Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376831 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Re: Consum combustibil
« Răspuns #1750 : 19.Mar.2013, 02:25:51 p.m. »
Paradoxal, cat de repede consumati garniturile de franare (placutele de frana), arata cat de agresiv conduceti cu legatura directa si cu consumul de combustibil.

Bine, o sa ziceti ca ce legatura are franarea cu accelerarea. Are mai multe, principala e ca atunci cand anticipezi si iei piciorul de pe acceleratie, la masinile moderne pe injectie, consumul de combustibil e zero. Incetinesti gratis atat ca si consum de combustibil cat si consum al placutelor si discurilor de frana.

Offline fireburn

« Răspuns #1751 : 19.Mar.2013, 04:04:02 p.m. »
Nu exista incetinire gratis nici cu masina scoasa din viteza.
Poate doar cu motorul oprit; nu vreau sa intru in polemici, e o opinie personala :)
De fapt nu exista deplasare gratis cu masina personala.
E ca la banca, ai pus mana pe clanta bancii (fara sa intri inca), ai si inceput sa platesti :).

Offline Kingy

• Sr. Member
« Răspuns #1752 : 19.Mar.2013, 05:03:20 p.m. »
Pai cantitatea de benzina injectata la frana de motor e cam zero. La asta ma refeream.
Si nu e vorba de nicio polemica, argumente si dam Cezarului ce-i al Cezarului  :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1753 : 19.Mar.2013, 05:16:13 p.m. »
@Kingy, are legatura culoarea masinii cu consumul? Ca si-a mea e rosie si nu pot neam s-o duc sub 6,5 nici pe CB, nici real...
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Kingy

• Sr. Member
« Răspuns #1754 : 19.Mar.2013, 05:42:02 p.m. »
Pai cam are. Daca e neagra, pe timp de zi, daca bate soarele in ea, creste temperatura la nivelul caroseriei si tabla se dilata astfel masina marindu-si volumul total. Deci volumul de aer dislocat este mai mare si coeficientul aerodinamic afectat  :-))

Mi-ai dat o idee.
Am sa fac un topic: recensamant Suzuki rosii  =)) Sa vedem cati si ce avem  :-))

Ontopic.
6,5% e un consum ok pentru masina ta ;) Cine zice ca scoate mai putin, inseamna ca-l batea vantul din spate  :D

Offline MOTANUL

« Răspuns #1755 : 19.Mar.2013, 05:52:07 p.m. »

Intr-adevar, la SUVI nu am avut consum mai mic de 6,5% (minim a fost de 6,59%). Dar niciodata pana acum nu am respectat regulile ca atunci cand a inregistrat pe CB 4,4% (atentie ca am scis: pe CB!).
Cu Sx4 107CP (am ambele variante..) am verificat consumul la diverse viteze: la 130 avea 7,8%, la 140 era 8,4%, iar la 160 circa 9,6%. Incaodata avertizez: este vorba de consum mediu pe CB, cu observatia ca la modelul de 107CP eroarea de afisare la CB este mult mai mica !

Singura relevanta a consumului ala de 4,4 la vale  :D este ca masina ta nu a consumat sub nicio forma sub 6% pe real si eroarea intre consumul real si cel afisat este mai mare la SX4 107 decat la mine :) SX4 125 CP si anume de 1,6l in extraurban (si din ce am remarcat am printre cele mai mari erori intre real / BC). La mine eroarea mare este in urban - ~ 2l% In extra coboara la 0,5%.
E cu atat mai derutant cu cat afirmi ca masina ta sub nicio forma nu a scazut sub 6.59 (consum minim la care ne regasim marea majoritate)
Daca cobori sub 50-60 km/h consumul creste nu scade (poti mergi 30km/h ca tot nu obtii un consum mai bun.

Consumul cel mai bun e undeva intre 50-80 km/h.
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline MOTANUL

« Răspuns #1756 : 19.Mar.2013, 06:03:24 p.m. »

Daca imi explici si mie cum ai reusit sa reduci consumul cu 5-10 procente, voi fi urmatorul client din service ca sa fac aceasta interventie. Pana atunci pot considera ca este numai o opinie subiectiva, deoarece conditiile de testare-verificare nu au fost aceleasi (inainte si dupa interventie).

Perfect de acord cu tine ca un consum de 6,5-7,5 l/100km este ceva uzual pe drumurile din Romania (unde se merge cam cu 90-110 extraurban si cat te lasa politia prin localitati...). In aceeasi plaja se inscriu consumurile reale notate de mine la SUVI.

