Autor Subiect: Stergatoare SX4  (Citit de 79243 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: Stergatoare SX4
« Răspuns #340 : 26.Oct.2017, 08:53:03 a.m. »
Mersi de sfaturi !

Totusi, Rex, fii mai explicit la ce te referi cu "daca le reglezi cum trebuie", fiindca eu vad doar o varianta de reglare: asa cum sunt ele, prinse direct in locaş :-))
Oricum, la 5 lei cat costa unul, imi iau si de 38, testez si decid.

Totusi, Rex, CUM sterge stergatorul tau mare pana in interiorul stalpului ?!?! Al meu nu merge pana la capat, imi lasa vreo 2 degete bune nesterse pe toata lungimea sa.  :-(( De ce oare ?
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #341 : 26.Oct.2017, 09:09:55 a.m. »
Până nu le strângi cu șurubul trebuie să le reglezi mai sus sau mai jos (lama stergatotului raportată la baza parbrizului)  astfel ca la capăt de cursă să nu atingă caroseria sau să se încurce unul pe celălalt în timpul cursei. :)

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #342 : 26.Oct.2017, 09:26:04 a.m. »
Nu ești suficient de explicit pentru cineva care nu a mai făcut așa ceva.
Se slăbesc / scot piulițele care fixează brațele ștergătoarelor pe axe, apoi fiecare braț de ștergător se scoate și se poziționează înapoi pe ax în altă poziție, astfel încât cursa lui să fie în intervalul optim. Adică să nu calce unul pe celalalt și să nu depășească limitele parbrizului.
La final se strâng piulițele la loc.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline Laurentiu

« Răspuns #343 : 26.Oct.2017, 10:12:08 a.m. »
...eu vad doar o varianta de reglare: asa cum sunt ele, prinse direct in locaş
... imi iau si de 38, testez si decid.

Se slăbesc / scot piulițele care fixează brațele ștergătoarelor pe axe, apoi fiecare braț de ștergător se scoate și se poziționează înapoi pe ax în altă poziție, astfel încât cursa lui să fie în intervalul optim. Adică să nu calce unul pe celalalt și să nu depășească limitele parbrizului.
La final se strâng piulițele la loc.
Stergatorul mare (cel de 65) il pozitionezi paralel si la nivelul limitei superioare a marginei benzii negre de la baza parbrizului (il mai ridici putin fata de pozitionare din fabrica). Ai doaua avantaje: pe timp de iarna se va incalzi mai rapid si va ramine lama de stergere calda pe tot timpul functionarii motorului; la terminarea cursei de stergere, partea neatinsa va fi paralela cu stilpul din stinga.

Stergatorul mic, daca e de 38, va trebui sa-i tai cu unghiera o mica parte din lama ce e in contact cu geamul atit cit sa nu urce pe stilpul din dreapta iar reglarea lui trebuie s-o faci cit, intr-o pozitie intermediara sa nu incalece stergatorul mare.

« Ultima Modificare: 26.Oct.2017, 10:36:24 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • Gen: Bărbat
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #344 : 26.Oct.2017, 10:35:52 a.m. »
La S-Cross eu am înlocuit originalele 65+35 cu un set original de la Honda CR-V, 65+40. Nu a trebuit să tai din cel scurt, ci doar să modific poziția pe ax a ambelor.
În felul ăsta am scăpat de triunghiul care rămânea neșters in fața pasagerului, între cele 2 ștergătoare, în partea de jos (cine are S-Cross știe la ce mă refer).
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #345 : 26.Oct.2017, 10:45:31 a.m. »
Nu am măsurat, dar e posibil ca la S-Cross parbrizul să fie puțin mai lat ca la SX4.

Offline cristidav

« Răspuns #346 : 26.Oct.2017, 01:45:36 p.m. »
Deoarece n-am gasit flat-uri de 65 si 38 (35) la Kaufland, (au doar intre 41 si 60) am ales sa raman pe clasice de de 65 si 38.

Cel mic ajunge la fix. Am tot verificat, nu freaca. Daca va freca, am de unde sa tai 2 mm :) Cel mare l-am pozitionat mai sus, poate putin prea sus (se vede oarecum aiurea si din masina), dar, daca l-as fi pus precum cel din pozele lui Laurentiu, imi lasa destul de mult nesters in dreapta, la stalpul soferului. Si asa inca imi lasa un deget mic sus si un deget mare gras jos. Dar macar sterge mai mult + dupa cum spune Laurentiu, se va incalzi mai repede in sezonul rece :)
Sa vedem cat tin. La 7 lei, si daca le schimb la primavar si tot e mai ok decat sa dau 30-40 lei pe unul care ma tine 1 maxim 2 ani. Zic eu...

Offline fireburn

« Răspuns #347 : 26.Oct.2017, 01:54:19 p.m. »
Eu eram croit sa-mi cumpar numai clasice, pentru ca arata mult mai bine decat cele aero, dar dupa ce am trecut pe aero am vazut diferenta pe timp de iarna.
Acum nu as mai trece inapoi pe clasice (nu vorbesc de cele originale care-si fac treaba minunat dar costa enorm).
Trebuie sa le dezlipesti de pe parbriz dimineata, in mers, cand e ger afara trebuiesc stranse cu mana ca sa pocneasca gheata de la articulatii caci altfel sterg doar pe portiuni.....motive mai sunt.

Offline Laurentiu

« Răspuns #348 : 26.Oct.2017, 06:46:21 p.m. »
dupa ce am trecut pe aero am vazut diferenta pe timp de iarna.
Pe timp de iarna sint ideale pentru ca nu au articulatii care sa ingheta.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristidav

« Răspuns #349 : 27.Oct.2017, 09:35:36 p.m. »
Nici nu bine am prins prima ploaie pe 40 km din sat pana acasa, ca m-am si lamurit. Stergatoarele marCA Kaufland sunt, dupa cum am insinuat deja, varza :D Sterg foarte bine, ca doar sunt noi, dar scartaie in draci ! Maine zboara si revin la Valeo care sper sa se comporte ca anterioarele. In schimb, ajutorul colegilor la repozitionarea bratului stergatorului soferului a fost extrem de utila. Nu mai imi curge apa in jos pe parbriz, ci sare in lateral, imbunatatind semnificativ vizibilitatea langa stalpul soferului :) Thx again !  :pardon: