Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 346917 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Aliosa

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #3010 : 22.Iun.2022, 07:00:38 p.m. »
VW a anunțat că, pentru a nu dezamăgi clienții fideli care sunt obișnuiți cu consumul de ulei la motoarele termice, va păstra această caracteristică și la acest model electric, prin montarea unui mic rezervor de ulei care va trebui să fie umplut periodic.
  • SX 4 S Cross

Offline enicky

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #3012 : 28.Iun.2022, 12:58:38 a.m. »
                           Mașinile electrice vor avea numere de înmatriculare verzi începând de astăzi
"Numerele de înmatriculare dedicate maşinilor nepoluante vor funcţiona ca un paşaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară şi vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilităţi celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe şi impozite, autorităţile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util", a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline kellogs

« Răspuns #3013 : 28.Iun.2022, 11:44:24 a.m. »
Criza "medicala" nici nu s'a incheiat si au si inceput discriminari pe criterii "verzi". Pun pariu ca in toata lumea "buna"...
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline ntire2000

« Răspuns #3014 : 28.Iun.2022, 01:09:40 p.m. »
Divide et impera.
Daca pâna acuma unii se luau la bataie pentru un loc de parcare, acuma o sa ajunga sa-si ia gâtul prin trafic de la culoarea numerelor de înmatriculare.

Oricum, se baga multa cercetare si mai ales marketing în domeniul asta verde.

Cel mai mare producător de baterii din lume a lansat un acumulator cu 1000 de kilometri autonomie

As vrea sa vad o demostratie pe bune cu bateriile astea.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: vali22

Offline enicky

« Răspuns #3015 : 28.Iun.2022, 02:41:23 p.m. »
  Nu sunt singurii : O companie germană dezvoltă bateria care va oferi maşinilor electrice o autonomie de 1.000 km printr-o singură încărcare
  Mai citisem un articol, dar nu-l mai gasesc, ca si in SUA s-a produs ceva similar.

Citat
...acuma o sa ajunga sa-si ia gâtul prin trafic de la culoarea numerelor de înmatriculare.
Adica ?! :-O

Online NicNic

« Răspuns #3016 : 28.Iun.2022, 04:31:47 p.m. »
Ah, ce-mi plac stirile astea pentru "bobor"!

Adica bateria merge singura, 1000 km?
Sau daca iau acea baterie si o pun pe un TIR electric, sau locomotiva electrica, sau absolut oricare masina electrica, tot 1000 km va rezista?

Hai sa fim rationali ....

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Online NicNic

« Răspuns #3017 : 28.Iun.2022, 04:38:30 p.m. »
Asta o fi de adevarate-lea?

Motorina sintetica?
Oare cat de eficienta, dpdv al costurilor de fabricatie, poate fi?
Daca va ajunge motorina clasica macar 1000 EUR/l, ar deveni mai rentabila motorina sintetica?

Desteapta-te romane!

Online NicNic

« Răspuns #3018 : 28.Iun.2022, 05:33:12 p.m. »
Asta o fi de adevarate-lea?

Motorina sintetica?
Oare cat de eficienta, dpdv al costurilor de fabricatie, poate fi?
Daca va ajunge motorina clasica macar 1000 EUR/l, ar deveni mai rentabila motorina sintetica?

Am uitat sa pun niste ghilimele, pentru a se intelege mai bine, de catre toti cititorii:
[...] de "adevarate-lea" [...]

;)
Desteapta-te romane!

Offline Japan

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 25
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #3019 : 28.Iun.2022, 07:26:29 p.m. »
Exista si benzina sintetica cam2euro/litru...cred ca aici e miscarea cu scumpirea actuala.II obisnuim cu pretul dupa aia vindem benzina si motorina sintetica.Undeva in Africa se construieste asa ceva,pentru benzina sintetica.Atat doar ca chestiile astea sintetice sunt vechi,nu e nimic nou in asta,scumpe si atunci si acum!
LE am citit mai bine,vad ca intervine electroliza apei in procesul de fabricare...nu e bine deloc, electroliza apei papa curent la greu!Daca am hidrogen(din electroliza)nu il ard mai bine direct in motor?