Autor Subiect: Bare transversale Swift  (Citit de 24860 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Muttley

Re: Bare transversale Swift
« Răspuns #50 : 11.Feb.2014, 07:03:28 p.m. »
Barele transversale de la Lidl, cele BRIO, suporta maxim 90 kg incarcatura.

Fals. Meteahna clasica de produs ieftin (si prost), care ia ochii prin caracteristici "uimitoare". Capacitatea de incarcare a barelor e conditionata DOAR de masina pe care se monteaza!
Demontati ornamentele de la capete ale longitudinalelor voastre de pe SX4-uri si vedeti cum se fixeaza. Probabil suruburi/bolturi M6, nu m-ar mira sa fie autofiletante in agrafe de plastic! Pai cum sa pui 90kg pe niste suruburi de 6 sau autofiletante, apoi sa dai cu ele-n gropi si sa faci testul elanului?!? Alea 90kg se transforma-n dinamic in cateva sute totusi.

Ca info, desi ma repet, Swiftul de dupa 2012 suporta 35kg pe Thule, asta incluzand barele! Barele poa' sa fie de teava de foraj si sa tina 3 tone, pe masina nu pui mai mult de 35kg!
Deci verificati la dealer, la reteaua after-market, intrebati cat suporta MASINA! Lasati barele.

...suporta maxim 90 kg incarcatura... se pot cara 6 biciclete obisnuite, cu cadru de aluminiu.
In mod normal nu le pui claie peste gramada, legate cu sfoara. La cele 6 biciclete trebuie si 6 suporti, care surpriza, mai cantaresc in jur de 30kg ;)

Parerea mea finala, dup-aia nu ma mai bag: legati niste obiecte relativ grele pe plafonul/hayonul/lonjeroanele spate ale masinii. Nu sunteti in Norvegia, unde asfaltul are rugozitatea marmurei prelucrate, mergeti in tara noastra, cu asfalt cu tente de relief selenar. Ok, cade pe masina voastra, va sparge un geam, va-ndoaie o portiera. Da' cucoana care vine de pe contrasens ar putea sa se sperie, sa traga de volan damboulea si sa moara cativa. Cazuri au tot fost de biciclete cazute, mi s-a-ntamplat si mie.
Vreti sa carati biciclete pe masina? Asta e fitza, fitzele costa mult, asumati-va situatia si nu faceti compromisuri.
Over and out.
  • Dacia 1310, Impreza WRX, Ignis Sport

Offline hugbear

« Răspuns #51 : 11.Feb.2014, 07:14:16 p.m. »
Nu cred ca e cineva pe aici care sa nu stie cat il duc barele de pe masina (si de ce). Discutiile legate de limita barelor transversale nu se refera decat la robustetea constructiei lor (degeaba longitudinalele te tin 50, daca transversalele fac "burta" la 20 sau prizele incep sa scape la o frana mai serioasa). Afirmatia "Meteahna clasica de produs ieftin (si prost)" are FIX aceeasi valoare ca si eventuala apreciere a pretului unui Thule ca fiind "Meteahna clasica de produs de fite" (adica NULA).
« Ultima Modificare: 11.Feb.2014, 07:16:28 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Online NicNic

« Răspuns #52 : 11.Feb.2014, 08:26:44 p.m. »
Corecta observatia lui Dan SSS.

La o simpla cautare pe net am aflat ca Sx4 are o sarcina de 50 kg maxim admisibila pe barele longitudinale din dotare.
Evident ca barele transversale, din Lidl,  pot fi folosite si pe masini mai capabile, ce pot suporta peste 50 kg pe plafon.
Mea culpa ca nu am verificat acest aspect.
Insa, acum pot presupune ca aceste bare nu vor avea probleme in a cara 3 biciclete pe plafon (cu tot cu masa barelor transversale si a suportilor de biciclete).
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #53 : 20.Feb.2014, 09:42:20 a.m. »
Au aparut barele azi in oferta Lidl. Pret: 119 lei.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline cristidav

« Răspuns #54 : 20.Feb.2014, 09:51:17 a.m. »
in ce data intra oferta pe raft ?
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline shpeedy

« Răspuns #55 : 20.Feb.2014, 09:53:41 a.m. »
Azi!
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline cristidav

« Răspuns #56 : 20.Feb.2014, 09:56:49 a.m. »
multumesc. sunteti domni amandoi ;)

Offline cristidav

« Răspuns #57 : 20.Feb.2014, 12:19:54 p.m. »
Eu am sarit pe ele. Daca sunteti curiosi, pe jurnalul meu am pus poza:

http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/suzi-montaniarda/40/