Autor Subiect: Inlocuire lichid de racire  (Citit de 33393 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Daniel42

Re: Inlocuire lichid de racire
« Răspuns #70 : 22.Nov.2012, 05:14:00 p.m. »
Antigelul asta poate sa arate frumos la culoare dar in timp isi pierde din proprietatile de ungere si rezistenta la frig. Trebuie schimbat pe la trei ani , ei indicind ca pe la doi . :)
« Ultima Modificare: 22.Nov.2012, 05:18:43 p.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #71 : 22.Nov.2012, 05:45:00 p.m. »
Poate daca ai fi scos complet robinetul, n-ai fi avut problema asta. Se pare ca ai orificiul de golire astupat cu mizerie.

Robinetul nu iese de-acolo, este conic/rotav in interior, perimte o miscare de rotatie dar nu iese mai mult de 2-3 mm. cat sa permita lichidului sa se scurga. Am bagat si sarmulite pe orificiul de scurgere dar tot degeaba, oricum, varianta cu scoaterea furtunului e sfanta, sau cine are de citit Shogunul n-are decat.  :)

Offline suzukisx4x4

• Full Member
  • Mesaje postate: 234
« Răspuns #72 : 22.Nov.2012, 06:53:13 p.m. »
Robinetul nu iese de-acolo, este conic/rotav in interior, perimte o miscare de rotatie dar nu iese mai mult de 2-3 mm.
De iesit, iese insa cred ca-l tine oringul de cauciuc. Nu este o etansare pe con si nici nu este din bucata cu radiatorul.

upload pic
« Ultima Modificare: 22.Nov.2012, 06:56:20 p.m. de suzukisx4x4 »
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #73 : 22.Nov.2012, 09:25:28 p.m. »
Sigur robinetul respectiv provine de la un radiator de Ignis?  :dknw:

Offline suzukisx4x4

• Full Member
« Răspuns #74 : 23.Nov.2012, 09:19:12 a.m. »
Nu e de la Ignis insa nu cred sa fie diferente intre radiatoare fata de unul de SX4.
"Mi-e teama de ziua in care tehnologia va fi mai importanta ca relatiile interumane. In lume va exista o generatie de idioti. "
Albert Einstein

Offline suzukisx4x4

• Full Member
« Răspuns #75 : 23.Nov.2012, 09:55:52 a.m. »
Numarul 4 = oring; numarul 3 = robinet. Robinetul se poate detasa de radiator conform schitei tehnice din manual.

upload pic
Albert Einstein

Offline cobra20

« Răspuns #76 : 21.Ian.2013, 08:48:47 a.m. »
Poate cineva sa-mi spuna ce antigel e bun pentru masina. Cica cel albastru este indicat pentru masinile noastre, altii in schimb zic ce cel rosu ii buna deoarece nu contine silicati, iar cel albastru da.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline suzukisx4x4

• Full Member
« Răspuns #77 : 21.Ian.2013, 08:53:38 a.m. »
Cica cel albastru ... altii in schimb zic ce cel rosu ...
Nu te lua dupa culori. Cauta un lichid cu proprietatile impuse de constructor (fara silicati).
Albert Einstein

Offline piciul

« Răspuns #78 : 29.Ian.2018, 11:30:46 a.m. »

[/quote] Nu te lua dupa culori. Cauta un lichid cu proprietatile impuse de constructor (fara silicati).
[/quote]

Ciudat in manual scrie alceva:

Alegerea lichidului de racire
Pentru a mentine motorul la performante
optime si pentru a prelungi viata acestuia, se
recomanda sa utilizati lichid de racire original
SUZUKI sau echivalent al acestuia.
Acest tip de lichid este cel mai bun
deoarece :
• asigura mentinerea temperaturii optime la
nivelul motorului
• asigura protectie impotriva inghetului si a
supraincalzirii
• asigura protectie impotriva coroziunii si
ruginirii
Daca nu veti utiliza lichid de racire
corespunzator, se pot produce defectiuni la
nivelul sistemului de racire. Reprezentantul
autorizat Suzuki va poate ajuta sa folositi
lichidul de racire corespunzator.
ATENTIE
Sfaturi pentru a evita producerea de
defectiuni la nivelul sistemului de racire:
-Folositi intotdeauna lichid de racire de tip
etilen glicol de cea mai buna calitate diluat cu
apa distilata, in proportie corecta

antigel care contine silicati, denumit tehnic G11, colorat albastru (cu mono-etilenglicol)

Cine greseste?

• Grand Vitara

Offline Daniel42

« Răspuns #79 : 04.Feb.2018, 11:41:52 a.m. »
In ce priveste lichidul de racire eu cred ca cei ce au editat cartea tehnica , au facut o eroare . Sa vezi si de ce : Motorul aspirat de pe noul Vitara 1.6 benzina este acelasi motor ca si la inaintasele SX 4 . Un asemenea SX 4 dar cu motorul de 1.5 aspirat am si eu si racirea se face la fel pentru amandoua . Cartea mea tehnica scrie de acum 10 ani ca , lichidul de racire folosit trebuie sa fie cu etilen glicol si fara silicati . Referitor la marca este recomandat Suzuki asa ca si brand dar nu trebuie sa cauti neaparat brandul . Numai ca trebuie sa cauti antigel G 12 + , etilen glicol fara silicati , atata tot .  ;) Apoi ca o completare vad ca tu spui ca posezi un Grand Vitara si astea poate difera de restul ca si motorizare si racire . Contacteaza pe forum si alti posesori de Grand Vitara si vezi ce scrie si in cartile lor tehnice . Bafta . :)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver