: Fara bagaj - fara nimic pe masina doar 2 persoane.

Dupa reparatie:
1. Mers pe autostrada cu 80-90 am scos consum de 6.76 (Best ever).
2. WE asta am mers economic ca stil de mers dar cu viteza care numai econimica nu a fost  :baston:
Acum 355 km din care 126 km pe autostrada
Pe autostrada 139 km/h fara exceptii daca drumul era liber; in rest (109 in afara; 79 in oras) + vreo 30 km offroad greu (zapada era moale - 12 grade era temperatura - si am mers destul de mult cu vit 1 / in vit 2 nu avea motorul forta)
Bagaje multe, 3 persoane, skiuri si bare transversale pe masina
Consum :) 7,88
3. In ultimile 2 saptamani am incercat (si reusit) sa scot un best ever si in oras (398 km de Bucuresti).
Consum 9.04% . Se putea si mai bine; In primele 11 zile mi-a afisat maxim 7,3. In ultimile 3 am facut mai multe traversari prin centru la ore de aglomeratie si evident consumul a crescut (la final arata 7,5).

Ref. autonomie extraurban:

Best ever la acest capitol a fost 545 km cu un plin (teoretic mai erau 8 litrii in rezervor ca am alimentat 42). Dar acul ajunsese la zero si autonomia la fel asa ca nu am riscat sa merg mai departe fara sa alimentez.

Sa mergi 650 km cu masina asta e deja un sport extrem. (probabil asta ar fi limita daca tragi de ea la maxim: mers economic + viteza pana in 90 + extraurban + la vale  =))
« Ultima Modificare: 01.Apr.2013, 12:57:02 p.m. de MOTANUL »
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline NicNic

« Răspuns #1843 : 01.Apr.2013, 02:32:19 p.m. »

3. In ultimile 2 saptamani am incercat (si reusit) sa scot un best ever si in oras (398 km de Bucuresti).
Consum 9.04% .
Cam mica autonomia urbana ..... Mai ales ca s-a obtinut dupa ce a fost reglata-curatata-reparata, etc.
Poate trebuie reluata toata operatiunea...

Ref. autonomie extraurban:

Best ever la acest capitol a fost 545 km cu un plin (teoretic mai erau 8 litrii in rezervor ca am alimentat 42). Dar acul ajunsese la zero si autonomia la fel asa ca nu am riscat sa merg mai departe fara sa alimentez.

Sa mergi 650 km cu masina asta e deja un sport extrem. (probabil asta ar fi limita daca tragi de ea la maxim: mers economic + viteza pana in 90 + extraurban + la vale  =))

Ciudat este ca autonomia afista de CB (la SUVI) nu a fost niciodata mai mare de 570 km, chiar si cand aveam pe CB ub consum mediu de numai 4,4%... In realitate am avut si parcurs de 589 km dintr-o alimentare (de vreu 43 l). Asta spune multe despre algoritmul de calcul al CB, cat de precis este...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline migabi

« Răspuns #1844 : 01.Apr.2013, 02:38:21 p.m. »
@MOTANUL  :

Eu sunt convins ca ECU are implementata functia de consum instant dar nu este documentata (secret comercial). Fie ii face broadcast la o perioada de timp, fie trebuie interogat ECU cu un mesaj specific (cel mai probabil deoarece scade incarcarea pe CAN si ECU lucreaza in timp real).

Mai putina electronica pe de alta parte inseamna si o fiabilitate mai mare. :D

Eu am incredere mai mult in electronica decat mecanica daca este proiectata si testata de oameni cu simt de raspundere fiindca are calitatea de a fi predictibila. Mecanica este .. destul de complicata, multe fenomene (cele cunoscute) sunt interpretate matematic intr-un mod aproximativ : http://en.wikipedia.org/wiki/Expansion_chamber#Complicating_factors  ;-)
SX4 SE m16a awd 2011

Offline MOTANUL

« Răspuns #1845 : 02.Apr.2013, 02:43:39 p.m. »
, chiar si cand aveam pe CB ub consum mediu de numai 4,4%... In realitate am avut si parcurs de 589 km dintr-o alimentare (de vreu 43 l). Asta spune multe despre algoritmul de calcul al CB, cat de precis este...

