Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 346875 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #3180 : 15.Nov.2023, 10:03:58 a.m. »
De ce s-au temut, nu au scăpat...

• Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #3181 : 12.Dec.2023, 10:31:43 p.m. »
Toyota are probleme, cel puțin in Q3 2023. Veniturile sunt cu 40% mai mici decât cele estimate si aceasta a dus la o prăbușire imediata a profitului global. In Ianuarie vor decide ce fac cu EV-urile, pentru ca platforma lor electrica actuala este, ca si a celorlalte OEM, extrem de scumpa de fabricat si a generat doar pierderi. In acest timp China a depășit 35% EV din piața auto interna si ar trebui sa nu se uite ca 1 din 3 mașini vândute pe glob este in China. De altfel Toyota suferă greu in China, căderea cotei de piață este mai mare de 40% in 3 ani...
VW si Renault au anunță o colaborate pentru producerea unui EV de 20000 euro... Mie chestia mi se pare ciudata, Renault deja vinde Dongfeng Nano sub eticheta Dacia String cu 18000€ in Europa (in China este 10000$)... Sa se faca ca lucrează? Mai ales după ce VW a închis fabrica EV din Germania si a cumpărat participație la X-Peng ca sa aibă acces la mașinile electrice X-peng mai vechi?

PS: Cybertruck este ceea ce era de așteptat. Extrem de polarizant si deschizător de drumuri.  Cel puțin FORD va urma calea celor 48V deschisa de Tesla (ca si electrician in automatizări știu ca reducerea cu peste 50% a greutății si materialelor necesare nu este deloc o gluma sau minciuna). Nu uitați cum a fost in SUA cu conectorul si accesul la  stațiile de încărcare...A, chestia asta împinge in fata si platforma EV, 48V cu baterii pe plumb...Hmmm...e ca o mutare de șah, nu?
Mie cel mai mult îmi place partea cu "drive by wire"... Ca pasionat de aviație știu ca din anii '80 toate avioanele de lupta erau pe fir - fly by wire (Mig 29 a fost ultimul avion militar de performantă ce a avut comenzi hidraulice). Asta pentru ca calculatorul poate executa comenzile mult mai rapid si corect ca omul. Care calculator? Pai...FSD... A, ma doare burta de ras văzând cat de mult îl urăsc ăștia pe Musk la Hollywood - in ultima găselnița Netflix - fac aia o coloana de mașini Tesla   sa meargă singure necontrolat si sa se bușească una după alta... sugerând ... ce proaste sunt Tesla astea ma...!

PSS: Am văzut câteva videouri pe Youtube despre cat de... periculos este Cybertruck pentru ocupații sai si eventual cei din trafic... Sincer, logica nu îmi da liniște sa îmi închipui ca aia care fac printre cele mai sigure mașini din lume brusc au decis ca ar cam trebui sa-si ucidă  cumpărătorii in accidente...

Oricum, acum cam cu toții știm ca Internetul nu a făcut pe nimeni mai deștept decât era, in schimb a dat o tribuna imensa proștilor si radicalilor... Luând in considerare agregarea de turma in rândul proștilor si ura de moarte dintre deștepți (care nu pot suporta alți deștepți pe lângă ei, daca nu au aceleași idei ca si ei), rezultatul este coborârea fara nici o frâna a civilizației umane in iadul fanteziilor  si închipuirilor, religioase sau de orice alt fel... Singura rațiunea a  pierdut orice capacitate de a convinge... sa fii rațional azi...e blasfemie!
Eu ca eu, nu mai am mult, dar tare mi-e ca Idiocrația va deveni realitate de viata pentru multi dintre voi... In Oregon nu trebuie sa mai demonstrezi ca știi sa citești, socotești si vorbești ca sa obții o diploma de scoală. Si bineînțeles, majoritatea (social- nu?), vor deveni angajați publici...
« Ultima Modificare: 12.Dec.2023, 10:48:22 p.m. de Costique »

Offline saureign

« Răspuns #3182 : 13.Dec.2023, 07:56:59 a.m. »
Tesla sunt proaste în sensul că oferă posibilitatea de a fi în întregime controlate din afară. Iar cybertruck ăla este precum creatorul său ("if u don't like it, just fuck off"), nu trebuie să-l urăști pe Elonie ca să constați că - pe lângă faptul că e urât cu spume - e plin de colțuri, care - în cazul unei coliziuni - fac prăpăd. Elon e un inginer briliant care n-a rezistat impulsului de a se crede mai mare decât e cazul.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #3183 : 13.Dec.2023, 11:59:21 a.m. »
Bănuiesc ca asta e si ideea. FSD, când va apare, va deveni foarte repede obligatoriu daca demonstrează ca nu face accidente sau le face mult mai rar... Deja in SUA vor sa introducă obligatoriu verificarea șoferului daca nu a băut/drogat când se urca la volan - ii verifica activitatea ochilor cu camerele din interior...Asta înseamnă ca toate mașinile vor fi controlate din exterior.
Cu frumusețea...m-ai dat gata. E in ochii privitorului...
Cat despre colturi... Ideea e sa nu intri in ele, parca te ferești si mai mut de o mașină care știi ca e tanc, nu? Oricum, e clar ca e mașină făcută pentru a merge oriunde, inclusiv pe Luna si Marte...

