Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 346889 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #3090 : 19.Ian.2023, 11:39:18 p.m. »
Felicitari, se pare ca unii mai si gândeste.

Eu am analizat problema asta acum vreun an doar la o scara de bloc si mi-a dat cu virgula.
Nici o scara de bloc (P+4 = 20 apartamente - cam astea sunt "standard") n-are putere instalata de minim 60 de kilowati.
Daca le baga toti seara în prize, o sa vedem doar incendii la televiziunile de stiri.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online NicNic

« Răspuns #3091 : 19.Ian.2023, 11:53:48 p.m. »
Felicitari, se pare ca unii mai si gândeste.

Eu am analizat problema asta acum vreun an doar la o scara de bloc si mi-a dat cu virgula.
Nici o scara de bloc (P+4 = 20 apartamente - cam astea sunt "standard") n-are putere instalata de minim 60 de kilowati.
Daca le baga toti seara în prize, o sa vedem doar incendii la televiziunile de stiri.

Iar esti lugubru.
De ce spui ca o sa vezi doar incendii, cand orice instalatie electrica are protectii la suprasarcini (supracurent)?

Fii mai pozitiv. In asteptari.

PS.:
Nu gandi doar la nivel de scara de bloc, fiindca asa ceva se rezolva usor, doar cu cateva investitii sumare in bransamentul respectiv.
Dar la nivel national sau global... e alta treaba.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline ntire2000

« Răspuns #3092 : 20.Ian.2023, 01:08:18 a.m. »
Da, fiecare o sa puna cuie în loc de sigurante ca sa nu mai cada curentul.
Nimeni n-o sa fie dispus sa mearga pe jos a doua zi la job dupa ce tocmai a decartat niste 'jdemii de euro pe o conserva electrica inutila.
N-avem mentalitatea nordicilor de a calari bicicleta.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online bisti

« Răspuns #3093 : 20.Ian.2023, 10:41:23 a.m. »
Electricele nu sunt viitorul, sunt trecutul si pentru putin timp, prezentul.

https://www.muzeuldefotografie.ro/2015/07/1880-1920-primele-masini-electrice/

La cat de mult se încălzește planeta, as incepe cu alimentarea solara.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #3094 : 20.Ian.2023, 03:41:22 p.m. »
Puteți crede ce vreți, as cum am scris, e vorba de credințe. De exemplu e o credință ca vor lua casele foc din cauza încărcării bateriilor pentru ca nu încarcă toată lumea bateriile in același tip la aceeași capacitate si mai ales permanent. Apoi v dura cam 15 ani pana sa aibă toți electrice, timp in care parte a instalațiilor se vor dubla. Apoi poate ca nu ați făcut niciodată consumul real si imaginar, ca sa vedeți ca aveți in realitate capacitate destulă ce nu o folosiți - de curiozitate, când aveți in casa consum instantaneu de 5 KWh?
Etc. Dar cel mai cel este ca de fapt  lipsa experientei este cea care împinge din spate. Cum spunea Hendrix, "Ati trecut prin experienta?" Ei, aia de cumpără EV-uri sunt aia care au trecut prin ea...
Eu fac o prezicere si spun ca daca mai țineți mașina actuala 5-7 ani, următoarea va fi electrica... 6 tari europene deja au ajuns ca 50% din mașinile noi vândute sa fie EV. China ajunge la peste 30% anul asta cu 9 milioane EV nou înmatriculate anul asta (estimări)... Culmea e ca Geely  plusează la greu pe EV in occident dar vin in România sa facă ICE... Mai țineți minte ce mândri eram ca aveam cel mai rapid internet din lume, având ultima tehnologie? Si acum ce facem?
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Online NicNic

« Răspuns #3095 : 20.Ian.2023, 04:44:13 p.m. »
Daca se indreapta lumea spre masini electrice, nu cred ca o face din considerente economice. Cel putin acum nu este mai rentabil/viabil sa avem electrice cu preponderenta.
Nu are rost sa comparam situatia de inceput cand masinile electrice, si alea foarte putiune fata de total parc auto, erau alimentate cu energie electrica ieftina.

In ceea ce priveste utilizarea energiei electrice in casa, in locul altor resurse, precum gazul, eu am facut deja acest pariu cand mi-am pus incalzire electrica. Si aparatele de gatit toate electrice. Sunt convins ca in 10-20 de ani va fi mai convenabila energia electrica decat cea din gaze sau combustibili conventionali.

Dar despre auto.... mai astept sa ma lamuresc. Acum nu e bine sa schimb.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #3096 : 23.Ian.2023, 12:30:15 a.m. »
Daca se indreapta lumea spre masini electrice, nu cred ca o face din considerente economice. Cel putin acum nu este mai rentabil/viabil sa avem electrice cu preponderenta.
Nu are rost sa comparam situatia de inceput cand masinile electrice, si alea foarte putiune fata de total parc auto, erau alimentate cu energie electrica ieftina.

In ceea ce priveste utilizarea energiei electrice in casa, in locul altor resurse, precum gazul, eu am facut deja acest pariu cand mi-am pus incalzire electrica. Si aparatele de gatit toate electrice. Sunt convins ca in 10-20 de ani va fi mai convenabila energia electrica decat cea din gaze sau combustibili conventionali.

Dar despre auto.... mai astept sa ma lamuresc. Acum nu e bine sa schimb.

Corect. De aceea mi-am luat o mașină cu motor termic care sa ma tina 5-6 ani , timp in care EV urile sa vina din urma. Ca vin, asta e clar.

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #3097 : 25.Ian.2023, 10:36:48 p.m. »
Ford este aproape terminat in Europe.  Își vinde fabrica ce o mai avea in Germania către...BYD! Acest lucru vine după ceva ani de continuă micșorare a afacerilor Ford in Europa, au vândut sau închis cam toate făbricile ce le aveau in Occident. Nu uitați ca fabrica de la Craiova au dat-o către Otosan.

Separat, viteza de adopție a automobilelor electrice creste. Se întâmplă ceva foarte interesant, se cumpăra mașini noi, dar din ce in ce mai multe sunt electrice si proporțiile nu se păstrează in sensul ca  creșterea  la nivelul vânzărilor de mașini electrice nu este corespunzătoare scăderii vânzărilor de mașini ICE. Aceste scad in vânzare  mult mai repede ceea ce confirma ceea ce  știm, posesorii de mașini le păstrează mai mult plănuind sa cumpere EV mai încolo, când vor fi mai accesibile ca preț cel puțin...

Tesla este pe cale sa devina un jucător major in Germania si Europa, in luna decembrie a depășit la vânzări in Germania mărcile germane ...

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #3098 : 26.Ian.2023, 10:56:25 a.m. »
Breaking news: Toyota CEO  se retrage ! Akio Toyoda - strănepotul întemeietorului Toyota pleacă din funcția de CEO ca sa rămână directorul comitetului director, Chief Branding Officer Koji Sato va prelua funcția de la 1 Aprilie. Se pare ca nici nu este din familie (sau poate e), așa cum a fost pana acum condusa Toyota. In plus cred ca e cu cel puțin 10-15 ani mai tânăr ca fostul CEO.

Trebuie sa știți ca Akio a fost cel care a frânat cel mai mult evoluția industriei auto japoneze, si din cauza căruia acum ei au o foarte mare problema. Pentru ca Japonia este cea mai îndatorată tara din lume per capita si nu are cu ce sa garanteze  noi împrumuturi, având in plus si o decădere evidentă a numărului si calității forței de munca...

Anul trecut a fost un an greu pentru industria auto japoneză, scăderile masive de vânzări pe piețele tradiționale - USA, Europa si China - au adus aceasta industrie vitala pentru economia Japoniei aproape de colaps. In mod sigur o parte din actualele firme japoneze vor dispare  - vor fi înghițite de câteva mai mari sau vor falimenta, depinde de câți bani pot arunca pe geam pentru ca nici una din fabricile lor din Japonia nu este pregătită cu adevărat pentru tranziție si electrificare. Hidrogenul este alta tehnologie - nereușită - care a papat zeci de miliarde in zeci de ani livrând nimic. Nu uitați, politicienii sunt  atehnici si Europa face aceleași greșeli, investind banii noștri in dezvoltarea rețelei de hidrogen. Daca nu ma credeți sa dau un indiciu: nimeni nu mai folosește  hidrogenul ca si combustibil la rachete. De prosti poate...sau nu? Elon a spus acum peste 10 ani ca folosirea hidrogenului in transporturi este o greșeală si nimic nu s-a schimbat de atunci. A, da, el are cea mai tare firma de rachete cu cele mai smechere motoare care funcționează cu...metan! Știți, Elon nu este doar CEO al SpaceX, este si directorul tehnic...
« Ultima Modificare: 26.Ian.2023, 11:13:20 a.m. de Costique »

Offline Costique

• Hero Member
    • Göteborg
« Răspuns #3099 : 01.Feb.2023, 04:01:42 p.m. »
Suzuki a anunțat ca Jimny va deveni electric. Am înțeles ca deja se face coada...
Planul pentru Europa este ca pana in 2030 80% din producția Suzuki sa fie BEV, 20% hibrid.