Suzuki-Club.ro - My own "Way of Life"!
Bine ai venit,
Vizitator
. Te rugăm să
te autentifici
sau să
te înregistrezi
.
O Oră
O Zi
O Săptămână
O Lună
Pentru totdeauna
Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
Pagina de Start
Forum
Ajutor
Căutare
Autentificare
Înregistrare
Suzuki Club ROMANIA
»
Discutii auto generale
»
Diverse
(Moderator:
gabineg
) »
Stiri si zvonuri din industria auto
« precedentul
următorul »
Tipărire
Pagini:
1
...
313
314
315
316
317
[
318
]
319
320
321
322
323
...
329
Mergi Jos
Autor
Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto (Citit de 346884 ori)
0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Costique
Hero Member
Mesaje postate: 2537
Gen:
Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
Göteborg
Re: Stiri si zvonuri din industria auto
«
Răspuns #3170 :
30.Sep.2023, 07:30:54 a.m. »
Este mult mai simplu. Ca inginer mecanic, ca tehnician in automatizări, ca arhitect naval, ca si constructor, eu unul știu ca nu exista nici un avantaj pe termen mediu si lung al ICE in fata propulsiei electrice. Așa ca tot ce vedem si auzim nu sunt decât zbuciumurile lumii vechi împotriva celei noi, care de când lumea a însemnat transfer de putere care s-a lăsat mai mereu cu batalii mai mult sau mai puțin vizibile intre cei care aveau puterea si banii, si cei care le vroiau de la ei... Atât.
Daca puteți vedea, e OK.Eu unul sunt satul de manipulări.
Parca vad ca "catastrofa climatica" si cei "99% dintre cercetători" dispar după e au descoperit ca cei care profita de ea sunt chinezii...Ca pana acum doar ne-au băgat pe gat solar si vânt, care de 20 de ani sunt cele mai scumpe metode de a produce curent electric si au putut sa coboare prețul doar pentru ca noi toți plătim electricitatea de 10-20 de ori mai scump ca acum 20 de ani. Cam la fel cu EV.
Vorbind de chinezi, in China sunt peste 200 de companii care fac mașini electrice si concurenta de acolo e crâncenă, curge sânge pe străzi... Planul CCP a fost mereu asta, sa preia lidershipul global in cam toate industriile... poate nu știți ce e in aviația civila cu noul avion chinezesc de pasageri... acolo circul e si mai si... ca sunt doar 2 mari actori globali si ceilalți mai mici sunt mereu cam pe muchie... A, va amintiți de scandalul chipurilor- TSML, ASML, Taiwan etc? Huawei a făcut cipuri de 7nm, care conform estimărilor trebuiau sa o poată face abia in vreo 10-15 ani... Si ce credeți? Imediat am aflat ca sunt proaste, se încălzesc etc... Dar nu au suflat o vorba de ce am scris eu mai sus, ca nu ar fi trebuit sa le aibă încă multi ani...
Bineînțeles ca nici unul din cei ce au astăzi un smartphone nu si-ar mai cumpăra o cărămidă mobila din 1998. Dar eu le-am avut pe toate si știu exact la ce visam in 1998 când îmi luam Alcatel DB3. Așa va fi si cu mașinile electrice.
Bine-nțeles ca mai sunt persoane care utilizează dumb-mobile. Întrebarea este daca vreți sa fiți unul din acești "dinozauri" (eu am trecut prin asta la birou, când Autodesk a schimbat interfața in 2004 si toți colegii mai bătrâni, învățați cu aia veche au schimbat sa rămână pe ea, iar toți cei ce veneau din facultate o aveau pe cea noua, ca la scoală o foloseau pe cea noua. Așa ca in 2 ani era suficient sa te uiți la ce interfață au pe monitor, ca sa știi cu cine discuți)...
«
Ultima Modificare: 30.Sep.2023, 08:01:41 a.m. de Costique
»
memorat
Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
Costique
Hero Member
Gen:
Göteborg
«
Răspuns #3171 :
30.Sep.2023, 08:27:53 a.m. »
BYD a depășit Ford la numar de masini vandute, ajungand pe pozitia a 4-a mondiala, si foarte aprope de pozitia a 3-a...
Acest lucru este usor de inteles privind diferenta de pret intre masinile cinezesti si rivali in difertie tari:
memorat
Costique
Hero Member
Gen:
Göteborg
«
Răspuns #3172 :
30.Sep.2023, 12:25:37 p.m. »
CEO Jeep Christian Meunier a fost concediat după ce filiala din China a dat faliment iar global vânzările sunt in cădere (libera). S-a vorbit de marketing defectuos... dar eu zic ca alta e buba. In vreme ce vânzările globale de EV au crescut 80%, Jeep are vânzări de EV in scădere. Printre altele.
memorat
Costique
Hero Member
Gen:
Göteborg
«
Răspuns #3173 :
07.Oct.2023, 01:14:21 p.m. »
In Septembrie 2023 EV-urile au fost 63,4% din vânzările de auto noi pe piața suedeza.