Din toate masinile cu care am mers acest BC este de departe cel mai varza. (or fi si altele de care nu stiu...). Vorbesc acum doar de ce am testat pana acum.

Offline MOTANUL

« Răspuns #1846 : 02.Apr.2013, 02:51:08 p.m. »
@MOTANUL  :
Eu am incredere mai mult in electronica decat mecanica daca este proiectata si testata de oameni cu simt de raspundere fiindca are calitatea de a fi predictibila. Mecanica este .. destul de complicata,

Evident ca este mai putin complicata electronica pana la un punct.
Sunt si exceptii - vezi masinile cu 2-3 km de cablaj si zeci sau sute de senzori. Ce spui tu este valabil la o masina cu 5-10 computere de gestiune.
Iti dau eu un porsche 928 din perioada 1985-1990 sa vezi cat de predictibil este cand are o problema electrica. Ca nu ii dau de cap nici aia de la uzina care l-a facut. Se feresc de ele ca de mere padurete...

Mecanica este mult mai greu de testat. identificat problema - reparat; Versus te uiti pe un laptop si iti da mura in gura unde are o buba.

E mult mai putin probabil sa mergi cu o masina noua cu electronica 10-15 ani fara sa schimbi nicio piesa (cum mergeau 90% din golfurile 1 si 2).
Astea noi nici nu trec de perioada de garantie fara probleme  =((

« Ultima Modificare: 02.Apr.2013, 02:54:21 p.m. de MOTANUL »

Offline NicNic

« Răspuns #1847 : 02.Apr.2013, 02:58:09 p.m. »
Din toate masinile cu care am mers acest BC este de departe cel mai varza. (or fi si altele de care nu stiu...). Vorbesc acum doar de ce am testat pana acum.

Foarte adevarat, la Sx4 facelift este o problema mare in afisarea corecta a datelor despre consum.
Insa la varianta pana in 2009, nu am avut nicodata o eroare mai mare de 0,1% intre CB si real. Asta arata ca s-ar putea face ceva corect, dar acum parca sunt alte lucruri mai importante pentru cei de la Suzuki....
Desteapta-te romane!

Offline NicNic

« Răspuns #1848 : 05.Apr.2013, 05:00:14 a.m. »
Am refacut testul de mers economic pe ruta Predeal-Bucuresti (aici gasesc eu conditiile cele mai propice sa iasa consum mic...)
Conditiile de trafic au fost obisnuite, fara blocaje, dar cu masini ce se miscau mai incet ca mine!
Viteza de deplasare a fost maxim 85 km/h. Viteza medie calculata a reiesit 60 km/h.
Rezultatele consumului afisat de CB le vedeti in pozele de mai jos:

la 3 km,            dupa 7 km, cand a fost afisat cel mai mic consum de CB,

la 45 km,          dupa 89 km, pe langa Ploiesti,

si la sosire, dupa 136 km, cand realimentam (plin)

Cateva pareri la cald:
-masina are o aerodinamica ... (?) nepotrivita deplasarii cu viteza mare, influentand semnificativ consumul, chiar si la 80-100 km/h
-mecanica de rulare este buna, nu are rezistente la rulare mari
-pentru SUVI, am observat ca motorul se simte cel mai bine intre 1800-2300 rot/min, dpdv silentiozitate, demaraj suficient, consum mic, etc.

La plecare a fost alimetat plin ochi, la fel si la intoarcere.
 Pentru 135,2 km rulati (cf. afisarii CB) au fost alimentati 5,45 l benzina CO95. Consumul la pompa revine 4,03 l/100km !
Daca asa avea un drum ca acesta lung de 1000 km, as incerca sa fac un parcurs de minim 1000 km cu un plin de rezervor.
Dar in conditiile reale din Romania, cred ca la regimul economic folosit acum, as realiza o medie de 5 - 5,5 l/100km. Sa spunem un parcurs de 750-maxim 800 km dintr-un plin.

Desteapta-te romane!

Offline fireburn

« Răspuns #1849 : 05.Apr.2013, 01:11:29 p.m. »
Salut,

Ai fost tractat ? :),  pentru ca eu nici in vis nu as obtine un asemenea consum.