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #3184 : 15.Dec.2023, 11:45:36 a.m. »
Gurile rele vorbesc ca VW va concedia in total peste 100.000 (o suta de mii) de angajați in efortul de a se menține pe linia de plutire. Majoritatea lor va fi in Germania. Gurile prietene vorbesc de 2000 de angajați concediați. Eu unul nu vad cum economisesc 10 miliarde pe an concediind 2000 de oameni, care in total câștiga... 120-150 milioane... dar 100.000 înseamnă 6-8 miliarde ...
 Daca nu se știe, Toyota este cea mai îndatorată companie pe glob, cu peste 212 miliarde dolari datorie. VW este a doua, cu "doar" 190 miliarde datorie. La o dobândă de 5%, aproape 10 miliarde din profitul anual se duce doar pe dobândă...

PS: Știrile rele nu se opresc aici: pentru prima data in istorie au fost  importate mai multe mașini in Europa din China decât Europa a exportat in China... Si cum balanta comerciala si așa era vai de mama ei...
« Ultima Modificare: 15.Dec.2023, 12:17:40 p.m. de Costique »

Online ntire2000

« Răspuns #3185 : 27.Dec.2023, 01:20:22 a.m. »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #3186 : 27.Dec.2023, 10:00:13 a.m. »
Mda, ministrul ungur responsabil a spus ca au avut 224 de runde de negocieri pentru a stabili foarte clar obiectivele fiecăruia si cum vor face sa le fie bine la toți...
Din punctul meu de vedere decizia lu Elon de  face uzina Tesla la Berlin a fost o mare greșeală. Am spus-o din 2019. Decăderea de dincolo de  granița vestica a fostelor tari comuniste este deja evidenta. Greva împotriva Tesla din Suedia este doar un alt semn. Pentru ca sindicatele in Vest sunt direct legate de partidele pseudo-social-democrate si e vorba doar de bani si putere. Sunt absolut aceleași nenorociri de sindicate pe care le avem si noi, si le-am avut si in comunism (Stefan Löfven - fostul PM suedez si șef al PSD suedez a fost șeful IF Metall înainte de asta, si este super educat, are liceul)...
Prin comparație, Ungaria si BYD vor ajunge la ce a ajuns Tesla in Germania in jumătate din timp... Si da, a spus bine cineva ieri, in curând cam toate mașinile electrice europene vor fi de fapt chinezești cu eticheta de Europa...
BYD a început expansiunea globala. Nu știam ca au o uzina de vehicule electrice grele in SUA, si o au de 15 ani, autobuze, si mașini industriale, toate electrice... Probabil ca anul viitor vor depăși Tesla la EV-uri produse (eu nu consider hibridele  ca fiind mașini electrice). Mai mult ca sigur partidul e in spate, pentru ca au "cumpărat" pe nimic zeci de uzine "falimentare" si in 5 ani au ajuns la 30 de uzine doar in China... A, si încă ceva: BYD este cea mai integrată firma din lume, pentru ca ei își produc singuri tot, inclusiv bateriile si chipurile electronice...
« Ultima Modificare: 27.Dec.2023, 10:14:48 a.m. de Costique »

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #3187 : 27.Dec.2023, 11:16:57 a.m. »
Uite ca vin si la noi, sa faca anvelope Haida... de! :good:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #3188 : 27.Dec.2023, 12:13:23 p.m. »
Evaluare GM... Voi urmări extrem de interesat daca evaluarea pentru acest an are o marja acceptabila/credibilă (50 milioane de ICE vândute in evaluare, cu 20 milioane mai puțin ca anul trecut). Ceea ce stiu sigur este ca graficele de acum 2 ani sunt gunoi/propaganda.

PS: Tehnologia Hidrogen a fost respinsa de transportatorii urbani din Norvegia ca find prea scumpa si complexa, au preferat sa treacă tot transportul in comun pe electric. Sunt curios daca au reușit, inițial estimaseră ca vor înlocui autobuzele Diesel pana in 2028 ca anul trecut sa anunțe ca anul acesta le vor schimba pe toate cu autobuze electrice! A, autobuze BYD...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #3189 : 27.Dec.2023, 12:42:06 p.m. »
Mda, Norvegia are electricitate cat nu-i trebuie din sursa hidro.
Si la noi au aparut autobuzele electrice: la Slatina, toate sunt.
La Capitala au intrat pe trasee in ultimul an 70/100 si se pregatesc celelate 30/100 tramvaie Imperio produse la Astra Arad.
Alte 100 autobuze made in ghici? au ajuns in Bucuresti si vor fi repartizate pe doua linii prioritare.

Inca 100 troleibuze cu autonomie 20 km vor imbogati flota STB de la anul.

Sa vedem daca tine reteaua la atati consumatori noi. :fluier:
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice