Autor Subiect: Inlocuire lichid de racire  (Citit de 33402 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cobra20

Re: Inlocuire lichid de racire
« Răspuns #40 : 21.Feb.2012, 08:02:49 p.m. »
Chiar de aia trebe sa desfaci aproape tot ca sa-ti usurezi munca, se poate rezolva si asa ca il lipesti, dar nu se stie cat va tine. Eu aleg varianta mai grea dar carfe stiu ca va tine, decat sa scap repede acuma si mai incolo sa mai refac lucrarea. Oricum lucrarea va fi filmata, step by step.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline sanduraveica

« Răspuns #41 : 22.Feb.2012, 10:21:48 a.m. »
      Se pare ca aceasta iarna a lasat urme grele asupra masinutelor noastre. N-am scapat nici eu de acest furtunel buclucas asa ca va rog sa ma primiti in clubul select ,,Furtunelul sectionat"! Pana acum am stat linistit ca am un dop de gheata dar ce mi-am zis, hai sa scot si eu burduful sa vad ce si cum. Si.... asta e, si al meu e sectionat perpendicular la un cm. de caroserie. Sa vedem, e destul de complicat la prima vedere. Poate cand va fi mai cald sau sa am rabdare ca Batranul (la varsta mea :D) sa vedem ce face cobra sambata ca el are conditii (garaj).   
  • Ignis

Offline cobra20

« Răspuns #42 : 22.Feb.2012, 11:48:48 a.m. »
@ MARCI, am putea rezolva sa-ti fac si tie furtunul, candva cand ai timp si chef de o plimbare pana aici  :) macar punem si de o intalnire  :)
@sanduraveica, pana acum si eu am crezut la fel, dar mi-am amintit ca unul dintre colegii de pe clubul Suzuki din Ungaria a patit la fel, si plus ca cea ce nu am inteles, cum sa am dop de gheata daca ala din fata merge impecabil....

Oricum astept ziua de sambata sa ma pot apuca. Plus mai fac o verificare amanuntita sa vad daca nu cumva mai am ceva la masina.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline sanduraveica

« Răspuns #43 : 22.Feb.2012, 12:16:32 p.m. »
     Cum am mai spus si ai dreptate sa verifici eventual si altceva la masinuta, iarna asta lasat mai multe urme. Eu mai am o belea dar asta pe topicul respectiv.
  • Ignis

Offline cobra20

« Răspuns #44 : 25.Feb.2012, 01:07:29 p.m. »
Deci, treaba sta in asa fel, m-am apucat de treaba dar....de filmat nu prea pot, din cauza ca nu prea am loc pentru camera si pentru a munci simultan. Ce pot sa zic, nu este o treaba usoara, si necesita timp, mult timp, dar se poate face. Plasticele din spate, carcasa unde este difuzorul dat jos, centura de siguranta dat jos, plasticul alb de langa geam, dat jos, al 3-lea stop dat jos, spiruitoare de pe haion dat jos. Deci cei care cred ca au timp si mai ales rabdare, se poate face, pentru restul nu stiu ce sa zic. O sa incerc sa revin cu cateva poze despre ce trebe dat jos, mai mult nu pot sa fac.

Offline Marci

« Răspuns #45 : 28.Feb.2012, 10:30:53 p.m. »
Am schimbat(inlocuit) furtunasul buclucas.Mai exact o cunostinta care cu asta se ocupa,desface  si reface masini,adica lucreaza intr-un service.Operatia in sine nu a durat prea mult,cam 20 min.dar am pierdut timp pt. ca furtunul pe care l-am primit era prea scurt,a trebuit sa  ma duc sa cumpar altul. Acesta se vinde la metru,fiind infasurat pe un tambur, in magazinele de specialitate(de piese auto). Este transparent si scrie pe el ceva referitor la benzina & ulei. Acel arc a intrat perfect in noul furtun.Maine seara o sa pun si cateva poze,plus cateva detalii ale operatiei in sine. Apropo nu am desfacut centura siguranta,carcasa difuzor,sau alte plastice. Am desfacut si am dat jos stopul spate, si am cracanat putin acel plastic de langa geam,atat cat sa se poata face legaturile cu noul furtun.Daca cumparati 1 m, e suficient,la final oricum mai trebuie taiat putin din el.Revin maine.
  • S-Cross 1.4 AllGrip, ex. S-Cross1.6 Premium AllGrip

Offline sanduraveica

« Răspuns #46 : 28.Feb.2012, 11:49:20 p.m. »
   Da, am asteptat si bine am facut, oricum era frig da' MARCI vad ca ai gasit o alta solutie ce pare buna, simplificata. Da' cum in Baia Mare sper sa ajung in iulie in concediu, imi ramane regia proprie ajutat de sfaturile voastre. Inteleg ca nu se schimba tot furtunul( de la pompa pana la luneta)si se demonteaza numai stopul desi am vazut ca e matisat din loc in loc alaturi de pachetul de fire. Daca n-ai poze cu stopul, te rog sa-mi spui cum l-ai demontat ca eu am ramas la stadiul demontarii celor doua suruburi de teama sa nu il sparg. Ar mai fi diametrul tubului. Eu, ca electrician m-am gandit la un manson(tub)contractabil tras peste taietura si incalzit. Dar pentru asta tot trebuia demontat ceva. Oricum asteptam pozele tale maine, adica azi, peste un sfert de ora. :)
« Ultima Modificare: 28.Feb.2012, 11:50:56 p.m. de sanduraveica »
  • Ignis

Offline cobra20

« Răspuns #47 : 29.Feb.2012, 06:16:55 a.m. »
  Daca n-ai poze cu stopul, te rog sa-mi spui cum l-ai demontat ca eu am ramas la stadiul demontarii celor doua suruburi de teama sa nu il sparg. Ar mai fi diametrul tubului.

Aici este un video cum sa demontezi stopul si diametrul furtunului ar fi 7 mm cu 5 mm.

Offline sanduraveica

« Răspuns #48 : 29.Feb.2012, 01:28:23 p.m. »
     Cred ca m-am exprimat gresit si imi cer scuze pentru asta cobra, totodata iti multumesc pentru sfat si promtitudine. Stopul din filmulet l-am demontat demult si am facut sa se vada si scris SUZUKI cand pun frana, eu m-am referit la stopul din dreapta cu semnalizare la care cred ca face referire MARCI. Daca spune de 1m. inseamna ca ar mai fi o mufa din fabrica dupa ornamentul alb din dreapta de deasupra difuzorului, deci nu este intreg pana in fata. Sa asteptam pozele, oricum vreau sa vad cum se desface stopul cel vertical si ornamentul cel alb. In ultima instanta, daca nu gasesc furtun ca cel descris de MARCI folosesc acel tub contractabil. Da' sa vina odata caldura asta, :( poate duminica cand sunt de serv...pardon liber. :D
  • Ignis

Offline Laurentiu

« Răspuns #49 : 29.Feb.2012, 02:10:01 p.m. »
 ...daca nu gasesc furtun ca cel descris de MARCI folosesc acel tub contractabil.
Vara pe calduri mari, nu vei avea probleme cu tubul termocontractabil prin "strangularea" sa ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!