Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 346866 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline bisti

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #3240 : 17.Mai.2024, 10:01:56 p.m. »
Este si partea aia cu "nu poti sa vinzi masina daca nu este echipata cu unul din cele doua sisteme".
Dar, cine ne spune asta?
"au explicat reprezentanții unei firme de asigurări din Germania".

Offline ntire2000

« Răspuns #3241 : 17.Mai.2024, 10:10:21 p.m. »
Cu 300 de lei (cu manopera cu tot) pui doi senzori în bara spate si ai rezolvat problema.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #3242 : 19.Mai.2024, 10:26:44 a.m. »
Internetul trebui sa facă masele mai deștepte. In schimb a asigurat  împrăștierea prostiei si decăderea civilizației.
Un principu juridic vechi de când lumea spune ca o măsură nu se aplica retroactiv. Camera este ceruta ca obligatorie la mașini noi, iar din punctul meu de vedere, nici nu vad pe nimeni cu ceva dotare mai sus de gat sa cumpere o mașină fara. Suntem in 2024, reveniți la acest post in 2030 si vedeți daca am dreptate: mașinile in 2030 vor fi serios diferite ca funcționalități fata de mașinile de azi. In China deja fac la cere upgrade la "tableta"", pentru ca in 2-3 ani e ca televizorul  "smart" mai vechi - aproape nefolosibil.
Din aceasta cauza, si daca mâine se rezolva problema conducerii autonome de care roboti, nu or sa oblige pe nimeni sa instaleze așa ceva pe mașina personala. In schimb pot sa interzica conducerea umana pe străzi publice...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline NicNic

« Răspuns #3243 : 19.Mai.2024, 11:19:45 p.m. »
https://www.automarket.ro/stiri/mercedes-benz-opreste-dezvoltarea-platformei-electrice-mbea-large-118079.html

Interesant.
Ar mai fi de aflat cand preconizeaza reluarea implementarii electrificarii autoturismelor de dimensiuni medii și mari, cei de la M-B.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: Costique

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #3244 : 20.Mai.2024, 09:47:39 p.m. »
E mai rău decât se știe. Se pare ca au făcut o înțelegere, de acum nu mai auzim de "catastrofa climatica" decât când le convine...

Offline NicNic

« Răspuns #3245 : 20.Mai.2024, 11:11:26 p.m. »
Pai a fost altfel pana acum?

Eu, unul, am sustinut ca nu suntem pregatiti de trecerea la electrice. Inca.

Nici chinezii nu sunt pregatiti de asa ceva. Doar au "furat" startul, monopolizand resursele necesare.
Asa ca in ultimul timp au facut miscari clare de a pune mana pe tehnologie ICE cat mai performanta, fiindca ei erau cam inapoiati.

Sa vedem cum vor decurge treburile mai departe.
Am asa o parere, vaga, ca economia chineza fara piata vestica, va fi ca un balon de sapun...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #3246 : 20.Mai.2024, 11:25:03 p.m. »
Balonul ala se umple deja cu mult aer.
Pâna se va sparge nu mai e mult.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline nick5roo

« Răspuns #3247 : 21.Mai.2024, 07:45:53 a.m. »
  • Suzuki swift hibrid 2021 All grip

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #3248 : 21.Mai.2024, 07:49:48 a.m. »
Eu zic sa nu va îmbătați cu apa rece si mai ales propagandă. Ceea ce vedeți nu este decât aripa media a celor care nu pot produce electrice, si cum cererea de automobile va cădea cu 75% pe termen lung, nu vad bine pe niciunul din aceștia. Așa ca toate armele sunt pe masa, convingând doar pe cei care nici măcar nu trebuiau convinși...
Da, China  a umplut porturile europene cu mașini electrice. Dar nu uitați ca războiul preturilor care in China a dus o mașină electrica la 10-15 mii dolari, aici nu a început (pentru ca cei care controlează piața au spus nu).
Ma îndoiesc ca BYD sunt idioți si ca nu știu ce fac când au comandat 30 de nave transportoare de mașini. In 3 ani flota lor proprie a ajuns la 8 nave. A, nu spune nimeni, BYD produce mașini industriale si autobuze electrice in 2 uzine in SUA de 10 ani... Le au in transportul in comun in marile orașe americane...
Tehnologia ICE este la final de drum si nu exista nimic tehnologic care sa o susțină, nici măcar hidrogenul. Tehnologia bateriilor este abia la început si americanii de exemplu tocmai au prezentate noua tehnologie a bateriilor cu sodiu (sare).
Indiferent ce credeți, vânzările globale de automobile electrice au crescut. In China au ajuns la aproape 50% din piață.
In continuare 90% din automobile nu parcurg mai mult de 50 km zilnic.
Economia occidentala a ajuns așa dependenta de propagandă - a vinde tehnologii si produse din ce in ce mai scumpe - ca este in pragul colapsului. In Europa nu mai exista nici o companie tehnologica de top.
ETC...

PS: Am făcut un drive test cu un Model Y Performance. Își face banii, daca te obișnuiești cu interiorul spartan si toate comenzile pe ecran. Apreciez in mod deosebit "one pedal drive", desi mi-a luat vreo 10-15 minute sa ma acomodez - frânarea electrodinamica este serioasa daca ridici rapid piciorul de pe pedala de accelerație. Asta înseamnă ca fara Autopilot sau FSD nu poți ridica piciorul de pe pedala de accelerație in mers...

Offline ntire2000

« Răspuns #3249 : 21.Mai.2024, 10:27:06 a.m. »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού