0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Doar ca acum ma intreb de ce au apelat la un algoritm ce duce la afisarea unui consum mediu mai mic? Fiindca nu am vazut pe nimeni sa spuna ca a consumat mai putin decat a afisat CB....
1. ... fara frane, directie greoaie? Opreste tu motorul la vale ...2. Dar cum afecteaza asta functionarea normala a calculului?
Mai bine ne resemnam. Atat benzinariile cat si producatorii de automobile ne fura. Unii pt ca sunt nesatuli, iar ceilalti pt ca au inselat testele de consum si ca sa nu se prinda utilizatorii de minciuna ne ofera un CB optimist. Pt ca daca vroiau sa-l faca 99.9% corect puteau.
.........am aflat ca pt obd2 (fata de FMS) nu exista mesaj standardizat pt consumul instant ci e o formula (cretina) de calcul care contine o constanta pt corectia abaterilor. Pe scurt, sa speram ca noua versiune de SX4 va calcula consumul mediu mai precis..( Optimistul din mine crede ca exista un ID pt consumul instant in scop de debug dar care nu este public. )
Ca sa va linistesc pe toti, am aflat ca pt obd2 (fata de FMS) nu exista mesaj standardizat pt consumul instant ci e o formula (cretina) de calcul care contine o constanta pt corectia abaterilor. Pe scurt, sa speram ca noua versiune de SX4 va calcula consumul mediu mai precis..( Optimistul din mine crede ca exista un ID pt consumul instant in scop de debug dar care nu este public. )
celor ce se plang de consum diferit CB cu pompa le recomand un suzuki din 2007 la schimb cu un sx4 mincinos . CB nu ma minte.http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-suzuki-sx4/consum-combustibil/msg122058/#msg122058