Autor Subiect: Inlocuire lichid de racire  (Citit de 33387 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
Inlocuire lichid de racire
« : 08.Mar.2011, 04:39:53 p.m. »
Salut. Am cautat un subiect asemanator, dar nu am gasit... Vreau ca in primavara asta sa schimb si eu lichidul de racire si va intreb urmatoarele:

- ce marca (sau cod) de antigel este recomandat(a)?
- pe unde se scoate lichidul de racire uzat?
- pe unde se face umplerea cu cel nou?
- ...exista "tips & tricks" pentru aceasta operatie (sau este o banalitate)? 

Merci! :D
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline Laurentiu

Re: Inlocuire lichid de racire
« Răspuns #1 : 08.Mar.2011, 06:17:37 p.m. »
1 - ce marca (sau cod) de antigel este recomandat(a)?
2 - pe unde se scoate lichidul de racire uzat?
3 - pe unde se face umplerea cu cel nou?
4 - ...exista "tips & tricks" pentru aceasta operatie (sau este o banalitate)? 
1. Nu stiu dar trebuie sa scrie in manualul de intretinere a masinii.
2. In partea de jos a radiatorului ar trebui sa existe un robinet de golire. Pe acolo se scoate lichidul dupa ce se scoate in prealabil si busonul de umplere a radiatorului pt a nu se face vid. Cind faci operatia de golire, deschide si robinetul de aer cald din habitaclu.
3. Umplerea instalatiei o faci prin gura de umplere a radiatorului. O parte din lichid il pui in vasul de expansiune. Dupa ce umpli instalatia, ii faci aerisirea.
4. Pt unii poate parea o banalitate dar pt altii, nu cred.

Vezi ca toate astea ar trebui sa le gasesti in manualul de intretinere sau in cel de reparatie.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline discovery

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 269
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 09.Mar.2011, 03:38:59 p.m. »
Multumesc. Astea erau informatiile de care aveam nevoie!
  • Ignis 2 din 2003, 1328 cm3, 2W
Ignis, 1328 cm3, 2WD - GLX+ din 06 2003, fara ABS.

Offline danker

« Răspuns #3 : 09.Mar.2011, 04:18:39 p.m. »
- Simplu si la obiect, asa cum ne-a invatat Laurentiu  ;)
 o mica problema tot ar putea fi,...... nu sunt convins ca exista un robinet de golire,la mine nu l-am vazut, atunci solutia ar fi desfacerea colierului furtunului care intra in radiator la partea inferioara si eliberarea furtunului si a lichidului de racire, cu grija  astfel incat sa nu te stropesti, dupa ce a curs tot lichidul ( eu faceam aceast opertiune vara ) turnam la loc apa distilata si mai mergeam cateva zeci de km asa, dupa care goleam iar si umpleam cu lichid de racire de data asta. Aceata operatiune o faceam pentru ca in timp lichidul de racire, vechi si degradat face depozit , mai colecteaza si rugina, etc... astfel curatam mai bine sistemul de " malul ramas in instalatie pentru o racire mai eficienta, deasemenea mai spalam si vasul de expansiune, ca totul sa fie OK. Repet, operatiunea o faceam vara ca sa nu existe pericolul de inghet. ;)
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline sanduraveica

« Răspuns #4 : 09.Mar.2011, 04:42:47 p.m. »
     La mine se poate pune problema de schimbare din iulie 2007, deci 4 ani? Ideea ta dane e buna si ar merita sa fac si eu acum in primavara, ce spuneti? Multumesc!
  • Ignis

Offline danker

« Răspuns #5 : 09.Mar.2011, 05:58:53 p.m. »
- Teoretic lichidul de racire se schimba la fiecare 2ani.   ;)

Offline Laurentiu

« Răspuns #6 : 09.Mar.2011, 07:34:12 p.m. »
1. nu sunt convins ca exista un robinet de golire...
2. Teoretic lichidul de racire se schimba la fiecare 2ani.
1. La toate motorizarile din programul meu pt IGNIS (RG 413 si 415; RM 413 si 415), exista robinet cu garnitura pt evacuare lichid racire: Pozita 3 este ROBINETUL iar pozitia 4 este GARNITURA de etansare.

2. Se schimba la 2-3 ani dupa ce se masoara gradul de congelare cu un dispozitiv asemanator densimetrului de masurare a densitatii electrolitului din acumulator.

« Ultima Modificare: 09.Mar.2011, 07:37:02 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline danker

« Răspuns #7 : 09.Mar.2011, 07:58:25 p.m. »
-  Repet, eu nu am vazut un robinet de scurgere al lichidului de racire, am sa ma uit mai atent si eventual am sa si fotografiez, trebuie sa recunosc poz nr 3 ( plug drain = canal de scurgere) daca zici ca si la ignis II exista... :-?

- Legat de perioada de schimb exista o dilema, in cartea tehnica scrie la 3 ani, pe recipientii cu antigel din comert (mai mult sau mai putin manariti ) indiferent de marca scrie ca perioada de garantie este de 2 ani, in cartea tehnica scrie ca trebuie folosit lichid antigel agreat  Suzuki, sa fim seriosi nici la reprezentanta nu au asa ceva.

« Ultima Modificare: 09.Mar.2011, 08:15:06 p.m. de danker »

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #8 : 09.Mar.2011, 08:10:30 p.m. »
Iti trebuie 5,6L de lichid (adica antigel+apa distilata). In carte e recomandat sa iei antigel fara silicati.
Eu cand l-am schimbat la Ignis am luat dinasta: http://www.shopmania.ro/magazin~online-accesorii-auto~produs-antigel-roz-tip-g12-1l~p-5287759.html
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 09.Mar.2011, 08:27:48 p.m. »
...sa fim seriosi nici la reprezentanta nu au asa ceva.
Daca te referi la "dispozitiv asemanator densimetrului", se gaseste asa ceva in magazinele de accesorii auto.
Lichidul il schimbi in functie de cit scrie pe ambalaj.
  • Suzuki SX4