Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376801 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline migabi

Re: Consum combustibil
« Răspuns #1830 : 28.Mar.2013, 12:32:43 p.m. »
Doar ca acum ma intreb de ce au apelat la un algoritm ce duce la afisarea unui consum mediu mai mic? Fiindca nu am vazut pe nimeni sa spuna ca a consumat mai putin decat a afisat CB....

Nu au facut intentionat, au gresit. E posibil sa nu fie  aceeasi echipa care a scris codul pt CB cu cel de pe ECU si documentatia a fost incompleta/gresita (f. comun), poate au fost berbeci. Sunt curios daca pe Swift sau GV cu m16a e aceeasi problema.
SX4 SE m16a awd 2011

Offline BXXENL

« Răspuns #1831 : 28.Mar.2013, 01:07:49 p.m. »
Dar ce am sa-mi tractez masina cu motorul oprit? N-am ce face,fara frane, directie greoaie? Opreste tu motorul la vale dupa ce ai resetat cu 1km inainte consumul si vezi cum il influenteaza. Si ce relevanta ar avea asta? Daca e la fel, nu dovedesti nimic. Inseamna ca masina stie ca motorul nu merge, deci ce sens ar avea sa iti afiseze un consum? Daca e diferit, iarasi, irelevant. Inseamna ca stie ca s-a deplasat masina si a imparit cantitatea de combustibil consumata de la ultimul reset la intreaga distanta parcursa. Dar cum afecteaza asta  functionarea normala a calculului?

• SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #1832 : 28.Mar.2013, 01:33:17 p.m. »
1. ... fara frane, directie greoaie? Opreste tu motorul la vale ...
2. Dar cum afecteaza asta  functionarea normala a calculului?
1. In Iasi nu prea gasesti teren disponibil pt o astfel de experienta pt ca as fi facut-o (nu pt ca m-ar interesa prea mult ci doar din pura curiozitate). Pe un drum orizontal si fara circulatie mare, la viteza mica s-ar fi putut face. Poate ca am cam exagerat cu distanta de 10 sau 20 km.  :)

2. S-ar fi putut trage niste concluzii:
- acelasi consum afisat => CBul nu calculeaza daca motorul nu functioneaza;
- consum diferit (mai micsau mai mare) => CBul calculeaza cam cita benzina s-ar fi consumat pt distanta parcursa.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #1833 : 28.Mar.2013, 02:16:32 p.m. »
Injectoarele nu se deschid pana senzorul de turatie volanta nu citeste o anumita viteza minima. Cu motorul oprit si pe liber deci nu ti-ar injecta benzina cu contactul pus, si n-ar avea ce sa calculeze.  Deci ori scade consumul daca iti contorizeaza distanta in situatia asta, ori nu-ti scade daca ignora faptul ca masina merge cu motorul oprit.

Mai simplu e sa pui o galetusa in rezervor (sau ce recipient incape prin gaura de vizitare de la rezervor), sa pui pompa de benzina in ea, si sa torni o cantitate atent masurata, mergi pana se termina si compari cu rezultatele CB. Desi la cantitati mici erorile pot fi si mai mari.

Mai bine ne resemnam. Atat benzinariile cat si producatorii de automobile ne fura. Unii pt ca sunt nesatuli, iar ceilalti pt ca au inselat testele de consum si ca sa nu se prinda utilizatorii de minciuna ne ofera un CB optimist. Pt ca daca vroiau sa-l faca 99.9% corect puteau.

>:D<
« Ultima Modificare: 28.Mar.2013, 02:18:44 p.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #1834 : 28.Mar.2013, 05:58:14 p.m. »
Mai bine ne resemnam. Atat benzinariile cat si producatorii de automobile ne fura. Unii pt ca sunt nesatuli, iar ceilalti pt ca au inselat testele de consum si ca sa nu se prinda utilizatorii de minciuna ne ofera un CB optimist. Pt ca daca vroiau sa-l faca 99.9% corect puteau.

>:D<
CORECT. :clap: :-((
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline migabi

« Răspuns #1835 : 28.Mar.2013, 11:37:20 p.m. »
Ca sa va linistesc pe toti, am aflat ca pt obd2 (fata de FMS) nu exista mesaj standardizat pt consumul instant ci e o formula (cretina) de calcul care contine o constanta pt corectia abaterilor. Pe scurt, sa speram ca noua versiune de SX4 va calcula consumul mediu mai precis..

( Optimistul din mine crede ca exista un ID pt consumul instant in scop de debug dar care nu este public. )
SX4 SE m16a awd 2011

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #1836 : 29.Mar.2013, 08:14:11 p.m. »
.........am aflat ca pt obd2 (fata de FMS) nu exista mesaj standardizat pt consumul instant ci e o formula (cretina) de calcul care contine o constanta pt corectia abaterilor. Pe scurt, sa speram ca noua versiune de SX4 va calcula consumul mediu mai precis..

( Optimistul din mine crede ca exista un ID pt consumul instant in scop de debug dar care nu este public. )
  Fara suparare ce e: obd2, FMS....
  Sa nu fiu interpretat gresit. Abrevierile nu sunt un "punct forte"pentru mine. :D
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Online VAXXi

« Răspuns #1837 : 29.Mar.2013, 09:03:20 p.m. »
OBD2 e interfata de diagnoza (on board diagnostics), prin FMS cred ca se refera colegu' la fuel management system.
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline MOTANUL

« Răspuns #1838 : 01.Apr.2013, 12:48:24 a.m. »
Ca sa va linistesc pe toti, am aflat ca pt obd2 (fata de FMS) nu exista mesaj standardizat pt consumul instant ci e o formula (cretina) de calcul care contine o constanta pt corectia abaterilor. Pe scurt, sa speram ca noua versiune de SX4 va calcula consumul mediu mai precis..

Eu la ultimele 2 masini am avut diferenta intre BC si real de 0,1 maxim 0,2% (indiferent ca mergeam in oras sau extraurban). Cu toate astea la 8-9 plinuri din 10 verificam si pe real. Calculul nu dureaza mai mult de 5-10 secunde la un plin. Daca merg doar extraurban sau doar in oras estimez destul de corect consumul real in functie de ce afiseaza BC-ul SX4-ului.

Cand am facut reclamatia cu consumul mare, mi-au zis ca la sx4 este foarte greu de vazut obiectiv pentru ca nu are un ''ceva'' pe care il au 90% din restul masinilor la care poti sa vezi consumul in timp real. Si ca esti legat de maini la aceasta masina.
Asta lipseste, tempomatul ca infrastructura lipseste, usile se inchid cum vor ele fara nici cea mai mica posibilitate de a selecta altceva dintr-un calculator de confort, geamurile electrice merg pe manual ca nu au automat etc.
Pe partea electronica-electrica masina are multe lipsuri evidente (probabil ca justifica pretul mai mic).

Mai putina electronica pe de alta parte inseamna si o fiabilitate mai mare. :D
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline MOTANUL

« Răspuns #1839 : 01.Apr.2013, 12:53:48 a.m. »
celor ce se plang de consum diferit CB cu pompa le recomand un suzuki din 2007 la schimb cu un sx4 mincinos  :D. CB nu ma minte.

http://www.suzuki-club.ro/forum/diverse-suzuki-sx4/consum-combustibil/msg122058/#msg122058

Motorul de 1.5 este alta mancare de peste. Cele mai mici consumuri pe real sunt obtinute cu acest motor si 2x4.(daca scoatem dieselul din ecuatie ca oricum sunt minoritari  :-))
Cam 1l-1,5l mai putin comparativ cu 1.6 euro 5/4x4.
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...