Autor Subiect: Martor ,,evacuare'' / noxe / check engine aprins - motor benzina  (Citit de 101629 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline macmat

Re: Martor ,,evacuare'' / noxe / check engine aprins - motor benzina
« Răspuns #100 : 12.Mar.2012, 09:35:49 p.m. »

Trebuie sa fac o excursie pana la Budapesta ................
Ai tupeul s-o verifici intr-un service din Budapesta???? Ma gindesc ca daca ungurii o fabrica...... :-?

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #101 : 12.Mar.2012, 09:42:31 p.m. »
Nu cred ca iti trebuie tupeu, doar ceva cunostinte de limba maghiara.

Offline adrian_r5

« Răspuns #102 : 12.Mar.2012, 09:54:57 p.m. »
o rezolvare practica, adica nu citat din manual
Pe mine atit m-a dus capu' ... si am citat gratis din manual ... "o rezolvare practica" gasesti la cei care lucreaza pe bani ... adica cei din lista de aici  >:D<

ca si eu am stins eroarea tot de patru ori pana acum.  :dknw:
Pai nici la Switzerland n-aveti mesteri dibaci ... doar cirpaci  :-/ :-/ :-/
« Ultima Modificare: 12.Mar.2012, 10:04:31 p.m. de adrian_r5 »
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #103 : 12.Mar.2012, 10:11:14 p.m. »
Astia nu sunt nici dibaci, nici carpaci, ei aplica manualul, la fel ca tine  :)  adica a iesit codul P0420 raspunsul lor a fost ca trebuie schimbat catalizatorul, ca asa zice la carte. Doar ca eu sunt cam sceptic, poate e intradevar si asta dus, dar in aceast caz saracul catalizator e doar efectul, nu si cauza problemei. Nu am avut timp pana acum sa caut un service cu mecanici pasionati sa fac ceva teste si masuratori si de aceea spuneam ca daca cineva are o rezolvare practica sunt numai ochi si urechi.  :)

Offline adrian_r5

« Răspuns #104 : 12.Mar.2012, 10:25:59 p.m. »
dar in aceast caz saracul catalizator e doar efectul, nu si cauza problemei
de ce  :-/

Offline Jerry

« Răspuns #105 : 15.Mar.2012, 07:27:58 p.m. »
Aceeasi problema, check engine aprins. Eram cu benzina pe rosu, am alimentat full de la Rompetrol Gencea, la 10-15 km parcursi in oras dupa alimentare, s-a aprins becul galben in bord. Am fost la service Suzuki in Sos Giurgiului unde i-mi faceam de obicei reviziile, asta prin decembrie, 2011 cand trebuia sa-i fac si revizia, si mi-au spus sa merg 30- 40 de km mai sportiv, cu motorul mai turat, ca se rezolva, asta fara sa se uite macar la masina. M-au mai si pus sa fiu acolo la 8 dimineata, nu puteau sa-mi spuna asta la telefon ... Eh, am facut plinul, cu benzina de la Mol, 99% sau cat are aia mai scumpa, am tras o tura pe autostrada pana la Pitesti, si inapoi, dar nimic. Am mai facut un plin, de la OMV, tot premium, 100% , becul galben se incapataneaza sa stea aprins. De obicei, alimentez numai cu benzina mai scumpa, nu de 95, predominant de la OMV. Am fost la revizia de un an pentru ca am facut numai 8000km de la ultima revizie, la sfarsitul lui februarie 2012 si in sfarsit, s-au uitat si la problema cu martorul de noxe si mi-au spus ca trebuie sa schimb catalizatorul, care costa 3000 lei, si ca intre timp am pierdut garantia, pentru ca am intarziat cu revizia.... In rest, masina merge bine, nu se simte nimic in mers, trage bine, toate sunt ok. Catalizator nou nu am sa-i pun, chiar daca ii trebuie, de banii astia mai bine pun o instalatie de hidrogen, sa fac si ceva economie la benzina...
Jerry

Offline adrian_r5

« Răspuns #106 : 16.Mar.2012, 08:43:08 a.m. »
mi-au spus sa merg 30- 40 de km mai sportiv, cu motorul mai turat, ca se rezolva, asta fara sa se uite macar la masina
adevarati profesionisti  >:) >:) >:)

s-au uitat si la problema cu martorul de noxe si mi-au spus ca trebuie sa schimb catalizatorul, care costa 3000 lei, si ca intre timp am pierdut garantia, pentru ca am intarziat cu revizia....
cum s-au uitat ... cu ochiu' liber sau au pus mina pe un "Suzuki SDT"  :-/

intre timp am pierdut garantia, pentru ca am intarziat cu revizia....
Cit ai intirziat cu revizia  :-/

Offline miocrl

« Răspuns #107 : 16.Mar.2012, 08:46:59 a.m. »
si ca intre timp am pierdut garantia, pentru ca am intarziat cu revizia....

eu cred ca poti sa te bazezi pe faptul ca ai semnalat problema inainte sa iesi din garantie. un scandal poti face.
« Ultima Modificare: 16.Mar.2012, 08:50:08 a.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline Jerry

« Răspuns #108 : 20.Mar.2012, 07:57:22 p.m. »
E vorba de revizia de 2 ani, care trebuia sa o fac in 23 Decembrie, 2011, la care am ajuns in februarie, 2012, km parcursi cam 9000 de la ultima revizie.
Intre timp, am mai analizat celelalte postari despre aceasta problema, de obicei eu alegeam benzina cea mai scumpa, de la OMV, si Rompetrol, in general. Vecinul meu foloseste Lukoil 95 de la statia din 1 Decembrie, (tot SX4 1.6) si nu are nici o problema, la aproape 40.000 km. Am si un Logan de la firma unde lucrez, in care am pus benzina OMV varianta scumpa, 99, nu tin minte cat e exact, si am dat de aceeasi problema, martor aprins. Ma grabeam, si m-am gandit ca o benzina mai buna ar ajuta un pic motorul Loganului. La plinul urmator, cu benzina de 95 s-a stins singur la Logan. La Suzana inca mai am trei sferturi de rezervor cu benzina scumpa. O sa incerc sa o dau pe 95 un plin - doua, sa vedem.
Apropo, a rezolvat cineva vreodata problema asta cu martorul aprins schimband catalizatorul? Am auzit de niste firme care s-ar ocupa de curatat catalizatoare, se pare ca e o procedura destul de simpla...
Jerry

Offline bogogica

« Răspuns #109 : 20.Mar.2012, 08:07:43 p.m. »
Mie sincer nu mi-a dat buzunarul sa alimentez cu benzina scumpa, dar si daca mi-as fi permis sa o cumpar zi de zi tot nu as fi dat banii pe ea. Foarte rar, de "fita" am mai alimentat si eu iar de fiecare data senzata a fost aceeasi: benzina cu cifra octanica ridicata se "evapora" mai repede.
In manualele masinilor normale, uzuale, este recomandata benzina de 95. Benzinele 98, 99, carera 100+, sau cum le-o mai zice sunt recomandate motoarelor supraalimentate, supraturate, sau altor muslcecar-uri, ori cine sunt eu sa contrazic producatorul?