Autor Subiect: Martor ,,evacuare'' / noxe / check engine aprins - motor benzina  (Citit de 101643 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Martor ,,evacuare'' / noxe / check engine aprins - motor benzina
« Răspuns #140 : 23.Apr.2012, 08:47:13 p.m. »
Dar eu am o presupunere (nu am nici o dovada in acest sens) ca aceasta eroare este efectul unui defect de proiectare, executie la motor sau la vreo componenta a motorului. Sau poate chiar la catalizatorul in sine. Sunt prea multe cazuri de care am citit atat aici cat si pe diverse forumuri de afara in care apare aceasta eroare sa cred ca e doar de la calitatea indoielnica a carburantului. Cu atat mai mult cu cat eroarea reapare dupa un numar mai mic sau mai mare de km.
Cu ceva timp in urma am spus ca o masina, un utilaj sau orice lucru in componenta caruia se afla "electronica" este ceva firav, nefiabil iar multi mi-au sarit in cap dindu-mi exemplu NASA, computerele etc. Cu cit electronica intervine intr-un obiect, cu atit este mai defectuos si creaza mai multe probleme.
« Ultima Modificare: 23.Apr.2012, 08:51:45 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bogogica

« Răspuns #141 : 23.Apr.2012, 10:51:47 p.m. »
@Laurentiu Ai perfecta dreptate, dar cu mici adaugiri. Si electronica este extraordinar de fiabila, in orice combinatie, DAR daca este de calitate si daca este bine "cantarita" inainte de a fi inglobata. Uita-te ca si un exemplu la condensatori: de cand e lumea, daca pot sa zic asa, au fost piesa cea mai sensibila la  trecerea timpului (imbatraneau se umflau si trebuiau inlocuiti). Acum sunt condesatori solizi, mult mai rezistenti si "cireasa de pe tort" sunt unii ce au capacitatea de a se reface singuri dupa deteriorare, deci practic, nemuritori.
Conteaza costurile de cercetare-fabricare pe care le platim. NASA plateste (sau ma rog, platea ca acum nici ei nu mai au fonduri), Suzuki .....deh, de la un catalizator prost construit/inglobat nu am auzit sa moara nimeni, ba din contra, tot Suzuki sa imbogatit noi fiin practic obligati sa cumparam altele (deloc ieftine).

PS scuze de off-topic

Offline Laurentiu

« Răspuns #142 : 24.Apr.2012, 09:47:33 a.m. »
Uita-te ca si un exemplu la condensatori: de cand e lumea, daca pot sa zic asa, au fost piesa cea mai sensibila la  trecerea timpului (imbatraneau se umflau si trebuiau inlocuiti). Acum sunt condesatori solizi, mult mai rezistenti si "cireasa de pe tort" sunt unii ce au capacitatea de a se reface singuri dupa deteriorare, deci practic, nemuritori.
Si condensatorii vechi electrolitici se puteau reface dupa strapungere prin introducerea in apa fierbinte.  ;)
Stiu ca inainte de revolutie, piesele electronice de la IUPRS erau impartite in 3 mari categorii:  piesele foarte bune erau trimise pt aparataj electronic militar, cele care aveauceva pierderi erau folosite in ndustria electronica civila (TVuri, radio etc) si a 3-a categorie (sa le spunem rebuturi) erau bagate la plicuri cu tot felul de montaje simple (amplificatoare de putere mica, sonerii s.a.)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline ASZ

« Răspuns #143 : 24.Apr.2012, 10:13:07 a.m. »
@rexkrokiDAU
Eroare ramane vizibila la diagnosticarea electronica, insa martorul din bord se stinge daca la urmatoarea citire a informatiilor, rezultatele sunt ok. (cel putin asta a fost explicatia primita de la dl. Sandor)

Tind totusi sa il cred si cand vine vorba de calitatea indoielnica a carburantului, chiar daca tu cumperi din mai multe tari (sunt convins ca nici benzina nu mai e ceea ce a fost ... mai ales in ultima vreme ... pt. ca si aici pe linga goana dupa profit, intervin si alti factori; nu vreau polemica pe aceasta tema, aceasta este parerea mea)

Offline ASZ

« Răspuns #144 : 23.Iun.2012, 05:00:17 p.m. »
Am facut ~ 2.500 km si am din nou aprins martorul in bord ....
Il voi lasa asa, pana cand verific daca dupa un drum de ~1.000 km (multi din ei pe autostrada in Austria), se va stinge au ba.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #145 : 23.Iun.2012, 05:44:11 p.m. »
Din experienta proprie mai ca as pune pariu ca nu se stinge.     :)   (desi cred ca mai degraba se potriveste  :(  )

PS. cati km ai acum pe bord?

Offline Laurentiu

« Răspuns #146 : 23.Iun.2012, 06:43:32 p.m. »
Am facut ~ 2.500 km si am din nou aprins martorul in bord ....
Il voi lasa asa...
Daca decuplezi sonda lamda de dupa catalizator, eroarea dispare ?
  • Suzuki SX4

Offline ASZ

« Răspuns #147 : 24.Iun.2012, 08:30:09 p.m. »
Daca decuplez bateria ... becul din bord se stinge, insa eroare va ramane vizibila la o citire de parametrii.
Acum masina are 44.000 km.

Offline ASZ

« Răspuns #148 : 04.Iul.2012, 11:49:22 a.m. »
La Cluj mi s-a recomandat sa bag cate un aditiv din cand in cand, la un plin de rezervor, ca sa nu mai apara problema asta.

Offline BXXENL

« Răspuns #149 : 04.Iul.2012, 12:11:38 p.m. »
Ce tip de aditiv? Care sa faca ce? Sa curete motorul, sa mareasca cifra octanica, sa scoata apa din benzina..ce sa faca? Mecanicul care ti-a zis asta cred ca habar n-avea care-i de fapt problema, si o arunca si el pe benzina proasta si iti spune sa bagi un aditiv cand de fapt problema e la catalizator sau sonde.
  • SX4 1.5
Alex