Autor Subiect: Martor ,,evacuare'' / noxe / check engine aprins - motor benzina  (Citit de 101639 ori)

0 Membri şi 9 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Re: Martor ,,evacuare'' / noxe / check engine aprins - motor benzina
« Răspuns #120 : 06.Apr.2012, 07:29:00 p.m. »
Dupa peste 1000 km in ultima vreme facuti doar prin oras, am facut cca 160 km extraurbani si .. surpriza, pe drum (dupa cca 120 km) mi s-a aprins si mie in bord indicatorul cu pricina.
Din ce citeam pe acest topic, dam bani cam degeaba la cei care fac sa diospara aceasta eroare ... pt. ca nu prea stim de la ce apare si dupa cat timp reapare.
Intrebarea mea este: sa-l las asa ... sau sa le dau bani la service pt. resetarea erorii ?

Offline Jonah

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 37
« Răspuns #121 : 06.Apr.2012, 07:49:16 p.m. »
Am patit-o si eu acum 40.000 de km iar cand am  mers la un  service Suzuki autorizat diagnosticul a fost simplu : sensor oxygen no 2 malfunction .Am cumparat o sonda lambda sh si totul a reintrat in normal.Resetarile repetate nu duc la nimic bun ,boala lunga e moarte sigura  #:-S

Offline ASZ

« Răspuns #122 : 06.Apr.2012, 07:56:48 p.m. »
Zici ca s-a dus sonda lamda ???
Apoi daca asa e ... nu prea am avut noroc cu masina asta ... la cei 42.000 km de cand ma folosesc de ea :(

Offline ASZ

« Răspuns #123 : 07.Apr.2012, 12:07:48 p.m. »
Asa imi este acum bordul (scuze pt. calitatea pozei .. dar au fost facute cu telefonul):

Si ca distractia sa fie maxima, azi noapte m-au lasat si fara capacele de la roti (in Sighisoara):

Am sa incerc sa merg mai turat catre casa ... ca sa vad daca isi revine martorul acela.
Daca nu ... o sa trebuieasca sa trec pe la service (cu groaza).

Offline LeonardSZK

« Răspuns #124 : 07.Apr.2012, 01:53:45 p.m. »
Becul acela se aprinde din multe motive. Aflati intii codul de eroare. La unele erori se poate merge in continuare cu masina, la altele poate fi periculos (se poate strica mai rau).
Daca masina este in garantie insistati sa se treaca codul respectiv in caietul de service (si data la care a aparut) inainte de a sterge eroarea.
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline ASZ

« Răspuns #125 : 07.Apr.2012, 06:55:06 p.m. »
Masina a iesit din garantie in septembrie .. si evident ca dupa asta trebuie sa apara problemele.
In alta ordine de idei ... codul de eroare cum il pot afla ?

Offline ASZ

« Răspuns #126 : 07.Apr.2012, 08:29:45 p.m. »
Am scos si eu borna, s-a stins intr-adevar martorul, dupa reconectarea bateriei. Am sesizat si faza cu scaderea turatiei la 5-600 rot/min ... in trafic. 

Offline LeonardSZK

« Răspuns #127 : 07.Apr.2012, 08:33:27 p.m. »
Cu o interfata OBD II (USB sau bluetooth) si un laptop (sau tableta) cu un program de citire (stergere) coduri OBD.

PS Postarea lui @xtranger este si la "Grand Vitara" asa ca am sters-o din acest topic.

Offline ASZ

« Răspuns #128 : 07.Apr.2012, 08:37:56 p.m. »
Cat poate fi aceasta operatiune la service ?
Sau avem vreun coleg care ma poate ajuta cu aceasta citire ? (voi merge pe ruta Cluj-Oradea-Arad/Timisoara prin 16 si 21 aprilie)

Offline LeonardSZK

« Răspuns #129 : 07.Apr.2012, 08:44:58 p.m. »
Dureaza 10-15 minute. Depinde de service. La Pitesti trebuie sa-ti faci programare pentru asa ceva... :-/