Diferenta este de 5% in medie. Toate consumurile au fost mai mici la acelasi regim de viteza. Accepta ca am furnizat informatii corecte si inainte si dupa reparatie. Cu cat am scris acolo ca am mers - cu atat am mers. (doar sa se fi defectat kilometrajul sau pompa de benzina in ziua in care am facut reparatia e altfel).

Martor este nevasta care a ajuns la boiling point cand mergeam cu 80 km/h pe autostrada (am mers odata inainte si odata dupa slava domnului  :ceas: ca dormeam pe pres daca o mai tineam asa).
Abia de la 110 km/h in sus vad mancare calda  :pardon:

Singurul consum mai mare (exceptia) l-am inregistrat intr-o perioada in care am tras mai tare de masina in oras. (stiam asta - si am facut-o in cunostinta de cauza; 8,0 nu mai vazusem pe BC pana la acel moment in Bucuresti).
« Ultima Modificare: 19.Mar.2013, 06:07:20 p.m. de MOTANUL »
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Online NicNic

« Răspuns #1757 : 19.Mar.2013, 06:30:46 p.m. »
Singura relevanta a consumului ala de 4,4 la vale  :D este ca masina ta nu a consumat sub nicio forma sub 6% pe real si eroarea intre consumul real si cel afisat este mai mare la SX4 107 decat la mine :) SX4 125 CP si anume de 1,6l in extraurban (si din ce am remarcat am printre cele mai mari erori intre real / BC). La mine eroarea mare este in urban - ~ 2l% In extra coboara la 0,5%.
E cu atat mai derutant cu cat afirmi ca masina ta sub nicio forma nu a scazut sub 6.59 (consum minim la care ne regasim marea majoritate)
Daca cobori sub 50-60 km/h consumul creste nu scade (poti mergi 30km/h ca tot nu obtii un consum mai bun.

Consumul cel mai bun e undeva intre 50-80 km/h.
Sunt sigur ca masina a indicat 4,4% pe CB, ruland 140 km numai la vale. Daca acest consum a fost real sub 6%, ramane de verificat!
Eroarea de afisare la Sx4 107CP este mai mica decat la Sx4 120CP! (ma repet...) Nu stiu ce motor ai tu cu 125CP, eu am la SUVI doar 120CP... Iar consumul de 4,4% a fost facut cu SUVI Nu are rost sa mai povestesc incaodata ca am si folosesc ambele variante de Sx4: si 107CP-GS si 120CP-Navi, ambele 4x4, asa ca am posibilitate de a le compara!
Masina mea poate sa consume mai putin decat acel minim real inregistrat de 6,59% care a fost obtinut fara a merge economic. La consum real de 6,59% pe CB arata 5,90%, deci la 4,4% pe CB pot sa ma astept la ceva sub 6%, nu asa ar fi realist?
Depinde si cu ce treapta de viteza rulezi, nu este doar viteza luata in calcul... Incearca sa mergi cu 30 km/h, macar 100 km si spune-mi daca reusesti in conditii de trafic romanesc. Eventual si cu viteza a V-a, sa fie motorul la turatii de randament scazaut... Ma rog, aici sunt teorii si scenarii, n-are rost sa mai divagam.
Hai sa ne rezumam la fapte si realitate.

PS: Cei 4,4% au ajuns 6,7% (pe CB!), mergand de atunci numai prin oras. Din pacate nu am terminat inca  rezervorul de benzina alimentat atunci, sa pot face plinul....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1758 : 19.Mar.2013, 06:32:57 p.m. »
Martor este nevasta care a ajuns la boiling point cand mergeam cu 80 km/h pe autostrada (am mers odata inainte si odata dupa slava domnului  :ceas: ca dormeam pe pres daca o mai tineam asa).
Abia de la 110 km/h in sus vad mancare calda  :pardon:

A mea se activeaza de la 110 km/h in sus (LNV - limitator natural de viteza) :)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Online NicNic

« Răspuns #1759 : 19.Mar.2013, 06:43:59 p.m. »
A mea se activeaza de la 110 km/h in sus (LNV - limitator natural de viteza) :)

Si sotia mea imi spune ce viteza am, cateodata... Iar daca viteza aia este mult prea ciudata pentru trafic, imi spune ca am si copiii in masina...

Iar cand am respectat viteza legala nu mi-a spus nimic pe drum, dar la sosire m-a intrebat daca ma simt bine.... ;)

Noroc ca fiecare merge cu masina lui la servici, chiar si cand am lucrat in acelasi loc....
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!