Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376862 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline MOTANUL

Re: Consum combustibil
« Răspuns #1660 : 20.Nov.2012, 10:35:12 a.m. »
A observat si sotia mea ca scade viteza semnificativ dupa ce iei piciorul de pe acceleratie,

Ma gandeam ca top speedul ar creste cu vreo 5 km/h doar daca pliez oglinzile  :prty:
Daca as cobori si garda vreo 10-12 cm + pliat oblinzile atunci ar creste garantat cu 10 km/h.  :-O

Apropo de aerodinamica: am prins prima ploaie sanatoasa in conditiile rularii la viteza mare. Am remarcat o caracteristica nasoala a aerodinamicii SX4-ului meu. Baga apa exact pe geamul soferului si pasagerului in dreptul oglinzii de parca statea cineva acolo cu furtunul. (am observat asta si la mersul in oras la viteze mici - dar nu era chiar asa nasol).
La viteza mare era aproape imposibil sa te mai asiguri la schimbarea benzii in oglinzile laterale.

Pentru cei care nu stiu istorie primele teste aerodinamice au inceput prin anii '60.
''Detaliile mici fac masina noastra mare''  :good: suna o reclama a unui producator de masini premium. Acum o inteleg pe deplin.
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline shogunu65

« Răspuns #1661 : 20.Nov.2012, 10:38:42 a.m. »
asta cu apa pe oglinda / geam lateral m a enervat si pe mine. E prima masina pe care am condus o, la care apa care se scurge de pe parbriz se intinde pe geamul lateral ... dar are garda mare la sol ... multe accesorii... pret bun etc :)))

Offline BXXENL

« Răspuns #1662 : 20.Nov.2012, 10:49:40 a.m. »
Pe ploaie ar trebui sa rulezi cu o viteza mult mai mica. :baston: Adaptarea vitezei la conditiile de drum :ochiu:
  • SX4 1.5
Alex

Offline MOTANUL

« Răspuns #1663 : 20.Nov.2012, 11:44:05 a.m. »
Chiar am mers cu 100 km/h pe portiunea cu ploaie. Dar recunosc cinstit ca am facut asta pentru a respecta semnele de circulatie.(aveam restrictie la 100) Precizez ca nu era vorba de o ploaie torentiala (stergatoarele erau pe vit. 1).
Deci nici macar nu am mers cine stie ce. Au cam coincis ridicarea restrictiei de 100 si oprirea ploii. (dupa care am mers ~125-130)
Ca regula nu incetineam pe ploaie mai mult de un 5-10 km/h. Nici macar pe zapada. Aici se va schimba un pic regula pentru ca la cum se comporta anvelopele astea de iarna va trebui sa o fac. Nemultumirea nu vine de la masina sau amortizoare - vine doar de la anvelope.

Offline BXXENL

« Răspuns #1664 : 20.Nov.2012, 11:53:26 a.m. »
Pe autostrada se merge cu 80 cand ploua. :baston:
  • SX4 1.5
Alex

Offline Chips

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Gen: Bărbat
  • Leave sooner, drive slower, live longer.
Every thing I'm not made me everything I am

Offline BXXENL

« Răspuns #1666 : 29.Nov.2012, 11:36:52 a.m. »
Vai de nu e peste tot baiatul asta cu filtrele lui. Din pacate toata publicitatea asta mai rau ii face, ziaristii lui peste. Cred ca el e un baiat destept si nici in veci nu ti-ar promite ca o sa-ti consume sx-ul cu 15% mai putin, e imposibil sa faca un filtru asta. Nici daca ti-ar baga mai mult aer nu ar face asta, masina mentine un raport stochiometric in mare parte, merge in bucla inchisa pe baza senzorilor lamda.

Am un prieten ce are asa ceva pe masina, si dupa cateva luni a dat verdictul. E mai zgomotos. Atat, nici putere nici consum diferit. Zgomot. Ca si articolul.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Chips

• Full Member
  • Mesaje postate: 103
  • Gen: Bărbat
  • Leave sooner, drive slower, live longer.
« Răspuns #1667 : 29.Nov.2012, 05:08:34 p.m. »
Eu am vazut, am citit si am share-uit cu voi :D - habar nu am daca face fo diferenta filtrul ( m-as mira daca ar fi asa ). Oricum la mine nu se pune problema, masina e inca in garantie asa ca de modificat....
Every thing I'm not made me everything I am

Offline MOTANUL

« Răspuns #1668 : 29.Nov.2012, 07:41:32 p.m. »
Am vazut un episod la mithbuster si au testat saracii vreo 10 dispozitive diferite de scadere a consumului (si nu s-au oprit la cele - ieftine erau si tot felul de bazaconii de rearanjau moleculele de benzina  :D intr-un mod optim).
Cu 9 din ele consumul a fost mai mare sau si cu un singur dipozitiv consumul a fost egal.
Responsabilul cu aprobarea dispozitivelor de acest fel a zis ca din 100 de dispozitive prezentate la testare pentru omologare doar la 7 au inregistrat o imbunatatire a consumului.  :P

Ar fi fost gramada producatorii la usa lui daca ar fi fost asa simplu sa scazi consumul cu 15%.

Revenind la consumul meu urban: Am observat de la ultima alimentare ca BC-ul nu mai afiseaza 7,6-le cu care m-am obisnuit in oras de atata vreme. Din a 2-a zi a coborat la 7,1-7,2 si sta acolo (acum am deja 200 km parcursi).
Sunt tare curios daca doar ma minte mai cu foc (ca de mintit oricum minte Bc-ul meu) sau chiar se va regasi si in consumul la pompa diferenta de 0,4-0,5l/100 km.
Am rabdare pana fac 400-500 km ca sa fie cat mai relevant. Eu eram multumit si cu scadearea de la 9,9-9,8 la 9,5 (in 14.11.2012 dupa reparatie).
Dar daca este loc pentru mai bine - nu ma supar. Am verificat in carnetel si in 14.11 tot 7,6 a afisat BC-ul.

Offline MOTANUL

« Răspuns #1669 : 09.Dec.2012, 05:10:02 p.m. »
Cu fiecare consum rezulta tot mai clar ca scosumul a mai scazut un pic dupa reparatie. (nu e doar placebo cum afirmau invidiosii  ;) )

De unde rezulta ca si BC-ul asta are totusi niste repere in minciuna lui   =))
Am remarcat ca BC-ul imi arata mai putin decat m-am obisnuit in oras 7,2 in loc de 7,6. Din fericire si consumul real a fost mai mic (cel mai mic de pana acum inregistrat la mers doar in Bucuresti)
9,19%
Conditii: AC-ul doar cand aveam ploaie si se abureau geamurile, presiune cam mare 2,4 bar, 2x4 selectat non-stop.