Autor Subiect: am pierdut cheia de la barele transversale cum sa fac?  (Citit de 5887 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cipro

am pierdut cheia de la barele transversale cum sa fac?
« : 10.Mar.2011, 10:11:29 p.m. »
ieri ma pregateam de concediu si am pus barele pe masina ca sa probez box-ul cel nou,si surpriza nu mai gasesc cheia ca sa le blochez.am sunat aici in Italia la reprezentanta si nu au stiut ce sa imi zica pentru ca cica nu sau mai confruntat cu aceasta problema.ce sa fac?cum pot face alta cheie?
CIPRO GRAND VITARA 1.9 DDIS      PH-19-DDI    FULL PREMIUM

Offline hugbear

Re: am pierdut cheia de la barele transversale cum sa fac?
« Răspuns #1 : 10.Mar.2011, 11:26:33 p.m. »
Fa comanda de butuci noi si intre timp cauta un lacatus sa ti-i scoata pe cei vechi "curat", fara daune suplimentare.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline cipro

« Răspuns #2 : 11.Mar.2011, 12:30:42 a.m. »
problema e ca nu e un butuc cu cheie normala e o rotita cu multi zimti de plastic.barele sunt originale suzuki.multam de sfat

Offline Silfax

« Răspuns #3 : 11.Mar.2011, 06:33:58 a.m. »
Cred ca am acelasi sistem de inchidere, este o cheie de plastic circulara zimtata. Nu m-ar mira sa fie un sistem de chei standard. S-ar putea sa nu fie atat de complicat sa iti faci rost de un set nou. Ma gandesc ca in cel mai rau caz, poti lua amprenta cu plastilina si sa gasesti un atelier de lacatuserie sa ti-o confectioneze (cu toate ca in Italia m-as mira sa existe asa ceva...).
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline miocrl

« Răspuns #4 : 11.Mar.2011, 10:54:00 a.m. »
barele sunt originale suzuki

suzuki nu face bare .. presupun ca sunt Atera, sau thule  sau.. intreba-i pe ei(cei de la Suzuki) cine le-a produs. Dupa ce afli firma, mergi direct la reprezentanta lor si ei pot rezolva sigur mai ieftin si mai usor decat orice alt lacatus sau dealer suzuki

Offline cipro

« Răspuns #5 : 12.Mar.2011, 12:24:53 a.m. »
barele sunt cumparate de la reprezentanta suzuki si nu scrie alceva pe ele inafara de suzuki.pe butuc e un numar 82 cred ca e numarul de identificare a butucului.cei de la suzuki de aici au zis ca se informeaza si ma vor suna.sper sa gasesc o solutie daca nu cand vin acasa de paste caut un lacatus bun.

Offline woe

• Full Member
  • Mesaje postate: 220
  • Gen: Bărbat
  • Viata-i scurta si dup-aia mori..
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 12.Mar.2011, 10:35:09 p.m. »
Lasa-le acolo. Eu in mai mult de jumatate din cazuri am gasit mai tarziu ce credeam ca s-a dus de suflet.
Pana una-alta, pune niste proiectoare pe ele ;)

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 13.Mar.2011, 09:47:11 a.m. »
Cu o bormasina se poate gauri butucul si apoi scos afara.
Ramine problema gasirii (achizitionarii) unui alt butuc cu cheile respective.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #8 : 13.Mar.2011, 12:02:46 p.m. »
Daca este la fel ca si la barele mele, nu exista nici un butuc. Este doar o parghie (nu stiu cum sa-i spun altfel) din plastic care rotita de acea cheita zimtata se agata de o buza de plastic. Eu cred ca se poate deschide si cu o improvizatie. Daca se apasa pe capacul exterior, ca sa nu mai fie tensiune pe acea parghie, eu cred ca poate fi rasucita cu doua surubelnite care intra intre zimti, sau o scula in forma de U improvizata dintr-o sarma tare.
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline cipro

« Răspuns #9 : 13.Mar.2011, 12:50:19 p.m. »
da am reusit cu un cleste cu cioc,cu mare atentie ca sa nu stric zimtii ca poate intr-o zi gasesc si cheile.