Autor Subiect: Stergatoare SX4  (Citit de 79316 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline fireburn

Re: Stergatoare SX4
« Răspuns #240 : 28.Ian.2014, 09:57:15 a.m. »
Eu am propus o solutie care la mine functioneaza.
Devrigarea aia e buna si la oglinzile laterale, dar daca tu folosesti mult mai mult oglinda din spate, probabil ca ai nevoie de ea cat mai curata.

Offline Laurentiu

« Răspuns #241 : 28.Ian.2014, 10:17:45 a.m. »
Și dacă plouă cum foloseși oglinzile laterale, cât de mari o fi ele?
Apasind butonul de DEGIVRARE (luneta) se incalzesc si se usuca si oglinzile laterale. Chiar de uiti sa mai apesi butonul de degivrare pt oprirea incalzirii (lunetei si oglinzilor laterale) acesta se va inchide automat dupa 20 de minute de functionare. Pina acum nu am patit sa nu ma pot uita si controla "mersul in spate" cu ajutorul lor.

P.S. Sint autoutilitare, camioane, TIRuri care nu au nici un fel de "priveliste" prin luneta iar manevrele de mers cu spatele le iese de minune.  ;)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Sorinux

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 93
  • Gen: Bărbat
  • SX4 4x4 Navi (2012)
« Răspuns #242 : 28.Ian.2014, 11:26:10 a.m. »
"De obicei se murdăresc sau sînt pline de apă."

Se pare că fiecare o ține pe a lui. Sînt de acord cu degivrarea și pe oglizi, chiar dacă nu are efect 100%, ca la lunetă. Pe oglinda exterioară se adună și apă și murdărie. Ce îi mai faci în cazul ăsta???
Eu momentan mă gândesc la mașina care o conduc acum. Dacă pe viitor o să trec pe dube sau pe camioane, văd atunci ce se poate face.

Offline Laurentiu

« Răspuns #243 : 28.Ian.2014, 01:47:01 p.m. »
Pe oglinda exterioară se adună și apă și murdărie.
Inca n-am patit sa mi se MURDAREASCA oglinzile exterioare insa poate sint eu mai norocos ca altii. :)
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline coby

« Răspuns #244 : 28.Ian.2014, 02:05:13 p.m. »
Ca sa intru si eu in vorba : oglinzile de "dumbo " ale sx-4 se murdaresc destul de rapid daca mergi pe drum cand ploua iar faza cu degivrarea - m am lamurit , este slaba de tot - la partea asta niponii au facut rabat ...
auto si moto

Offline Sorinux

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 93
  • Gen: Bărbat
  • SX4 4x4 Navi (2012)
« Răspuns #245 : 28.Ian.2014, 02:42:39 p.m. »
@laurentiu: se pare că și coby are problema cu oglinzile exterioare. Sînt grozave pe drum uscat, dar eu cred că orice oglindă exterioară devine neutilizabilă pe ploaie.
Sau asta se întâmplă doar la mine  și coby problema asta?  B-)

Offline Laurentiu

« Răspuns #246 : 28.Ian.2014, 02:59:21 p.m. »
1. orice oglindă exterioară devine neutilizabilă pe ploaie.
2. Sau asta se întâmplă doar la mine  și coby problema asta?  B-)
1. Posibil pt cele fara degivrare si fara rama de protectie (oglinda scoasa la nivelul ramei).
2. Nu stiu ce se intimpla la voi. Eu unul nu am intimpinat asemenea probleme si am circulat destul de mult pe ploaie, ninsoare si mizga. Nu fac off road cu masina iar daca totusi sint nevoit s-o fac, cu o cirpa si putina apa aduc oglinzile la starea initiala. E singura aplicatie in care intervin cu curatarea asupra oglinzilor exterioare.
  • Suzuki SX4

Offline coby

« Răspuns #247 : 28.Ian.2014, 05:02:22 p.m. »
E clar ca o carpa sau un servetel inlatura imediat mizeria dar la un drum de 100-300 km devine enervant ; la cealalta masina n am asemenea problema ( alta marca) ; oglinzile sunt cu degivrare si mai bagate inauntru la sx4 dar degivrarea e f slaba fata de alte marci la care se incalzeste efectiv oglinda - la sx 4 nici vorba de asa ceva = parca ar fi ca sistemul cica " inteligent" de dezghetare parbriz de la modelul asta .
auto si moto

Offline shpeedy

« Răspuns #248 : 28.Ian.2014, 05:05:34 p.m. »
... sistemul cica " inteligent" de dezghetare parbriz de la modelul asta .

Are asa ceva ?!  :-/
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline coby

« Răspuns #249 : 28.Ian.2014, 05:22:14 p.m. »
Are dara : pui pe A/C si se directioneaza tot aerul doar pe parbriz ; initial am crezut ca are incalzire in parbriz dar nici pomeneala :)))  zgarcitii astia de niponi !
Sa vezi cum mi am dat seama :)) a trebuit sa i schimb parbrizul ca a luat ceva pietre si ... la service o tineam sus si tare ca are incalzire in parbriz ( asa stiam ) insa de fapt e vb de o directionare " inteligenta" a aerului - se apasa butonul "degivrare front " si se activeaza A/C  distribuind tot aerul numai pe parbriz - adevarul este ca intr un minut doua se dezgheata chiar daca e bocna
auto si moto