Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376860 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
Re: Consum combustibil
« Răspuns #1690 : 08.Ian.2013, 08:58:56 p.m. »
Corect ce spuneti voi, Adrian si Gabi.
Am vazut si eu modificarea cu motorul ala. Vorba unora: puncte  :good:

Ce sa zic, eu am prins cu Jimny mai mult de 140km/h pe vitezometru. Am masina standard ca sa spun asa. Cum a venit din fabrica.
Totusi, pe vitezometru e una, in realitate e alta.
Tinand cont ca Jimny ca si SX4 nu sunt masini de "fugareala" ci au alte calitati, mi se pare relativ ok viteza maxima.

Nu am avut ocazia sa ma joc cu un SX4 sau macar sa-l vad in teren. Chiar sunt curios de ce poate masina.

Offline adrian_r5

« Răspuns #1691 : 08.Ian.2013, 09:43:44 p.m. »
Poate ca asta poate mai mult de 140 km/h  :-?
Atunci poate ca poti sa zici "de la 100km/h in sus" ca ai V12   :D
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline MOTANUL

« Răspuns #1692 : 08.Ian.2013, 10:42:08 p.m. »
De ce spui asta?

Pai masina pleca usor de spate pe gheata - si ESP-ul imi bloca roata si masina pleca inca 1 m. (adica mai rau).
Pe fata din ce stiam eu trebuia sa blocheze roata de pe interiorul curbei - ori eu am simtit destul de clar cum o bloca pe cea de pe exterior.

Pe asfalt uscat poate ca face treaba buna. (masina chiar m-am mirat ca nu pleca de spate la condus mai sportiv cu ESP ON).

Trebuie sa recunosc cinstit ca nici nu imi place sa franeze masina rotile de capul ei (de multe ori se panica inutil).
Am dat off si nu am mai avut probleme.
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
« Răspuns #1693 : 09.Ian.2013, 08:36:51 a.m. »
Ma faci de rusine  :P

ESP-ul franeaza in functie de necesitate.
Daca masina e supraviratoare, atunci iti franeaza roata de pe exterior. Daca e subviratoare, roata de pe interior.

Adica iti franeaza acea roata care poate roti masina in jurul axei sale longitudinale in functie de pozitia pe care o are volanul in corelare cu pozitia in care se afla masina in acel moment.

Daca ti-a franat roata spate nu era ESP-ul ci ASR-ul, inseamna ca iti patina roata si asr-ul si-a intrat in rol.

Adevarat? Au ba?  ;-)

Offline MOTANUL

« Răspuns #1694 : 09.Ian.2013, 05:06:35 p.m. »
M-am gandit si eu ca ar putea fi si ASR-ul nu ESP-ul pe spate ca aveam 4x4auto cuplat (ma refer la blocarea rotii spate).
Toata lumea stie ca daca tragi frana de mana in curba pe gheata masina pleaca rau de spate. Cam asta se si intampla cand bloca roata (sa presupunem din ASR). Tot la fel de adevarat este ca in subvirare franeaza roata spate de pe interiorul curbei.

Vazusem un reportaj cu o masina sport la care in curbe franau roata spate de pe interior sa nu subvireze masina. (spuneau ca actioneaza ca un stalp de care te ti cand fugi si vrei sa schimbi directia brusc)

Expresia din pilotaj pentru supravirare este ca intra spatele in depasire  :D .

Nu cred ca lucrurile astea au fost gandite sa te ajute pe gheata. Sentimentul meu este ca in anumite conditii este mai bine fara ele.
Si la BMW decuplam esp-ul partial sau total (acolo aveam 3 optiuni nu 2 on/off). Acolo discutia era doar daca sa aleg optiunea 2 sau 3. Cu el ON 100% era de departe cel mai prost. (nu urcai nici o panta de 10 grade cu gheata).
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline shogunu65

« Răspuns #1695 : 21.Ian.2013, 12:11:08 p.m. »
consum in week end Bucuresti - Busteni - Gura Diham si retur, 5 persoane in masina  (doar eu am 90 kg, restul au fost domnisoare la maxim 55 kg  B-) ) plus 5 ruccsaci de diverse dimensiuni.

consum la pompa 8.2%.

La dus a fost apa si zapada pe jos, viteza maxima 90-100. La intoarcere drum uscat 80-100 in localitati, 130-140 afara.

eu unul sunt multumit  :D

Offline LTD

« Răspuns #1696 : 21.Ian.2013, 12:27:48 p.m. »
cu 4 domnisoare in masina nu cred ca m-ar interesa consumul...  :fluier:
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline shogunu65

« Răspuns #1697 : 21.Ian.2013, 12:41:36 p.m. »
cea din dreapta era proprietara animalului din mine ... cele 3 din spate au pus bani de benzina :)))

Offline xim

« Răspuns #1698 : 23.Ian.2013, 07:51:07 p.m. »
consum Baia Mare - Zell am Ziller (Austria) aprox. 2500 km dus-intors, 8,7% , ma asteptam la ceva sub 8,5, intrucat am mers in limite rezonabile110-130,  rar 140
- la dus am avut 8,3, am mers si ceva mai incet ca am prins si ceva zapada
- la intoarcere a crescut serios, pe portiuni bune am avut vant serios ba din fata, ba din lateral

Mentionez si conditiile: suport  cu 3 perechi de ski, 2 adulti si bagajele aferente pt 1 saptamana.

Cu ocazia asta m-am lovit si de autonomia mai scazuta a masini, tot la 500 km trecut pe la pompa.
Mi s-a aprins si martorul de 2 ori, am mers pe el maxim 37 km, cam cu stres, cred ca in momentul in care se aprinde mai ai cam 42 l in rezervor, voi ce stiti?
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline fireburn

« Răspuns #1699 : 23.Ian.2013, 09:27:09 p.m. »
Mai ai vreo 10 l pe bec, nu 42, pentru ca 50 l are rezervorul.
Xim-ule, al tau era SX-ul ala negru cu grila argintie de la intalnirea din cheile Cibinului ?
Nu stiu cat se poate merge cu 1.6 dar cu 1.5 mergi cam 50Km pe bec.