Autor Subiect: Stergatoare SX4  (Citit de 79312 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Stergatoare SX4
« Răspuns #230 : 27.Ian.2014, 10:14:41 a.m. »
Stau și mă întreb de ce la restul de mărci care au folosit tipul ăsta de ștergător pt lunetă, s-a putut folosi un ștergător mai normal, care curăță o suprafață mai mare, nu cum e chichineața asta la SX4.
La ce-ti trebuie mai mare ? Circulatia se face inainte si nu in spate.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Sorinux

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 93
  • Gen: Bărbat
  • SX4 4x4 Navi (2012)
« Răspuns #231 : 27.Ian.2014, 10:36:57 a.m. »
@ Laurentiu:  Ce o fi și cu toți fraierii ăștia pe aici care vor vizibilitate mai bună și în spate? Probabil au sticat treptele 1-5 și merg doar în marșarier! :-O Bine că s-a pus geam și nu tablă în partea de sus a haionului. Of of măi măi!!! Tot din ciclul ăsta, poate  ar trebui să cerem și mașini fără oglinzi retrovizoare  #:-S

Offline Laurentiu

« Răspuns #232 : 27.Ian.2014, 11:30:08 a.m. »
Probabil au sticat treptele 1-5 și merg doar în marșarier!
Posibil insa poate unii nu-si dau seama cit adevar se asunde in fotografia de mai jos.  ;)  :D

« Ultima Modificare: 27.Ian.2014, 11:40:20 a.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Sorinux

• Jr. Member
  • **
  • SX4 4x4 Navi (2012)
« Răspuns #233 : 27.Ian.2014, 12:05:28 p.m. »
E important și drumul din spate, dar dacă tu nu circuli pe ploaie sau consideri neimportant geamul spate, înseamnă că nu te deranjează că acel ștergător curăță doar juma' de geam. Pt mine asta e o problemă. Eu sînt înalt și dacă vreau să verific oglinda, nu văd mai departe de 5-6 metri.

Offline fireburn

« Răspuns #234 : 27.Ian.2014, 01:51:51 p.m. »
Sorin, ai si dezaburire luneta, care inpreuna cu stergatorul ar trebui sa-si faca treaba pe ploaie.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #235 : 27.Ian.2014, 07:58:20 p.m. »
Pentru mine "chichineata" cu care a venit din fabrica SX4 e suficienta.  :)

Offline hugbear

« Răspuns #236 : 27.Ian.2014, 09:25:27 p.m. »
Eu am rupt limitatorul distal si am pus o lamela mai lunga cu vreo 2-3 cm.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Sorinux

• Jr. Member
  • **
  • SX4 4x4 Navi (2012)
« Răspuns #237 : 28.Ian.2014, 08:29:34 a.m. »
Eu am rupt limitatorul distal si am pus o lamela mai lunga cu vreo 2-3 cm.

Și eu m-am gândit să fac asta în partea de sus. Dar mi se pare că din cauza lipsei articulației din exteriorul ștergătorului nu calcă cum trebuie. La tine cum stă pe geam după modificare?

@fireburn: știu și eu că luneta are degivrare  ;), totuși, nu e Dacia 1300 din anii '70. Nu ai înțeles problema.

Offline Laurentiu

« Răspuns #238 : 28.Ian.2014, 08:43:26 a.m. »
@fireburn: știu și eu că luneta are degivrare  ;), totuși, nu e Dacia 1300 din anii '70. Nu ai înțeles problema.
Sorin spune ca e inalt si cu scaunul coborit maxim nu vede pe o distanta mai mare de 5-6 m in spate - unghiul se micsoreaza intre superiorul lunetei si orizontala drumului insa ........ oglinda retrovizoare interioara se poate regla si ea pe inaltime. In spate trebuie doar sa vezi daca ai sau nu un "obiect" ori niste faruri in spate; in rest te folosesti de oglinzile exterioare pt diferite manevre care sint destul de mari fata de alte oglinzi..
  • Suzuki SX4

Offline Sorinux

• Jr. Member
  • **
  • SX4 4x4 Navi (2012)
« Răspuns #239 : 28.Ian.2014, 09:11:53 a.m. »
...... In spate trebuie doar sa vezi daca ai sau nu un "obiect" ori niste faruri in spate; in rest te folosesti de oglinzile exterioare pt diferite manevre care sint destul de mari fata de alte oglinzi..

Și dacă plouă cum foloseși oglinzile laterale, cât de mari o fi ele? De obicei se murdăresc sau sînt pline de apă. În situații de genul ăsta ajungi la ștergătorul din spate!