Autor Subiect: Martor ,,evacuare'' / noxe / check engine aprins - motor benzina  (Citit de 101637 ori)

0 Membri şi 10 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: Martor ,,evacuare'' / noxe / check engine aprins - motor benzina
« Răspuns #130 : 13.Apr.2012, 10:10:50 a.m. »
Pentru ca urmeaza sa fac un drum in Ungaria, am profitat de ocazie si am facut o programare la un service Suzuki din Szeged si am avut o surpriza placuta afland ca au o promotie de verificare Suzuki in 10 puncte (maruntisuri .. dar e in pachet) + diagnoza, valabila pt. programari pana pe 20 aprilie si costa 600 forinti (~ 9 lei !!!). Altfel costa 3.800 forinit doar diagnoza. Sa vedem cum va fi ... si ce vor descoperi.

Am intrebat si de capacele la jenti .. urmeaza sa primesc oferta, sau poate ca gasesc asa ceva prin magazinele cu piese auto, avand in vedere ca la ei sunt mult mai raspandite Suzukiurile.

Offline ASZ

« Răspuns #131 : 23.Apr.2012, 12:18:00 p.m. »
Am profitat de oferta unei reprezentante Suzuki din Szeged si la pretul de 600 forinti (~ 9 lei), am primit o diagnoza si o verificare masina (de 10 puncte ... dar ceva maruntisuri).
Ce este de mentionat, insa este ca aveam aceeasi eroare P040 de care se amintea in acest topic, eroare care este foarte frecventa se pare si care din spusele tipului care s-a ocpuat de ea, provine de la carburantul nepotrivit primit (una platim ... alta primim) de masina. A zis ca a avut zile in care a preluat 15 masini sosite in aceeasi zi de la aceeasi statie, iare eroarea era aceeasi !!!
Corectia automata a erorii, zicea nenea asta (cu o caruta de diplome de la cursurile oficiale Suzuki, afisate pe perete) se datoreaza citirii periodice a informatiilor de catre ECU.

Una peste alta am mai aflat o informatie interesanta: cu toate ca la noi benzina este mult mai ieftina ca in tara vecina si prietena, se pare ca la noi calitatea benzinii este mai buna !!! (testata de mai multe persoane care alimentau la statiile MOL din RO si umblau mult mai multi km apoi in Ungaria, decat cu benzina cumparata de la statiile MOL din Ungaria) Oarecum asta mi-a dat de inteles si mecanicul care a diagnosticat maisna ... cum ca la ei aceste erori apar mult mai des decat la masinile care vin din RO la verificare (si se pare ca numarul acestor masini care merg la revizii acolo, este in intr-o crestere semnificativa)

Offline miocrl

« Răspuns #132 : 23.Apr.2012, 12:34:08 p.m. »
eu aici vad 2 posibile cauze:
- s-a stricat calitatea benzinei in HU si la noi nu inca.. la toate statiile
- au ajuns masinile la un prag de unde dau tot felul de bube ..cei din HU avand o vechime mai mare in Suzuki decat noi in Ro.. adica masini cu mai multi ani la activ

Offline adrian_r5

« Răspuns #133 : 23.Apr.2012, 12:52:10 p.m. »
reprezentante Suzuki din Szeged
Care ... Veszprémi Autószalon Kft sau Tisza 2005 Autószalon és szerviz  :-/ :-/ :-/

zicea nenea asta (cu o caruta de diplome de la cursurile oficiale Suzuki, afisate pe perete)
nume ... prenume ... CNP ... sa stim si noi la cine sa apelam  ;)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline ASZ

« Răspuns #134 : 23.Apr.2012, 02:46:26 p.m. »
Eu am fost la Tisza2005 si acolo vei vedea diplomele doar la acel nene ... Juhasz, daca nu ma inseala memoria (nu am crezut ca e important sa-i retin numele :) )

P.S. Uite ca am gasit si numele lui, in schimbul de mailuri avut inainte de plecare: Sandor JUHASZ ... deci mi-am amintit corect numele de familie :)
« Ultima Modificare: 23.Apr.2012, 02:50:38 p.m. de ASZ »

Offline adrian_r5

« Răspuns #135 : 23.Apr.2012, 03:03:32 p.m. »
Sandor JUHASZ ...
Am mai auzit de JUHASZ bacsi ... daca nu incurc lucrurile ... s-a intimplat cu ocazia asta ...

schimbul de mailuri avut inainte de plecare
esti vorbitor de lb. maghiara  :-/ :-/ :-/

Offline ASZ

« Răspuns #136 : 23.Apr.2012, 03:30:13 p.m. »
Da, sunt.

P.S. daca aveti nevoie de ajutor la sorespondenta cu ei ... o fac cu placere.

Offline adrian_r5

« Răspuns #137 : 23.Apr.2012, 03:38:55 p.m. »
Mi-ai anticipat urmatoarea intrebare ... la care deja ai raspuns afirmativ  :clap:

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #138 : 23.Apr.2012, 06:44:25 p.m. »
1. Ce este de mentionat, insa este ca aveam aceeasi eroare P040 de care se amintea in acest topic, eroare care este foarte frecventa se pare si care din spusele tipului care s-a ocpuat de ea, provine de la carburantul nepotrivit primit (una platim ... alta primim) de masina. A zis ca a avut zile in care a preluat 15 masini sosite in aceeasi zi de la aceeasi statie, iare eroarea era aceeasi !!!

2. Corectia automata a erorii, zicea nenea asta (cu o caruta de diplome de la cursurile oficiale Suzuki, afisate pe perete) se datoreaza citirii periodice a informatiilor de catre ECU.

3. cum ca la ei aceste erori apar mult mai des decat la masinile care vin din RO la verificare si se pare ca numarul acestor masini care merg la revizii acolo, este in intr-o crestere semnificativa

1. ma indoiesc ca e doar de la calitatea carburantului. La mine in decursul timpului aceasta eroare, P0420, a aparut de mai multe ori iar in rezervor aveam benzina de 95 cumparata din mai multe tari: Romania, Franta, Germania, Elvetia sau Ungaria

2. poti te rog sa fii mai explicit, la ce te referi cand spui "corectia automata a erorii" ?  La mine martorul din bord nu s-a stins nici o data singur, indiferent cati km si in ce mod am rulat dupa aprindere. De fiecare data a fost nevoie de un cititor de OBD.

3. cumva e si normal, in Ungaria sunt mult mai multe Suzuki pe strazi in comparatie cu Romania. Dar eu am o presupunere (nu am nici o dovada in acest sens) ca aceasta eroare este efectul unui defect de proiectare, executie la motor sau la vreo componenta a motorului. Sau poate chiar la catalizatorul in sine. Sunt prea multe cazuri de care am citit atat aici cat si pe diverse forumuri de afara in care apare aceasta eroare sa cred ca e doar de la calitatea indoielnica a carburantului. Cu atat mai mult cu cat eroarea reapare dupa un numar mai mic sau mai mare de km.
« Ultima Modificare: 23.Apr.2012, 07:11:02 p.m. de rexkrokiDAU »

Offline bogogica

« Răspuns #139 : 23.Apr.2012, 07:08:04 p.m. »
Mai mult ca sigur ca si in cazul de fata este un defect de fabrica ce nu vor sa il recunoasca sau pe care chiar nici nu au cum sa il revizuiasca. Cu siguranta ceva, din ansamblul post evacuare, este deficitar (nu face fata la anumite oscilatii) si foarte sensibil la calitatea/formula chimica a carburantului. In manualul utilizatorului este specifiat ca un catalizator este conceput sa functioneze pe toata durata de viata a masinii, deci eu zic ca nu este normal sa apara astfel de erorii in primii ani cu atat mai mult in primele zeci de mii (ca sa nu zic sute) de km.
Este foarte simplu sa dai vina pe benzina, dar sa fim seriosi, este un simplu motor cu ardere interna nu cu propulsie nucleara/atomica/etc sa intre in warp 3 de cate ori vrei sa ajungi repede cu puiul rotisat de la Auchan acasa.