Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 346904 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #3110 : 27.Feb.2023, 05:50:12 p.m. »
Tot uitându-ma pe graficele estimărilor care spun ca in 2023-2025 jumătate din mașinile noi vândute vor fi electrice (nu făceam asta, dar uitându-ma la un video al unui împătimit EV/Tesla am remarcat ca foloseau grafice vechi de un an cel puțin si așa am descoperit ca...), am făcut un calcul  si mi-a ieșit ca din cele 70-80 milioane de mașini noi vândute anual ar trebui sa fie 30-40 milioane EV produse anual in câțiva ani. Pai... sorry, dar si daca ridica producția cu 1 milion de mașini pe an (!?) Tesla abia ajunge să producă vreo 6-8 milioane de mașini noi pe an in 2030 (băieții veseli spun ca va ajunge la 20 milioane atunci, dar mai întâi sa vad fabricile alea producând la capacitate!) si chiar de e așa, cine face cealaltă jumătate? Produce China si legacy Automakers restul de 20 milioane de  EV anual, numai sa ajungă la jumătate de piață auto BEV?
Știu ca si eu sunt un împătimit, dar nu sunt irațional...
Din datele începutului de an creșterea de vânzări BEV a fost de vreo 10-15% nominal dar raportat la totalul de mașini vândute a fost chiar mai mica, de 8-9%, iar asta e orice, numai creștere exponențială, nu. Si cum nu exista nici un depozit prin lume cu BEV nevândute, e clar ca piața absoarbe tot ce prinde, deci producția e cea care nu face fata si de aceea visurile cu disruperea sunt doar ... propaganda... cel puțin pana când nu vad ca stau cu ele nevândute si trebuie sa reducă preturile (jocurile cu preturile din ultimele luni sunt mai mult legate de zvonuri<->cotația la bursa)...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: vali22

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #3112 : 04.Mar.2023, 11:21:18 a.m. »
Acum vreo luna a apărut la rampa "de nicăieri" Tom ZHU, cel care conducea operațiunile Tesla in China. El implementează lecțiile din China in restul companiei. Care sunt si mai dificil de implementat pentru ca Freemont si Shanghai au o platforma de producție mai veche decat Austin Si Berlin, diferita. Multi nu înțeleg ce diferență enorma este privind la modul de fabricație intre Tesla si ceilalți. Pentru ca Tesla si-a inventat propriul mod de fabricație, care nu se pupa aproape nicăieri cu metoda tradițională si are si alta structură organizatorica. A, si a angajat in ultimul an cam 30.000 de oameni. Din 3 milioane de aplicanți...
Tom Zhu este privit ca cel care poate deveni următorul CEO al Tesla.
De ce am adus vorba de Tom Zhu? Șeful fabricației a apărut pentru prima data la un astfel de eveniment. A fost întrebat, după ziua investitorilor, daca mașinile din Generația 3 ce se vor produce prima data in fabrica anunțată in Mexic vor fi vopsite sau vor fi otel inox, ca Cybertruck. Răspunsul sau a fost "Vopsitul este scump"...

Offline ntire2000

« Răspuns #3113 : 04.Mar.2023, 11:14:09 p.m. »
Răspunsul sau a fost "Vopsitul este scump"...

Si uite asa vor folosi tabla galvanizata.
E mult mai simplu si ieftin, iar procedeul de galvanizare merge mai repede....

PS: si nu se mai cearta nimeni în familie pe culoare, exista disponibila doar una!  :-j
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #3114 : 04.Mar.2023, 11:32:32 p.m. »
De fapt Tesla a prezentat prima modificare majora in asamblarea mașinilor in 100 de ani (110 de fapt), de când a apărut prima linie de asamblare la fabrica Ford. Pe scurt, nu se mai asamblează mașina după o schema liniara, ci in paralel se fac secțiuni (așa cum se construiesc vapoarele astăzi, si cum se face de vreo 30 de ani de fapt) in care computerul de bord știe exact ce urmează si verifica constant daca totul funcționează cum trebuie - nu la final se verifica... Deci nu va mai exista o linie de asamblare finala si orice problema va fi detectata mult mai repede, de la momentul instalării... Cei de la Tesla spun ca, costurile cu asamblarea sunt reduse la jumătate...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #3115 : 22.Mar.2023, 07:15:36 a.m. »
Ford si-a lansat Explorer-ul electric pentru piața europeană.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: enicky

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #3116 : 23.Mar.2023, 12:36:12 a.m. »
Curge sânge deja, inventarul auto  a depășit 4 milioane de mașini noi nevândute in toată lumea, record negativ absolut...
Problema cea mai mare este ca noile norme or sa le facă nevandabile, ilegal de vândut... In 2011 am lucrat ceva vreme in Dubai. Acolo vindeau Euro 2... in timp ce in Europa era Euro 4... Știu sigur pentru ca un coleg si-a luat un Tiguan si nu avea nici o șansă sa îl aducă in România după contract...
Mutatul lor in tarile in care ar putea fi vândute nu funcționează pentru ca acolo nu sunt bani sa se cumpere aceste mașini, chiar si cu reduceri masive...

By the way, GAC, marele rival chinez al BYD, plănuiește să inunde piața cu mașini electrice ieftine, pe arhitectura de 900V si viteza de încărcare de 480kW...
« Ultima Modificare: 23.Mar.2023, 12:52:32 a.m. de Costique »

Offline enicky

« Răspuns #3117 : 24.Mar.2023, 12:09:53 a.m. »
Curge sânge deja, inventarul auto  a depășit 4 milioane de mașini noi nevândute in toată lumea, record negativ absolut...
   Inainte de ai plange, cauta putin sa vezi cate masini se produceau in 2010, sau in 2000. Eu am aruncat un ochi la Dacia si am ramas uimit !
Deja unii dintre noi nu mai stim ce-nseamna reparatiile, incepand cu auto si terminand cu electrocasnicele... Masinile au ajuns si ele consumabile si pe de alta parte hai sa facem colectare selectiva, adica sa le aruncam in loc sa le reparam...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline enicky

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Don Napoleon, nick5roo

Offline enicky