Eu mi-am cumparat jante de tabla cu cauciucuri de iarna separat si d.p.d.v al confortului financiar e mai ok. Cred ca se amortizeaza ele cumva. Desi singurul discomfort este cel estetic. Arata terifiant masina cu jante de tabla. iar capacele la mine dezechilibrau roata asa ca le-am scos.
Am platit 1800 RON jante + cauciucuri + 60 RON echilibrare ca au venit dezechilibeate initial. Deci 1860 RON
Daca as fi cumparat doar cauciucuri as fi dat cam 300 RON x 4 = 1200 RON deci cu 660 RON mai putin la care se adauga in jur de 85 de ron la fiecare montare / demontare deci 170 ron pe an.
660/170=3.9 ani. De aici rezulta ca daca tii masina mai putin de 3.9 ani, nu se merita investitia. Daca o tii mai mult se merita.
Pe de alta parte protejezi aliajul cu cele de tabla iar balonul mai mare al cauciucului protejeaza inclusuv elementele de suspensie contribuind si ele la o mai buna elasticitate. deasemenea jantele de tabla protejeaza mai bine etrierele si tamburii avand spatii mult mai reduse prin care sa intre sarea si zgura de pe sosele.
Grea decizie.. Dar sa derulez inapoi, nu cred ca le-as mai cumpara.. arata jalnic masina cu ele