Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376891 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline hubbabubba

Re: Consum combustibil
« Răspuns #1560 : 20.Oct.2012, 02:01:03 p.m. »
 Era consumul pe CB 7.3. Am facut acum si consumul la pompa si a iesit 7.4. In continuare o iubesc :x
What goes around comes around ...

Offline bogogica

« Răspuns #1561 : 20.Oct.2012, 07:35:29 p.m. »
Pai si n-ai fost tentat sa schimbi pompa si firma si sa vezi cum ar fi cu un omv sau rompetrol? Poate te fura si pompa.
Ba m-am gandit, dar avand in vedere ca pretul la acel Luk este mereu mai mic cu 10-15-20 de bani pe litru fata de alte benzinarii am avut mereu "o jena". Si combinand cu faptul ca benzinaria imi este si foarte la indemana, fiind langa casa nu am reusit sa o fac. Si-apoi, chiar sa mai existe astfel de practici? Eu stiu, din vorbele unui vanzator benzinar ca acum nu se mai fura nici la pompa (cu gramul/ele pe litru) si nici din rezervoarele benzinariei (punandu-se apa in loc de benzina) ci cu "picatura" la aditiv. La aprovizionare benzina vine neaditivata, iar ulterior aceasta este aditivata, devenind 95 , 100, carera, etc. Daca la 10 tone de benzina s-a pune teoretic 5 l de aditiv, acestia pun doar 4,5 si acele 500 de grame de aditiv fac o avere.

Offline MOTANUL

« Răspuns #1562 : 21.Oct.2012, 01:20:29 p.m. »
Cand eram aproape sa ma las pagubas si sa accept ca "atata poate" aceasta masina si acest motor am avut 2 surprize placute.

M-au sunat de la Autonet in timpul saptamanii de vreo 2 ori sa ma intrebe cum consuma masina dupa reparatie. Avand in vedere ca nu mersesem decat in oras i-am raspuns ca degeaba fac plinul - ca nu ar fi relevant. Sa ma lase peste WE si o sa fac din nou consumul in extraurban.

Masina consuma acum (dupa a 2-a reparatie) exact cat ma asteptam eu sa consume (pana sa deschid aici discutia):
In oras 9,26 (fata de 9.8 cat a consumat inainte); BC-ul imi arata 7,7 (aici ramane o diferenta mare intre BC si real 1,6)
In afara 5,66 (fata de 7,6 cat a consumat inainte la acelasi regim de viteza) BC-ul imi arata 5,1

Consumul extraurban - mers cu 60 portiunea din theodor pallady pana la autostrada; si 80-90 km/h pe autostrada. O singura data am facut o isterie  :-)) - am mers cu vreo 95km/h sa depasesc un tir.  :)

Consider capitolul consum incheiat daca lucrurile raman asa si ma declar multumit  >:D<.

« Ultima Modificare: 21.Oct.2012, 01:26:08 p.m. de MOTANUL »
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline NicNic

« Răspuns #1563 : 21.Oct.2012, 05:29:16 p.m. »
Cand eram aproape sa ma las pagubas si sa accept ca "atata poate" aceasta masina si acest motor am avut 2 surprize placute.

M-au sunat de la Autonet in timpul saptamanii de vreo 2 ori sa ma intrebe cum consuma masina dupa reparatie. Avand in vedere ca nu mersesem decat in oras i-am raspuns ca degeaba fac plinul - ca nu ar fi relevant. Sa ma lase peste WE si o sa fac din nou consumul in extraurban.

Masina consuma acum (dupa a 2-a reparatie) exact cat ma asteptam eu sa consume (pana sa deschid aici discutia):
In oras 9,26 (fata de 9.8 cat a consumat inainte); BC-ul imi arata 7,7 (aici ramane o diferenta mare intre BC si real 1,6)
In afara 5,66 (fata de 7,6 cat a consumat inainte la acelasi regim de viteza) BC-ul imi arata 5,1

Consumul extraurban - mers cu 60 portiunea din theodor pallady pana la autostrada; si 80-90 km/h pe autostrada. O singura data am facut o isterie  :-)) - am mers cu vreo 95km/h sa depasesc un tir.  :)

Consider capitolul consum incheiat daca lucrurile raman asa si ma declar multumit  >:D<.

