Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 347028 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #2640 : 23.Mar.2021, 01:07:22 p.m. »
Yaris Cross prezentata nu este concept, este mașina de serie prezentata, in curând la vânzare. AygoX e un concept. De aici supărarea mea, si cu Duster si cu atâtea altele au făcut la fel.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Leutz

« Răspuns #2641 : 23.Mar.2021, 02:44:17 p.m. »
Yaris Cross e pe strazi in Australia de ceva vreme. Nu am condus-o dar am inspectat-o cu atentie in showroom.

In realitate arata mai putin atragatoare decat in poze. Design-ul este oarecum discutabil. E draguta si nu e. Din unele unghiuri arata chiar dubios, in timp ce din altele arata exceptional. Aceeasi problema a designerilor japonezi in ultimul deceniu. Parca lucreaza mai multi la aceeasi masina si isi face fiecare partea lui fara sa-i intrebe si pe ceilalti. Per ansamblu din afara arata ca un zoom-out un pic nereusit al RAV4.

In interior surpriza a fost chiar neplacuta. Design-ul nu mi-a placut, dar asta e chestie de gusturi evident. Spatiul insa este in mod obiectiv si indubitabil foarte mic relativ la dimensiunile exterioare. Nu am mai vazut pana acum asa discrepanta la o masina. Mare, mare surpriza de la Toyota, avand in vedere restul masinilor lor. Mai ales ca designul permite un spatiu interior generos. Nu e o masina cu extremitati cu inclinatii mari (ca de exemplu Toyota CHR, Nissan Juke, etc.) sau alte elemente de design care sa impuna un spatiu interior mic.

Masina e la fel de mare ca Vitara, insa Vitara e imensa la interior prin comparatie. In virtutea celor de mai sus, daca as avea de ales acum o masina in clasa asta, Yaris Cross ar fi siguranta NO GO.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #2642 : 23.Mar.2021, 02:47:34 p.m. »
Ești  sigur ca e aceeași mașină? In Europa o prezintă ca fiind gândită, proiectata si construita in Europa pentru Europa...

Offline shpeedy

« Răspuns #2643 : 23.Mar.2021, 02:51:46 p.m. »
Yaris Cross e lansata de juma' de an si de cateva luni se comercializeaza in JP si Pacific...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #2644 : 23.Mar.2021, 03:14:19 p.m. »
Da, cred ca înțeleg, Australia o primește din Japonia, amândouă tari au sistemul rutier englez (Suedia a fost la fel si l-a schimbat prin anii 60, a fost un haos in acea zi in circulație deși s-a tot vorbit de acest lucru un an...). Yaris Cross deci are portbagaj mai mare pe baza confortului interior mai redus...Bănuiesc ca au vrut sa faca ca Peugeot 3008 redus la 2008 dar nu prea le-a ieșit...

Offline Sefer Jesirah

« Răspuns #2645 : 23.Mar.2021, 03:33:54 p.m. »
  • Ex sx4 s-cross 1.6 DDIS Luxus AT Allgrip / Renegat Night Eagle

Offline shpeedy

« Răspuns #2646 : 23.Mar.2021, 03:52:11 p.m. »
Da, cred ca înțeleg, Australia o primește din Japonia, amândouă tari au sistemul rutier englez (Suedia a fost la fel si l-a schimbat prin anii 60, a fost un haos in acea zi in circulație deși s-a tot vorbit de acest lucru un an...). Yaris Cross deci are portbagaj mai mare pe baza confortului interior mai redus...Bănuiesc ca au vrut sa faca ca Peugeot 3008 redus la 2008 dar nu prea le-a ieșit...

Yaris Cross se bazeaza pe ... Yaris. Recunosc ca nu am prins legatura cu Peugeot 3008/2008. Ce se incearca (cu succes cat se poate) este maximizarea numarului de modele de caroserie disponibile pe aceeasi platforma 3008<>308, 2008<>208, Captur<>Clio (asta ca sa nu mentionez si integrarile intre marci: 208-Corsa-DS3-Mokka...). Si chestia asta se poate face in niste limite - daca nu apreciezi corect si te intinzi prea mult cu productia pe un model estimat gresit ca cerere, risti sa pierzi la nivelul platformei tehnice folosite.

Oricum, mi se pare super-tare platforma asta a Yaris-ului daca au reusit s-o faca nu numai sa accepte tractiune integrala, dar sa fie si tractiune integrala "clasica" (cu cardan), si tractiune integrala hibrida (motoras electric pe punte spate - asta o sa fie in Europa). Nu mai zic de Yaris GR...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline toma

« Răspuns #2647 : 24.Mar.2021, 12:02:08 p.m. »
Dacia oprește șapte zile producția la Mioveni, din cauza crizei semiconductorilor auto

Citat
Criza semiconductorilor auto se face din nou simțită pe plan local și, după ce producția a fost oprită timp de cinci zile la Dacia în februarie, va urma să fie oprită șapte zile în aprilie. Criza va duce la o producție mondială cu cel puțin un milion de mașini mai mică și a afectat și uzina Ford Craiova.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline hugbear

« Răspuns #2648 : 27.Mar.2021, 10:13:49 p.m. »
Zice, printre altele, și de criza de siliciu din automotive:

Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: toma, Costique

Offline ntire2000

« Răspuns #2649 : 27.Mar.2021, 10:19:17 p.m. »
Stati sa vedeti câte se vor închide temporar din cauza blocarii canalului Suez.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού