Autor Subiect: Martor ,,evacuare'' / noxe / check engine aprins - motor benzina  (Citit de 101633 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline coby

Re: rezervor benzina sx4
« Răspuns #240 : 27.Ian.2014, 09:34:21 a.m. »
Totusi , nu exista o supapa de aer pe undeva ? Mie asa mi s ar parea normal ( nu poti sa "sugi" tot pepsi ul dintr o sticla fara sa lasi aerul sa inlocuiasca volumul de lichid disparut la tine in burta !?
auto si moto

Offline miocrl

Re: Martor ,,evacuare'' / noxe / check engine aprins - motor benzina
« Răspuns #241 : 27.Ian.2014, 11:33:38 a.m. »
si mie mi se pare ciudat ca ramane un vid in rezervor. dar poate si asta e un semn bun.. ca nu e spart rezervorul  :pardon:

supapa din buson e pentru supra presiune doar.

Offline Laurentiu

« Răspuns #242 : 27.Ian.2014, 11:50:42 a.m. »
de cateori desfac busonul de benzina sa alimentez ( la fiecare alimentare mai am in jur de 10L si fac totdeauna plinul ) , se aude un fasait - trage aer in interiorul rezervorului...
Poate te lamureste schema din link: http://www.suzuki-club.ro/forum/probleme-tehnice-sx4/tiuit-slab-continuu/msg15670/#msg15670
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline coby

« Răspuns #243 : 27.Ian.2014, 11:55:32 p.m. »
Nelamurit - chiar mai confuz , dar merci pt intentie ...
auto si moto

Offline Laurentiu

« Răspuns #244 : 28.Ian.2014, 08:45:52 a.m. »
Nelamurit - chiar mai confuz...
Instalatia de alimentare cu benzina functioneaza sub presiune. Nu este acelasi principiu ca la masinile de generatie veche cu carburatie.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline migabi

« Răspuns #245 : 28.Ian.2014, 12:13:59 p.m. »
de cateori desfac busonul de benzina sa alimentez ( la fiecare alimentare mai am in jur de 10L si fac totdeauna plinul ) , se aude un fasait - trage aer in interiorul rezervorului

Am observat si eu dar tind sa cred ca iese aer. Pompa de benzina pompeaza benzina sau aer in rezervor ca sa impinga benzina ?
SX4 SE m16a awd 2011

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #246 : 28.Ian.2014, 12:22:51 p.m. »
Pompa extrage benzina din rezervor. Prin dizlocuirea volumului de benzina extras se formeaza un vacuum mentinut de etanseitatea rezervorului.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline BXXENL

« Răspuns #247 : 28.Ian.2014, 12:24:46 p.m. »
Ar mirosi foarte tare a benzina daca atunci cand fasaie ar iesi aer din rezervor, ca dintr-o sticla de suc carbogazos.

Daca pompa de benzina disloca un volum de benzina din rezervor, golul ala trebuie umplut cumva. Si se umple cu aer, cu prima ocazie cand deschizi busonul. Probabil ca nu e asa simpla explicatia adevarata, dar cam pe acolo e.

Ca masina sa indeplineasca normele europene de poluare trebuie sa nu scape vapori de benzina pe nicaieri, de aia are o canistra de carbon pt recuperarea vaporilor si un buson etans la rezervor.
  • SX4 1.5
Alex

Offline coby

« Răspuns #248 : 28.Ian.2014, 01:56:27 p.m. »
Ar mirosi foarte tare a benzina daca atunci cand fasaie ar iesi aer din rezervor, ca dintr-o sticla de suc carbogazos.

cand fasaie la deschiderea capacului rezervor TRAGE aer in rezervor , de asta zic ca nu e normal ; in momentul in care nu exista o supapa care sa importe aer , si se creeaza vid - pompa de benzina se suprasolicita sa impinga/traga benzina spre motor , de aceea cred ca ceva nu e bine , dar poate asa trebuie sa fie ?!
« Ultima Modificare: 28.Ian.2014, 02:01:33 p.m. de coby »
auto si moto

Offline migabi

« Răspuns #249 : 28.Ian.2014, 02:43:33 p.m. »
Pai in cazul in care pompa pompeaza benzina cred ca exista o valva sa lase aer sa intre in rezervor. Altfel .. ar fi complicat.
SX4 SE m16a awd 2011