@MOTANUL:
Ai facut foarte bine fiindca ca ai insistat pentru a lamuri problema consumului.   :good:
Posibil ca acum sa te copieze si alti "suzuki"-sti.

Felicitari!  :clap:
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Nick666

« Răspuns #1564 : 22.Oct.2012, 07:55:04 a.m. »
cum consuma masina dupa reparatie.
Ce reparatie ?
1.5 GLX AC 2009

Offline MOTANUL

« Răspuns #1565 : 22.Oct.2012, 01:56:56 p.m. »
Maine o sa solicit mai multe detalii - sunt programat cu ultimile 2 lucruri ramase nerezolvate la masina.
Cert este ca masina nu avea nici o eroare la diagnoza si in plus avea testul de noxe excelent si inainte de aceste verificari.
(de asta a durat mai mult si au gasit mai greu cauza)
Cu toate acestea, masina consuma mult.

La a -2-a strigare (cea la care problema consumului s-a rezolvat) s-au facut alte verificari.
Ca si repercursiune practica au fost: curatarea clapetei de acceleratie, a EGR-ului etc.
Nu am intrebat - dar nu cred ca au schimbat vreo piesa.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1566 : 22.Oct.2012, 04:41:11 p.m. »
Efectul placebo?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline MOTANUL

« Răspuns #1567 : 23.Oct.2012, 04:49:37 p.m. »
Tu poti sa-i zici cum vrei; Eu fac plinul la fiecare alimentare de vreo 10-15 ani. (ca exceptie 1 data la ~20 de plinuri nu fac din n motive)
La Suzuki am facut in ~3000 km vreo 11 plinuri.
In toate consumurile de pana acum, in extraurban nu a consumat sub 7,46 (si asta cu presiune in pneuri 2,5 + benzina cu cifra octanica 100+ aditivi speciali + mers cu 90km/h). In rest (benzina de 95) a consumat mai mult in 7,6-8% (7,6 mers la consum; 8 mers normal)
Consumul de mai sus (5,6%)a fost realizat cu pres in pneuri de 2,3 si benzina de 95. Nu vreau sa ma hazardez - dar a fost facut si calculat ca toate consumurile de pana acum.
La inceputul lui noiembrie am de facut un drum in apuseni (si o sa iau SX4) si atunci o sa revin cu un calcul mai exact. (asa cum am precizat deja, cu cat parcurgi mai multi km consumul este mai exact - adica sa parcurgi un 500-600 km nu doar 118 km ca acum).
Daca si ala o sa fie mai bun - nu este vorba de placebo.
Un lucru este clar de acum: cu 85 km/h nu o sa mai merg curand. Ala o sa fie consum in conditii reale. (pentru ca voi avea si bagaje si pasageri si sigur nu voi merge la consum atatia km). Eu pana acum scoteam 8% cu masina goala si mers la limita maxima a legalului. (130/100/70 sau 50 dupa caz)
« Ultima Modificare: 23.Oct.2012, 04:53:13 p.m. de MOTANUL »

Offline BXXENL

« Răspuns #1568 : 23.Oct.2012, 04:55:44 p.m. »
Eu astept cu nerabdare detalii despre ce ti-au facut ca sa scada consumul("reparatie"). Curatat clapeta, EGR si mai ce, sau au umblat si prin soft.
  • SX4 1.5
Alex

Offline MOTANUL

« Răspuns #1569 : 23.Oct.2012, 05:12:50 p.m. »
Eu m-am tinut de promisiune si am intrebat.
A fost destul de "rece" omul cu detaliile. A zis ca a curatat clapeta de acceleratie, ca propriu-zis benzina nu are EGR ca dieselul - dar au curatat un senzor cu functie asemanatoare; nu i-am smuls cuvintele din gura daca am vazut ca nu vrea sa dezvolte subiectul.
E know-how-ul lui si al service-ului pana la urma. Mai incerc si maine sau poimaine cand o fi gata masina. (acum era destul de aglomerat si nu era disponibil pentru discutii).
A dat cheile la un vopsitor si a trecut la alt client.