Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 376805 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Consum combustibil
« Răspuns #1080 : 12.Mar.2011, 05:32:19 p.m. »
...la citi dintre voi , in garantie , v-i s-au verificat bujiile periodic ?
Asta intra in atributiile STAPINULUI (a soferului). In garantie ti se inlocuieste daca NU functioneaza. Atit timp cit motorul merge si nu da de banuit ca ar avea ceva, ce rost are sa se umble acolo ?
Nu tot ce ar trebui facut la o masina (ma refer la intretinerea ei) este cuprins si in manual.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline costi

• Full Member
  • Mesaje postate: 112
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #1081 : 12.Mar.2011, 06:24:44 p.m. »
eu cred ca da ! lumea nu mai are "calitatile" din trecut cind umblai cu jumatate de motor in portbagaj ca piese de schimb, reparai dacia in spatele blocului, inlocuiai curelele rupte cu ciorapii nevestii si "ungeai bujiile cu ulei motor" cum spui tu; acum toti se asteapta sa nu deschida capota niciodata si li se pare greu sa completeze si apa la spalare parbriz! si fii sigur ca toti fabricantii de masini, ca sa evite episoade ca cele din State si nu numai, unde cistigi o avere daca in cartea masinii de spalat sau in a cuptorului cu microunde nu scrie ca nu-i voie sa bagi pisica, au trecut in cartea tehnica TOT ce trebuie sa faci ! ca umbli tu la bujii, din proprie initiativa nu-i face rau dar nici bine, daca ai respectat toate cele stipulate in manual.....

Offline sfichiu

« Răspuns #1082 : 12.Mar.2011, 07:24:31 p.m. »
..acu cu masinile astea moderne cred ca mai toti am devenit mai comozi si una doua fugim la service pentru probleme minore.Nu se mai poarta truse de scule la masina sa intervii personal daca te pricepi,multi cred ca nu au cu ei nici o surubelnita! :(
  • VITARA S ,Matiz

Offline Sakura77

« Răspuns #1083 : 13.Mar.2011, 08:16:06 a.m. »
Asta intra in atributiile STAPINULUI (a soferului). In garantie ti se inlocuieste daca NU functioneaza. Atit timp cit motorul merge si nu da de banuit ca ar avea ceva, ce rost are sa se umble acolo ?
Nu tot ce ar trebui facut la o masina (ma refer la intretinerea ei) este cuprins si in manual.
interesanta replica , pai si de unde isi da stapinul seama ca e ceva in neregula la bujii , la mine motorul functiona impecabil cu exceptia consumului  mediu care crescuse (dar avind si gpl am atribuit aceasta problema frigului de afara), bujiile le-am desfacut din curiozitate sa vad daca sunt din iridiu

mentionez ca inainte de a le desface masina a  fost pusa pe un analizor de gaze care nu indica nici-o problema la  motor
Sx4 1.6 GS 4WD

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1084 : 13.Mar.2011, 09:16:27 a.m. »
..acu cu masinile astea moderne cred ca mai toti am devenit mai comozi, multi cred ca nu au cu ei nici o surubelnita! :(

Asa e, m-am gandit mereu la lista de scule ce ar fi necesare sa stea in portbagaj, dar nu am completat-o inca... :-?
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

« Răspuns #1085 : 13.Mar.2011, 09:41:24 a.m. »
interesanta replica ...
Interesanta pt unii; altii stiu ca mai trebuie si verificate unele chestii cind incep sa apara unele mici anomalii (consum marit dupa cum spui si altele) chiar daca in manual nu sint amintite.
In viata sint reguli scrise si reguli nescrise. Unii asteapta ca de ambele sa se ocupe altii. ;)

L.E.
P.S. Cind eram mici, parintii ne-au invatat sa ne stergem la nas si la gura. Unii si cind se maresc uita de aceste lucruri. ;)
« Ultima Modificare: 13.Mar.2011, 10:07:36 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ASZ

« Răspuns #1086 : 14.Mar.2011, 04:03:59 p.m. »
Pe traseul Sighisoara -> Cluj am scos minimumul de cand am masina (sept. 2008), adica 6.1 l /100 km, indicati de CB. Pana acum sub 6.4 nu am scos consum ... cu 2 adulti + copil + multe bagaje, in cei ~30.000 km de cand am masina.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #1087 : 14.Mar.2011, 05:38:05 p.m. »
Or fi auzit si Suzele de cresterea preturilor la benzina  :-))
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline BigAir

« Răspuns #1088 : 14.Mar.2011, 10:02:48 p.m. »
da cred ca asta era...sau au utilizatorii talpa mai mica :D ;)
  • Skoda Octavia 3 combi

Offline ASZ

« Răspuns #1089 : 09.Apr.2011, 08:05:57 p.m. »
Ieri am avut un consum incredibil (afisat pe CB): 5,8 l /100 km, pe traseul Cluj Napoca-Sighisoara (~160 km). Chiar asa de tare sa fi batut ... vantul ?  :)