Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376799 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline MOTANUL

Re: Consum combustibil
« Răspuns #1810 : 27.Mar.2013, 08:42:52 p.m. »
....si cand o sa scot masina o sa fac urmatorul test: Resetez CB dupa alimentare. Apoi o sa merg pana la urmatorul plin incercand sa tin masina cat mai putin la relanti, in limita posibilitatilor,evident. Vreau sa vad daca se apropie cele 2 consumuri (pe CB si plin-plin). Sau poate ca altcineva a facut deja asta? Il rog frumos sa ne spuna ce a constatat. Vorbesc serios! :pardon:

Eu am facut de cate ori merg in afara orasului; unde practic nu stai la ralati. Nu stiu daca asta este motivul sau sunt mai multe (am enuntat si eu vreo 2 teorii) dar concluzia cam asta este; La mine este de 3 ori mai mica diferenta in afara localitatii comparativ cu mersul exclusiv in Bucuresti.
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #1811 : 27.Mar.2013, 08:50:49 p.m. »
Înseamnă ca s-ar putea sa fie una din cauzele principale.Relantiul denatureaza calculul de pe CB si-l îndepărtează de realitate...
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #1812 : 27.Mar.2013, 09:20:09 p.m. »
Probabil ca acel consum de la Relanti este decât afisat, la un moment dat insa nu este înregistrat/contabilizat. Nu exista distanță la care sa fie împărțit . Impartirea la zero nu are sens, nu? Scuze dacă gresesc.

Offline BXXENL

« Răspuns #1813 : 27.Mar.2013, 10:12:53 p.m. »
Dar nu'l imparte la zero, il aduna cu restul cantitatii consumate cat ai mers si imparte la distanta. Daca tu consumi 1L la relanti si apoi inca 10 pe urmatorii 100km, iti arata 11l/100km. Nu il uita si nici nu-l ignora.
  • SX4 1.5
Alex

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #1814 : 27.Mar.2013, 10:26:18 p.m. »
Atunci de ce ÎNTOTDEAUNA consumul mediu de pe CB este MAI MIC decât cel plin-plin? Nu mi s-a întâmplat niciodată invers! Pentru ca"uita/nu socoteste"ceva. Probabil cel de la relanti.

Offline NicNic

« Răspuns #1815 : 28.Mar.2013, 08:38:55 a.m. »
Atunci de ce ÎNTOTDEAUNA consumul mediu de pe CB este MAI MIC decât cel plin-plin? Nu mi s-a întâmplat niciodată invers! Pentru ca"uita/nu socoteste"ceva. Probabil cel de la relanti.

In mod cert, CB contabilizeaza si consumul de la relanti/semafoare, cand motorul functioneaza, iar masina sta.

De ce este mai mic, mereu, onsumul mediu afisat de CB e greu de spus: ma gandesc ca si viteza reala este mereu mai mica decat cea afisata (lucru valabil aproape la toate marcile de masini...). Posibil de aici sa fie diferenta si la consum. Insa eroarea de afisare la viteza este ceva constant, procentual, lucru care nu se mai respecta si la afisarea consumului mediu. Deci nu e singua explicatie, mai exista si alte motive pentru diferenta de afisare a consumul mediu pe CB....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline BXXENL

« Răspuns #1816 : 28.Mar.2013, 09:16:18 a.m. »
Au grija cei de la peco sa fie mereu consumul la pompa mai mare decat cel calculat de CB.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

« Răspuns #1817 : 28.Mar.2013, 09:53:28 a.m. »
Cantitatea de benzina (variabila si ea) ce circula pe conduca de retur, o fi luata in calcul  :-/
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline NicNic

« Răspuns #1818 : 28.Mar.2013, 09:57:23 a.m. »
Cantitatea de benzina (variabila si ea) ce circula pe conduca de retur, o fi luata in calcul  :-/

Nu e luata in calcul, pentru ca acea benzina nu trece prin injectoare....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline BXXENL

« Răspuns #1819 : 28.Mar.2013, 10:08:08 a.m. »
Pai atunci sa puna un apometru pe tur si unul pe retur si gata calculul. La asta te gandeai Laurentiu? :-)) N-ar fi rau, decat atatea calcule, deductii, corectii, mai bine masuratoare directa.
  • SX4 1.5
Alex