si ca sa dau si o explicatie colegului care nu intelegea ce e cu mania trapelor , sper sa nu se supere
, exista si un substrat fiziologic la necesitatea de a avea lumina in jur . si am sa exemplific printr-o mica istorioara : un tatic, locuitor intre 4 pereti de beton, posesor al unui minunat puiut de cativa anisori, era intristat deoarece bebu era de mic f bolnavicios, aparent fara o cauza reala. manca bine, dormea bine, era voios, fara viermi, dar bolnavicios. medicu tot ii prescris vitamine, minerale, si tot soiu de siropuri , dar degeaba. bebu crestea dar tot bolnavicios. pana cand, satul sa tot ii dea bebului pastile si siropuri, incerca o parere si de la alt medic pediatru , un tip tanar, aerisit , care ii puse urmatoarea intrebare : Cat timp dintr-o zi bate soarele in camera copilului ? Pai, zise tatal, nu prea bate , o ora dimineata si atat. La care medicul ii spuse ceva ce omu nostru nu va uita niciodata : "Copilul mic e ca o floare. Daca nu ii dai
SOARE si apa ( mancare , apa n.r.) NU CRESTE ". acela fu momentul de eureka al omului nostru , renunta la betoane , facu casa la tara , se muta acolo, si de cand se muta la tara, copilu nu mai avu nimik .
deci, eu personal, incadrandu-ma in categoria "betonistilor" , am o nevoie de soare , care caut sa mi-o implinesc...printr-o trapa la masina...din cate se vede. desigur, ca cei care sunt betonisti ca mine, dar care isi desfasoara activitatea in destul aer liber , incat sa nu observe cate ore le bate soarele toata ziua, vor zice ceva , dar....
desigur ca ideea de sera pe roti , nu e foarte agreabila pt multa lume, si dau dreptate colegilor ca in toiul verii, cam ies apele de pe tine,si soliciti oleaca mai mult a/c -ul sau mai bne zis buzunarul, ca se consuma inca juma pe cat arata consumul mediu, doar ca sa mentii temperatura acceptabila
sau altii ar putea sa imi sugereze sa imi aleg ora de parcurs traseul in asa fel incat sa imi bata soarele in fata tot drumul. fara trapa.
si da, daca s-ar putea , as pune un suport metalic, sprijinit de cele 4 manere de sustinere, pe care as intinde o iedera, o iasomie , iar la picioare , in fata fiecarui scaun as intinde in niste tavite gazon verde, asta asa...doar ca sa am aer proaspat in masina si sa am natura mai aproape de mine
, dar dar, fara soare= trapa...cam greu sa creasca gazonu.
scuzati aceasta mica divagatie, dar e necesara in contextul actual, mai ales ca la clasele de lux, nevoia de soare e foarte bine cunoscuta si mai ales aplicata si satisfacuta - gen maybah, q7, etc.
o seara buna tuturor