Autor Subiect: Zgomot urat....  (Citit de 13327 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Zgomot urat....
« Răspuns #40 : 04.Apr.2011, 09:26:27 p.m. »
Oare nu s-ar putea face bucse direct din bara de teflon?
NU cred. Teflonul este dur. El (teflonul) are doar proprietatea de a asigura o diminuare a fortei de frecare (fara ungere) fara uzura prea mare in timp. Intre bara stabilizatoare si sasiul masinii ai nevoie de bucse elastice care sa amortizeze socurile primite de la roata.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #41 : 05.Apr.2011, 12:02:44 p.m. »
@Laurentiu, rectific: cand m-am referit la miscare , am vrut sa spun rotatia barei in jurul axei sale in zona bucsei, nu translatie... mea culpa.
@macmat, bucsa preia in cea mai mare parte solicitari transmise "pe raza ei", altfel nu se mai justifica materialul din care este facut... cauciuc adica.
@hugbear, teflonul este bun ca bucsa pentru miscari de rotatie-translatie, nu pentru preluarea energiei de deformare. D-aia m-am gandit eu doar la banda de teflon. Acolo avem socuri, care se preiau cu cauciuc, si avem frecare din rotatie care se preia cu banda. Intre timp mi-a mai fatat mintea un pui... stiti cu ce am mai rezolvat eu odata o problema asemanatoare? cu pudra de grafit (mina de creion, pisata).
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline macmat

« Răspuns #42 : 05.Apr.2011, 05:34:48 p.m. »
Chiar m-am uitat azi la ,,impricinate" avind posibilitatea sa le vad dintr-un canal de vizitare.Nu-s groase-n ''carne'' iar deplasarea prin  translatie e impiedicata de niste ''umeri'' ai barii.Acu' s-or misca ,nu s-or misca,ce eforturi ar prelua nu cred ca ar mai conta (rime frate...!). E loc de uns,printre bara si bucsa! Spray de ungere sau vaselina topita si pompata printr-o siringa a incercat cineva??? Parca erau postari despre asa ceva....Un nene mai batrin povestea ca cea mai buna unsoare pentru cauciuc este cea animala,restul lubrifiantilor le ataca!  Tenteaza pe cineva sa potoleasca zgomotu' dar sa adune toti cateii dupa el  ?? :D :D

Offline Laurentiu

« Răspuns #43 : 05.Apr.2011, 06:00:14 p.m. »
1. Spray de ungere sau vaselina topita si pompata printr-o siringa a incercat cineva???
2. Un nene mai batrin povestea ca cea mai buna unsoare pentru cauciuc este cea animala...
1. Nu v-as sfatui sa faceti asa ceva. Vaselina ataca cauciucul, il inmoaie si-l scoate din uz.
2.  :D Are mare dreptate acel nene. Cu seu de oaie se poate rezolva o lubrifiere in acea zona.

Eu totusi ramin la solutia mea, cea cu bailagarul. Daca nu va da rezultate, voi apela la alte modalitati (bucse mai groase in carne ce vor putea fi strinse mai ferm in colierul original).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline macmat

« Răspuns #44 : 05.Apr.2011, 06:37:41 p.m. »
Cu solutia ,,bailagar'' cred ca se va ,,reface'' stringerea initiala. Din pacate , la suprafata de contact intre bucsa si bara ,in timp,s-a modificat un pic ,,aspectul'' materialelor( bara s-a slefuit iar cauciucul bucsei s-a rodat-similar unei anvelope uzate). Noua stringere nu va rezolva si aceasta problema.Solutia e aplicabila ,intereseaza rezultatele pe termen mediu macar( o iarna ).Iti urez succes,tine-ne la curent!!! :clap: :clap: :clap:

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #45 : 05.Apr.2011, 06:52:12 p.m. »
Imi cer scuze daca ma bag aiurea (nu am prea citit ultimele postari pentru ca sunt cam tehnice pentru mine :D), insa cei cu probleme la bucsele respective, de ce nu megreti la un service sa le schimbati pe garantie? Eu am fost azi la verificare la Autonet, am semnalat problema bucselor si urmeaza sa le schimbam.
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline Laurentiu

« Răspuns #46 : 05.Apr.2011, 06:55:34 p.m. »
1. Cu solutia ,,bailagar'' cred ca se va ,,reface'' stringerea initiala.
2. Noua stringere nu va rezolva si aceasta problema.
3. Iti urez succes,tine-ne la curent!!! :clap: :clap: :clap:
1. Incercarea moarte n-are.
2. Cu un bailagar mai gros si cu capetele ce nu vor ajunge niciodata in suruburile de stringere, va fi ceva mai mult decit o stringere initiala.
3. Cind imi vor scirtii si mie bucsele, va voi tine la curent cu "experimentul". De fapt v-am spus cum am rezolvat problema la Dacia 1100; nu cred ca la Suzuki sa fie mai complicat  ;). Deocamdata e totul OK.
  • Suzuki SX4

Offline macmat

« Răspuns #47 : 05.Apr.2011, 08:43:22 p.m. »

de ce nu megreti la un service sa le schimbati pe garantie?
......fiindca sintem baieti mari si vrem sa ne descurcam singuri!! P.S. Am inteles din postari ca la cei care le-au schimbat au revenit dupa un timp simptomele.Noi vrem solutii radicale si definitive!! :D :D :D
@Laurentiu: sa-nteleg ca bucsile tale nu fac zgomot inca???

Offline Laurentiu

« Răspuns #48 : 05.Apr.2011, 08:51:05 p.m. »
@Laurentiu: sa-nteleg ca bucsile tale nu fac zgomot inca???
Deocamdata sint cuminti.
  • Suzuki SX4

Offline macmat

« Răspuns #49 : 05.Apr.2011, 09:02:32 p.m. »
Deocamdata sint cuminti.
.....pai........si ale mele......Atunci de ce ne tot razboim ipotetic?  Io-i mai las si pe altii,iar cind vor,,cinta" bucsile o sa merg sa le schimb pe garantie!!( Multumim @khaos  :good: