Nu stiu cum o fi cu stilul de condus eficient, eu nu am chiar atata experienta ca sofer. Cred ca o influenta mare o are traficul din zona. In oras, desi e aglomerat din cauza santierelor, lumea s-a obisnuit cu greul si se circula destul de ordonat. In afara, drumurile sunt foarte bune in zona pe care o bat eu mai des si se merge ok. De cand am terminat cu rodajul o calc binisor acolo unde drumul permite si am vazut ca si asta influenteaza pozitiv consumul, ii place sa stea constant la turatii de peste 3000. Sunt oarecum in perioada asta la concurenta cu sotia, Astra ei are 1,7 Tone si motor de 1.6, iar consumul ii sta la 6.3. (important de mentionat ca nu avem boala condusului la consum).
Nu stiu daca v-am povestit, dar am ajuns la SX4 din cauza ca nu mi-au vandut cei de la Dacia un Sandero diesel, ca aveam pata pusa pe el. M-am intalnit recent cu un cumatru care conduce un MCV cu dCi-ul dorit de mine si, surprinzator, media consumului sau este de 6.7- subliniez, vorbim de motorina.
Revenind la o intrebare mai veche de a mea, cand vorbim de SX4 cu tractiune fata, care sunt diferentele de performanta si consum intre motoarele de 1.5 si 1.6 ?