Autor Subiect: REVIZIA 30000KM  (Citit de 69856 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

REVIZIA 30000KM
« : 21.Dec.2008, 11:49:14 p.m. »
Pt ca sunt aproape de 30ooo astept detalii de la cei care au trecut pe la a 2-a revizie.

cat v-a costat, ce ati platit in plus fata de ce trebuia skimbat?

azi asteptand pe cineva pe strada m-a oprit un nene(fun suzuki) si ma intrebat cum se comporta masina cat costa reviziile..  i-am povestit ca urmeaza a 2-a la mine si i-am zis ca probabil va fi mai scumpa... ca or fi si placutele de frana de schimbat.

el zice ca nu e neaparat sa le schimb la 30ooo. numai daca sunt uzate. oare cei de la service o sa spuna acelasi lucru daca nu sunt uzate de tot?
era un post pe aici pe forum unde spunea cineva ca avem si senzir de uzura... deci astept sa se aprinda becul la bord pt a le skimba sau nu?

Luci

Offline coq

Re: REVIZIA 30000KM
« Răspuns #1 : 22.Dec.2008, 12:14:43 a.m. »
nu stiu de sensor sau nu (eu cel putin sunt alt gen... desfac ma uit si vad), dar parerea mea este ca nu trebuie sa ai incredere prea mare in sensori,
despre cei 30.000 de km probabil placutele nu sunt tocite de tot (depinde cum ai mers.. foarte mult), dar uita-te si tu in manual si vezi in mod normal cand se schimba la tine, eu unul nu as astepta sa se aprinda martorul la bord (in caz ca ai), as "bate fierul cat este cald" vis-a-vis de revizie si as "trage"
sa le schimbe... parerea mea
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline maxutu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #2 : 23.Dec.2008, 10:12:56 a.m. »
Pt ca sunt aproape de 30ooo astept detalii de la cei care au trecut pe la a 2-a revizie.

cat v-a costat, ce ati platit in plus fata de ce trebuia skimbat?

azi asteptand pe cineva pe strada m-a oprit un nene(fun suzuki) si ma intrebat cum se comporta masina cat costa reviziile..  i-am povestit ca urmeaza a 2-a la mine si i-am zis ca probabil va fi mai scumpa... ca or fi si placutele de frana de schimbat.

el zice ca nu e neaparat sa le schimb la 30ooo. numai daca sunt uzate. oare cei de la service o sa spuna acelasi lucru daca nu sunt uzate de tot?
era un post pe aici pe forum unde spunea cineva ca avem si senzir de uzura... deci astept sa se aprinda becul la bord pt a le skimba sau nu?

Luci

Nu cred ca va fi cazul sa schimbi placutele de frana. Eu am trecut de revizia de 40000, au fost verificate placutele de frana si a ramas sa fie schimbate la 55000.

Offline miocrl

« Răspuns #3 : 23.Dec.2008, 12:00:40 p.m. »
ai facut revizie si la 30 si la 40? ???
« Ultima Modificare: 28.Dec.2008, 09:37:37 p.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline maxutu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
« Răspuns #4 : 24.Dec.2008, 10:35:01 a.m. »
deci ai facut revizie si la 30 si la 40? ???
La 10000, 25000, 40000 km

Offline miocrl

« Răspuns #5 : 24.Dec.2008, 10:40:25 a.m. »
deci ne spune cineva si tarifare la revizia de 30ooo?
« Ultima Modificare: 28.Dec.2008, 09:38:00 p.m. de miocrl »

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #6 : 29.Dec.2008, 07:54:19 p.m. »
salut !
La mine revizia a fost identica cu cea de la 15 mii km, adica schimb ulei, filtre (ulei, aer, polen), curatat placute frina.
A mai fost necesar verificarea unghiurilor trenului fata si reglarea unghiurilor de semiconvergenta (aveau valori de cca +2 grade la ambele roti si asta a cauzat uzura partii interioare a benzilor de rulare la rotile fata), astfel incit valoarea facturii a ajuns la 775 ron.
Altfel ar fi costat 650 aproximativ, cam ca la revizia de 15 mii km (Doly Iasi) .
Sarbatori fericite ! :prty:
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline miocrl

« Răspuns #7 : 10.Ian.2009, 06:27:06 p.m. »
am scapat si de verificarea de 30000.

530 LEI.

09.01.2009

Revizie  facuta la SaraTM
manopera:
   Inspectie auto(constatare)(1) =0lei
   Revizia periodica = 160(3ore)
                                total=160
Ulei Castrol SLX 5w40= 142 lei(4litri)
Filtru Aer          = 93lei
Filtru ulei          = 20 lei
Filtru polen      = 29 lei
Solutie Parbriz =4.7
Manopera        = 200 lei (3.5 ore)

am returnat sticla de lichid de parbriz(neinceputa care a aparut in portbagaj si pe factura)pt ca nu aveam nevoie de al lor rezervorul era plin iar in portbagaj am una de 5L. a fost scoasa de pe factura si sticla.

placutele de frana le-ar fi schimbat.. dar tinind cont ca mi-au zis ca mai tin 2000 de kms  :pardon: le-am mai lasat. ma intreb cum au putut estima asa exact. bine ca nu au zis 6oo de kms.

am primit reducere de 25 de lei la factura pt ca mi-au rupt marginile de la capace(ieftine din selgros metro..) la scoaterea rotilor...

in + am ramas cu un zgomot interior cand dau drumul la ventilator.. parca mi-ar fi bagat o frunza inuntru.

a fost mai ieftina ca cea de 15000.

am factura ininte si dupa ce mi- au facut reducerea.
ce mi se pare ciudat a fost ca au scos cei 25 de lei putin cate putin din preturile filtrului polen, aer si ulei. nu de la ulei si nu de la manopera de unde mi se parea normal sa o scoata. :-O

deci preturile se mai pot ajusta in functie de cat esti de nervos....
« Ultima Modificare: 16.Ian.2009, 11:57:18 p.m. de miocrl »

Offline guvi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #8 : 26.Feb.2009, 02:18:05 p.m. »
Salut,

mi-am facut revizia de 30.000 km pt un sx4 16 4wd la b&s motors si m-au uscat de bani: aproape 1700 RON.
uitandu-ma prin deviz am observat cu stupoare urmatoarele:
1. mi-au facturat 5 l ulei motor (in cartea tehnica spun ca sunt necesari doar 3.9 L cu tot cu ce mananca filtrul de ulei)
2. pretul unui litru de ulei Mobil 5w30 la ei este de 2 ori mai mare decat pretul pe care il gasesti la orice magazin (m-am uitat la astea online), adica 77 RON/L fata de 40-42 RON/L cat e pe net.
3. iti fac verificare directie chiar daca in cartea tehnica nu se specifica nimic despre asta.

Astea le-am observat la prima vedere. Daca ma uit la filtre si manopera sigur o sa gasesc o gramada de chestii umflate.

Sfatul meu e sa va interesati inainte sa va faceti revizia!

Daca stiti alt service autorizat suzuki pt revizii in garantie sa-mi spuneti si mie.

Multumesc
Suzuki SX4 1.6 4WD

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #9 : 26.Feb.2009, 02:25:43 p.m. »
Bine ai venit pe forumul nostru !

Din cate stiu eu revizia se poate face la orice service autorizat Suzuki din tara (in Bucuresti au cei de la B&S si cei de la Radacini) dar inlocuirile de piese pe baza garantiei si pot efectua deocamdata doar la B&S in Bucuresti si la Timisoara si Oradea.

Si intradevar, foarte scumpa revizia la B&S. Eu pe cea de 15000 nu am facut-o in Bucuresti si in mod sigur nu ma vad nici la 30000.

Fa un jurnal despre masinuta ta si spunene mai multe, esti printre putinii care au trecut de 30000 km