0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
"Istoricul" cu noxele, nu cumva apare de la un mers subturat al motorului si o stationare indelungata la semafoare ??? Eu cam asa vad lucrurile si nu in calitatea slaba a benzinei.
Momentul aparitiei incidentului: astazi, in mers, extraurban (Bucuresti - Ploiesti, viteze intre 80-120km/h)Simptome : niciunul, in afara de aprinderea martorului galben in cauzaCoincidenta (sau nu): alimentare cu benzina exclusiv de la Lukoil - ultimele 4- 5 plinuri Dimineata trebuie sa ajung la Medlife Grivitei, deci voi trece si pe la Autonet pt. verificare. Vedem maine..
... folositi benzina de 95, fara aditivi. ...eficienta la noxe este mai buna ... durata de viata a catalizatorului creste.
la benzina cu CO > 95 (aditivata), puterea calorica creste
Care ar fi explicatia ??? Eu as spune ca ceva e dubios in concluzia trasa de tine.Rationamentul meu ar fi: la benzina cu CO > 95 (aditivata), puterea calorica creste, arderea e mai buna si cu un mers al motorului mai turat => catalizator mai putin solicitat = durata mai mare de viata.
Cifra octanica (CO) a unei benzine reprezintă rezistența la autoaprindere a combustibilului, adică rezistența la detonație.
La un motor cu raport de comprimare dat, folosirea unei benzine cu CO mai mică decât cea prevăzută prin proiect deformează diagrama indicată, micșorând randamentul indicat, și determină apariția detonației, distrugând motorul. Folosirea unei benzine cu CO mai mare decât cea prevăzută prin proiect deformează și ea diagrama indicată, micșorând de asemenea randamentul indicat, ducând la o risipă inutilă.Cifra octanică nu este legată de cantitatea de căldură degajată prin ardere, adică de puterea calorifică a combustibilului, deci o benzină cu o CO mai mare nu e „mai bună” în acest sens.
Cu siguranta cu cat CO creste creste si puterea calorica.....
Cel mai simplu test se poate face cu un analizor de gaze folosind benzina de 95 si benzina de 100, se va observa la cea de 100 o emisie mai mare de HC.
In cele mai multe cazuri problema pleaca de la benzina. Va rog sa incercati sa folositi benzina de 95, fara aditivi. Consumul de benzina este mai mic cu benzina de 95, eficienta la noxe este mai buna (HC mai mic la benzina 95), iar durata de viata a catalizatorului creste.