Toyota si Suzuki vor construi împreună începând cu 2025 un crossover electric de clasa mica, BZ2.
https://toyota-batumi.ge/en/news/a-preview-of-the-new-toyota-bz2
«
Ultima Modificare: 07.Oct.2023, 01:47:32 p.m. de Costique
»
memorat
Costique
Hero Member
Gen:
Göteborg
«
Răspuns #3174 :
07.Oct.2023, 01:49:45 p.m. »
memorat
Costique
Hero Member
Gen:
Göteborg
«
Răspuns #3175 :
14.Oct.2023, 01:25:50 p.m. »
Kia dezvăluie EV5 care începe de la 35.000$ cu o autonomie de până la 420 de mile (680 km), in SUA. Vom vedea ce ajunge si la ce preț in Europa (important pentru ca trendul prețului in general e dictat de preturile individuale).
A, uitasem, cică va fi produs in China cu baterii LFP.
memorat
gabineg
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 14537
Gen:
Suzuki SX4 GLX 4WD
Bucuresti
«
Răspuns #3176 :
29.Oct.2023, 11:04:19 a.m. »
Suzuki colaboreaza cu Immotive
pentru crearea unei transmisii in 2 trepte destinate noilor EV ale brandului.
Scopul este obținerea unui moment mai mare în exploatare în condițiile adoptării unui motor electric de putere mai mică.
memorat
SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice
Costique
Hero Member
Gen:
Göteborg
«
Răspuns #3177 :
29.Oct.2023, 04:31:37 p.m. »
Începe invazia Chineză in Europa "sub acoperire". Stellantis va vinde mașinile EV chineze produse de Li Motor sub emblema Stellantis in Europa începând de anul viitor (ce face Renault cu DongFeng Nano, aka DACIA Spring - care in China costa jumătate decât cat cere Renault pe Spring in Europa). Asta înseamnă ca industria auto din Europa este moarta daca guvernele nu fac ceva... Apropo, daca nu știți, tot ce consumăm in Europa are cele mai mari preturi din lume si încet, încet ...ne se mai produc in Europa. E o rețeta a dezastrului pe termen lung pentru salvarea pe termen scurt, este ceea ce numim noi in România "boala lunga, moarte sigura!"... pentru ca un continent cu 550 milioane locuitori nu pate sa se susțină din... negoț, vândut ce fac alții... Deja pe YouTube sunt ceva prezentări care fac din România un artist al dezvoltării si supraviețuii... Si acum cred sincer ca mai curând decade Europa la nivelul nostru decât Europa vestica se menține unde este - care oricum e mult mai jos ca ce a fost odată...
Exista câteva incertitudini care pot răsturna totul, si totuși pentru ca nu am bănuit de prostie globaliștii si cercurile lor atotputernice, ma gândesc ca răsturnările sunt mai aproape decât credem. De la AI si Cuantum Computing la Robotaxi. Ca sa nu mai menționez ca in acest moment sunt sute de firme pe glob, cu zeci de miliarde investiți, care dezvolta roboti umanoizi. Un singur succes deplin si producția manufacturata globala își schimba paradigma peste noapte...
Nu știu daca eu, poate, dar ma gândesc ca cei care acum au sub 40 de ani vor ajunge sigur sa cunoască noul sistem al venitului minim garantat (ce va fi adunat la buget din impozitele plătite de corporațiile ce folosesc robotii umanoizi in toate operațiile manufacturiere)...Si astfel reversul este ca potențialul creativ va fi mai bine folosit, oamenii putând lucra in domenii creative cu toții. Daca vor mai exista...
«
Ultima Modificare: 29.Oct.2023, 04:46:16 p.m. de Costique
»
memorat
The following users thanked this post:
GoneFishing
,
nick5roo
ntire2000
Hero Member
Mesaje postate: 7560
47°133'N 24°496'E Absurdistan
«
Răspuns #3178 :
14.Nov.2023, 11:31:22 a.m. »
Producătorul german de anvelope și piese auto Continental, prezent și în România, va concedia mii de angajați
memorat
スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού
gabineg
Global Moderator
Hero Member
Mesaje postate: 14537
Gen:
Suzuki SX4 GLX 4WD
Bucuresti
«