Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376910 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Consum combustibil
« Răspuns #1340 : 20.Iul.2012, 08:06:46 p.m. »
Deci e loc si de mai bine.  :-j

Offline miocrl

« Răspuns #1341 : 21.Iul.2012, 12:45:26 a.m. »
consum exterior la indicatorul din bord 7.7%:  2 adulti+2 copii mici, AC, cutie de 4oo litri sus, drum nu aglomerat - deci dapasiri putine
consum la pompa 7.6

la mine cam intotdeauna au puscat consumurile de pe CB cu cel de la pompa

la intors drum aglomerat, depasiri multe, forja, vant din fata, 8.5% pe CB, la pompa nu am mai facut consumul

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #1342 : 21.Iul.2012, 08:01:32 a.m. »
Vitezometrul citeste mai mult decat ai tu in realitate. Cu benzina cu care masina crede ca a parcurs 100km tu ai facut de fapt doar~95km. Daca mai ai si cauciucuri f tocite, sau ceva mai mici in diametru (195/65R15) atunci eroarea poate fi si mai mare.Si in loc de 9% sa iti arate ca ai consumat 8.2%.

Asta si pompele de alimentare care fura si ele mai mult sau mai putin + evaporarea benzine ar explica fenomenul.

M-am gandit la asta. Dar cand fac consumul la pompa eu impart numarul de litri aratati pe acea pompa la numarul de kilometri de pe vitezometru (ma rog tahometrul) deci inregistrati gresit de masina dupa cum spuneti mai sus. deci eroarea ar trebui sa fie, totusi, mai mica. Cauciucurile sunt cele de vara, pe 16 inch-i. Masina a "implinit" de curand 24000km. Multumesc oricum.
   Intradevar ar putea a fie si pompele. In Prahova s-a cam "dus buhul"cu furaciunile.
   Cum sa fac sa aflu totusi un consum cat mai aproape de realitate?
   Altcineva spunea , mai sus, sa fac calculul pe o distanta mai mare, cam 2000km. Asta ar insemna sa notez km. de pe bord si sa pastrez bonurile in tot acest interval? Si sa nu resetez CB-ul in tot acest interval?Multumesc frumos! Si...scuze de insistenta.

Off-topic ,pentru moderator:De ce la mine deasupra la"Online"este o manutza cu degetul in jos. Am gresit ceva?Daca DA a fost fara intentie si imi cer scuze. Dar spuneti-mi ce am gresit, va rog.
« Ultima Modificare: 21.Iul.2012, 08:11:21 a.m. de vali22 »
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline Laurentiu

« Răspuns #1343 : 21.Iul.2012, 09:06:21 a.m. »
  ...cand fac consumul la pompa eu impart numarul de litri aratati pe acea pompa la numarul de kilometri de pe vitezometru ...eroarea ar trebui sa fie, totusi, mai mica.
Sinteti culmea cu calculul asta. :) Chiar doriti un calcul exact, la virgula si cu 3 zecimale corecte la niste utilaje mecanice cu jocuri si tolerante depasite ?

Masina, cu cit ii dai talpa atit consuma. Cind consumul va incepe sa creasca peste limita, se va observa si un mers neregulat al motorului si/sau emanatii de fum albastru sau negru. Pina atunci "vint din pupa!"   :D
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #1344 : 21.Iul.2012, 10:53:45 a.m. »
   Ok,merci Laurentiu. Nu sunt genul sa se streseze mai mult decat trebuie cu consumul(: sa nu folosesc AC-ul, sa n-o calc atunci cand"cere",etc.). Era curiozitate. Cand am cumparat-o stiam la ce sa ma astept si...am luat ce am vrut. De-acum incolo ,dar mai rar, o sa fac o medie intre"pompa" si CB pentru ca,probabil, asta e consumul cel mai aproape de realitate.
« Ultima Modificare: 21.Iul.2012, 10:57:40 a.m. de vali22 »
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #1345 : 21.Iul.2012, 07:57:20 p.m. »
Raspund aici ca sa nu poluez jurnalul lui @miocrl

Eu chiar nu pot sa-mi inchipui cum poti avea atata rabdare sa mergi la un asa drum lung cu maxim 110 km/ h  pe autostrazi   :-/
Nu zic sa depasesti viteza legala, dar pana la ea mai sunt 20 km/h, de loc de neglijat la numarul cumulat de km.
Ai dreptate ca am avut rabdare mare dar cu citeva luni in urma nu am vazut o restrictie pe autostrada si m-a tras politia pe dreapta prin Austria si nu am vrut sa se repete episodul. Cred ca 110 este o viteza decenta.
La Suza mea(dar cred ca mai la toate motoarele cu 16 valve) cu cit bagi piciorul in acceleratie mai tare bagi si mina in buzunar tot atit de adînc, viteza a fost stabilita stric din punct de vedere financiar, pretul benzinei este mai ridicat pe afara.
Am avut surpriza neplacuta sa scot un consum de circa 10%/km pe ruta Braila-Bucuresti mergind chiar si cu 160 pe portiuni lungi de pe A2, pt ca eram in criza de timp
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline ASZ

« Răspuns #1346 : 21.Iul.2012, 09:51:29 p.m. »
~ 2700 km (din care cca 1500 pe autostrazi) in concediu,  masina cu 3 pers + bagaje cat cuprinde, AC on in majoritatea timpului, mers legal si fara a conduce "sportiv" (max 130 pe autostrazi) au dus la un consum mediu de 7.4 l/100 km. Cam mult ...

Offline MOTANUL

« Răspuns #1347 : 21.Iul.2012, 10:45:01 p.m. »
Eu chiar nu pot sa-mi inchipui cum poti avea atata rabdare sa mergi la un asa drum lung cu maxim 110 km/ h  pe autostrazi   :-/
Nu zic sa depasesti viteza legala, dar pana la ea mai sunt 20 km/h, de loc de neglijat la numarul cumulat de km.

Si eu de regula pe autostrada merg cu 130 km/h pe real (cam 140-142 aratat in bord).
Ma apuca si pe mine sa merg la consum 1 data la 2-3 ani din curiozitate.

Oricum, pana acum la disel m-am obisnuit cu consumuri intre 4si 6%.
7.6% inseamna la diesel forja maxima  :-))
Suzuki SX4 2011 4x4 GS, Hyundai I30 2017
Porsche clasic 924 fabr 1980
Ex- Seat Leon, BMW 320D, VW Bora, VW Golf IV, Renault 16, etc...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1348 : 22.Iul.2012, 06:27:30 p.m. »
Altcineva spunea , mai sus, sa fac calculul pe o distanta mai mare, cam 2000km. Asta ar insemna sa notez km. de pe bord si sa pastrez bonurile in tot acest interval? Si sa nu resetez CB-ul in tot acest interval?

Nu e nevoie sa pastrezi bonurile. Doar sa scrii intr-un carnet data, kilometrajul si cati litri ai alimentat. Sau intr-o foaie Excel. Eu am una de cand am cumparat masina, cu toate alimentarile, statiile si tipul de benzina utilizata. Si, intr-adevar, nu resetezi CB-ul  pe 1000-1500 km
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ASZ

« Răspuns #1349 : 23.Iul.2012, 03:05:57 p.m. »
Varianta mult mai eleganta este asta ... si sunt convins ca exista altele si mai si ...