Autor Subiect: Inlocuire lichid de racire  (Citit de 33401 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline sanduraveica

Re: Inlocuire lichid de racire
« Răspuns #50 : 29.Feb.2012, 03:39:20 p.m. »
Vara pe calduri mari, nu vei avea probleme cu tubul termocontractabil prin "strangularea" sa ?
Inainte, dupa ce se inadeau cablurile se matisau si mansonu' se umplea cu smoala. Acum dupa reparare se trage tubul de diferite marimi peste inadire si se incalzaste, nu tare incat acesta se muleaza pe conductor. In interior are si un fel de rasina care protejeaza de umiditate. E facut sa reziste la variatii de temperatura, umiditate ramanand totodata maleabil. Am apucat sa folosesc asa ceva unde am lucrat inainte, de aici mi-a venit ideea. Acum ma gandesc ca inainte trebuie fixat furtunul vechi exact unul langa altul la taietura eventual cu un izolir.Dupa incalzire tubul v-a strange furtunul original cat si armatura din interior care nu v-a permite gatuirea. Si crede-ma Laurentiu, se muleaza perfect. Nu se v-a gatui nici nu v-a intra apa. Dar pentru asta imi trebuie spatiu, deci trebuie demontat cate ceva pe acolo. Astept pozele lui MARCI sa vad cum se demonteaza stopul dreapta si ornamentul interior. Oricum pana duminica nu fac nimic.  ft]
  • Ignis

Offline cobra20

« Răspuns #51 : 01.Mar.2012, 06:05:24 a.m. »
cum se demonteaza stopul dreapta[/url]
Ia uita-te aici, dar nu stiu de ce vrei sa demontezi stopul, acolo nu ajungi la cabluri nicidecum, daca pentru asta vrei
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline edy70

« Răspuns #52 : 01.Mar.2012, 10:42:43 a.m. »
     .....................  Stopul din filmulet l-am demontat demult si am facut sa se vada si scris SUZUKI cand pun frana, ..........

Scuze pentru offtopic, dar cam cum se procedeaza pentru a crea acest efect ?

Multumesc !
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline Batranul

« Răspuns #53 : 01.Mar.2012, 12:38:08 p.m. »
probabil se face o masca din hartie in care se decupeaza literele 'suzuki'

si se pune intre becuri si 'sticla' rosie a stopului.
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline Marci

« Răspuns #54 : 01.Mar.2012, 06:32:06 p.m. »
Sory,ca revin asa de tarziu dar ieri seara nu am fost in stare sa fac nimic,am ajuns acasa la 7 si am dormit pana dimineata la 7. Acuma nu stiu cat de mult o sa va edificati in privinta inlocuirii furtunului,dar eu o sa incerc sa va usurez munca.In prima faza am luat 1 m furtun cu 5 lei(aunge si aprox 70cm.)A 2 faza desfacut stopul central spate si am scos mufa electrica.In partea dreapta nu am scos centura de siguranta,doar am tras(cracanat) acel ornament de plastic(se vede in poza)Este suficient loc incat sa ajungi la acea mufa de legatura dintre furtunul negru si cel transparent.Evident ca acel furtun flexibil care mascheaza furtunul si cablurile trebuie desfacut.Cu o surubelnita scoateti prin gaura pe unde trece cablul electric al stopului central,furtunul negru si dupa ce incalziti cu o bricheta acea mufa alba,trageti afara furtunul transparent vechi. La fel se procedeaza si in celalalt capat,dinspre stopul lateral. Acel arculet intra perfect in interiorul noului furtun. Recomand inceperea conectarii noului furtunas dinspre stopul central spre cel lateral dreapta.Pt. mai multa etanseitate am strans furtunul nou pe mansonul de legatura cu un colier ce se foloseste si la prinderea capacelor pe janta. Bineteles sunt si dimensiuni mai mici. Furtunul vechi a iesit destul de greu fiind infasurat intr-un burete.Nu stiu daca am fost destul de explicit,eventual va orientati la fata locului ce mai trebuie sa faceti. Aveti nevoie de o surubelnita,un patent cu cioc subtire,o bricheta si evident furtunul. Am facut doua gauri in furtunul vechi si furtunul nou,prin care am bagat o sarma subtire ca sa le pot trage.Spor.Pozele sunt facute cu telefonul,exceptand prima.

« Ultima Modificare: 01.Mar.2012, 08:09:49 p.m. de Andrei Suzuki »
  • S-Cross 1.4 AllGrip, ex. S-Cross1.6 Premium AllGrip

Offline cobra20

« Răspuns #55 : 01.Mar.2012, 07:36:14 p.m. »
Acuma nu stiu cat de mult o sa va edificati in privinta inlocuirii furtunului

Atata timp cat ai reusit sa-l refaci, nu avem de ce sa edificam  :D important este ca ai reusit si ca merge.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline sanduraveica

« Răspuns #56 : 11.Mai.2012, 11:15:42 p.m. »

Gata, am reparat-o si p'asta. Bine ca discutam aici si le rezolvam pana la urma. Pe scurt am legat cu niste sarma mufa de la stop, furtunul, le-am tras spre burduf, am desfacut ornamentul interior dreapta unde am gasit mufa, am cumparat tub de la logan fata, am tras arcul prin acesta din urma, destul de greu, am imbracat cu burete tot traseul si l-am matisat cu banda. Apoi l-am mufat si am tras inapoi firele de la stop si furtun. Multumesc pentru sfaturi, a fost mai simplu decat credeam!   
  • Ignis

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #57 : 12.Mai.2012, 09:01:49 a.m. »
Felicitari pentru munca depusa si tutorialul prezentat! si eu am acelesi strangulari/cedari ale furtunului respectiv dar m-am multumit sa-l peticesc de fiecare data, nu am trecut la next lvl, adica sa-l inlocuiesc.
« Ultima Modificare: 02.Oct.2013, 05:38:47 p.m. de mxxa »

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
    • Bucuresti
« Răspuns #58 : 15.Mai.2012, 10:55:11 p.m. »
Bine ar fi daca s-ar muta discutia despre furtunul de la stropitoare intr-un topic separat. A cam sufocat subiectul initial al topicului...
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline mxxa

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1459
« Răspuns #59 : 17.Nov.2012, 08:26:03 p.m. »
Am schimbat si eu astazi antigelul, am pus Hepu violet, 26 ron bidonul de 1,5l

Am ridicat masina de spate pe trotuar, am desfacut robinetul de scurgere din radiator, asteptand de mi s-au lungit urechile vre-o 30 minute sa se scurga si picura foarte incet, am luat initiativa de a scoate furtunul de jos ce intra in radiator, efectul de golire a fost aprape instant . A iesit aprox. 4l de antigel din instalatie, apoi am bagat apa distilata, mers nitel cu masina, apoi evacuata si completat cu solutia finala. Durata procedura aprox. 3 ore, pentru linistea mea am pus si un colier la furtunul ce intra in radiator. Lichidul verzuliu este ce a fost in instalatie, eu stiu ca am bagat roz acum 4 ani...