Autor Subiect: Martor ,,evacuare'' / noxe / check engine aprins - motor benzina  (Citit de 101615 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Martor ,,evacuare'' / noxe / check engine aprins - motor benzina
« Răspuns #230 : 05.Dec.2013, 10:51:18 a.m. »
Dacă bujiile îşi termină durata de viaţă ...
Daca bujiile ajung in stadiul asta, nu mai functioneaza; nemaifunctionind, motorul incepe sa dea rateuri si sa merga "in salturi" (in 3 sau chiar 2 pistoane).

E bine ca bujiile nu se termina toate 4 in acelasi timp.  :)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #231 : 05.Dec.2013, 01:23:03 p.m. »
Dupa 60 km totul ok nu s-a mai aprins, nu am mai pus deloc benzina astept sa se termine aceasta???
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #232 : 05.Dec.2013, 05:04:10 p.m. »
Dupa 200 km nu s-a mai aprins martorul dar un alt aspect care trebuie, cred de luat in seamna la dus consumul mediu CB  a fost de 7,5 l/km in conditii de -4 grade 2 persoane, viteaza max 100 km/h, iar la intors dupa ce am resetat(scos borna de la baterie) calculatorul, +3 grade, viteza tot max 100 km/h dar greutate plus 80 kg fata de dimineata, consum CB 5,9 l/km.
Acum al alimentat 20 l de la OMV sa vedem reactia??
Am trecut pe la un service care si-a dat cu parerea ca trebuie bagat pe tester văzut codul de eroare si schimbate bujiile.....in prima faza :pardon:
SX4 1.5 glx gri metal

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #233 : 05.Dec.2013, 07:47:59 p.m. »
Raspuns corect din partea serviceului. Trebuie citit codul, daca e P0420 nu-ti fa probleme. Sterge eroarea si mergi mai departe. Mai devreme sau mai tarziu se va aprinde din nou acel martor. Totul e sa verifici de fiecare data sa nu fie cumva alt defect semnalat. De aceea e bine sa nu mergi cu martorul aprins in bord pentru ca in cazul in care apare cu adevarat o problema nu vei avea cunostinta de ea, decat daca e ceva grav si masina da semne evidente de defectiune.
Referitor la buji, vad ca ai peste 97.000 km iar Suzuki recomanda scimbarea bujiilor la 105.000 km, deci incet incet trebuie sa ai in vedere si inlocuirea lor.

Offline BrSx4

• Hero Member
    • Braila
« Răspuns #234 : 05.Dec.2013, 09:29:04 p.m. »
nu stiu ce bujii sa schimb cu ridium sau normale ??
SX4 1.5 glx gri metal

Offline cata quarkk

« Răspuns #235 : 06.Dec.2013, 01:10:23 a.m. »
nu schimba nimic, inlocuieste-le cu exact ce ai pe masina, acelasi cod. daca pui altceva, e posibil sa nu mai ai aprinderea asa cum a fost gandita din fabrica, ceea ce poate duce la un consum mai mare, randament mai scazut, etc. nu stiu ce bujii sunt la sx4, dar pe ignis vin din fabrica cu ngk iridium

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #236 : 06.Dec.2013, 08:02:21 a.m. »
 La mine a venit tot cu ngk iridium. Prima data le-am schimbat cu unele identice iar a doua oara le-am schimbat cu unele Champion, tot cu iridium. Pana acum nu se observa nici o diferenta. Sa vedem daca ma tin tot 100.000 km  :)

Offline Laurentiu

« Răspuns #237 : 06.Dec.2013, 10:15:31 a.m. »
nu stiu ce bujii sa schimb cu ridium sau normale ??
Poti inlocui cu orice fel de bujii doresti numai sa aibe aceleasi caracteristici cu cele prescrise de constructorul motorului. Ca sint fabricate cu iridium sau orice altceva, asta nu afecteaza decit timpul si nr. de km de folosire.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline coby

rezervor benzina sx4
« Răspuns #238 : 27.Ian.2014, 01:55:34 a.m. »
Ca sa nu deschid alt topic intreb aici :
La masina din semnatura am observat un lucru ciudat : de cateori desfac busonul de benzina sa alimentez ( la fiecare alimentare mai am in jur de 10L si fac totdeauna plinul ) , se aude un fasait - trage aer in interiorul rezervorului - asa a facut dintotdeauna ; este normal ? Nu are o aerisire sau o supapa de aer pe undeva ? Daca se creeaza vid inauntru , nu afecteaza performantele motorului in sarcina ? La alte masini n am remarcat situatia asta .
auto si moto

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #239 : 27.Ian.2014, 06:41:39 a.m. »
E normal iar atunci cand inchizi busonul trebuie sa-l invarti pana se aude un carait. Asa scrie si in manual parca, altfel poate aparea in bord chiar martorul pe a carui topic ai scris.  :)