Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 346928 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

« Ultima Modificare: 20.Apr.2022, 10:52:42 a.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline nick5roo

Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #2951 : 28.Apr.2022, 07:41:04 a.m. »
Suzuki este acuzată că a fraudat testele de poluare la mii de maşini cu motoare diesel vândute în Europa. Pe listă se află modele precum Suzuki Vitara, Swift şi SX4 S-Cross
https://gadget.ro/suzuki-este-acuzata-ca-a-fraudat-testele-de-poluare-la-mii-de-masini-cu-motoare-diesel-vandute-in-europa-pe-lista-se-afla-modele-precum-suzuki-vitara-swift-si-sx4-s-cross/

Trimis de pe al meu AC2003 folosind Tapatalk
  • Suzuki swift hibrid 2021 All grip

Offline ntire2000

« Răspuns #2952 : 28.Apr.2022, 08:31:37 a.m. »
Comentariul asta "Suzuki nu fabrica motoare diesel. Cumpără motoare Fiat si Renault sau Peugeot " mi se pare cel mai pertinent din toata stirea.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: sfichiu, nick5roo

Offline ntire2000

« Răspuns #2953 : 03.Mai.2022, 11:08:46 a.m. »
Cum mai stam cu productia.

Din pacate pentru optimistii forumului, piata auto din UE este în continuare în cadere.
Doar la noi - popor supereducat dpdv financiar lucrurile stau roz bonbon - n-o sa avem mâncare si caldura dar o sa ne plimbam cu masina.

« Ultima Modificare: 03.Mai.2022, 11:18:56 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline teutzue

• Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline enicky

« Răspuns #2955 : 03.Mai.2022, 03:22:44 p.m. »
Din pacate pentru optimistii forumului, piata auto din UE este în continuare în cadere.
Doar la noi - popor supereducat dpdv financiar lucrurile stau roz bonbon - n-o sa avem mâncare si caldura dar o sa ne plimbam cu masina.
    Dupa ce am citit, am inceput sa traduc(inteleg) postarea, care ar suna cam asa, dupa mine:
....pentru optimistii forumului, .... lucrurile stau roz bonbon : Martie 2022 are o crestere de 42,6% fata de Martie 2021, iar primul trimestru a fost mai productiv fata de acelasi din 2021 cu +15,72%.
  Sa ma ierti @ntire2000 ca ti-am reinterpretat postarea, dar n-am pus nimic de la mine ! :)

Dar ce n-am inteles eu si se intampla cam din anii 2000+, este ideea asta de "copiat", adica ce se intampla in vest(sau State) trebuie sa fie musai si la noi : e criza la ei, trebuie sa fie si la noi, e pandemie/lockdown la ei, repede si la noi, a cazut nu stiu ce banca/fond din China, vine tsunami si la romanica, au crescut preturile la gaze si curent, trebuie sa creasca si la al IIlea producator de gaze din Eu, tot inghitim galusti d-astea gretoase incat iti trebuie un tir cu lamai sa-ti treaca greata !
   Acum daca la ei nu se mananca jumari si sorici, trebuie sa nu mancam nici noi ?!
   Daca la ei a scazut si la noi a crescut productia auto, o fi rau?!
   O fi rau ca niste oameni au loc de munca?! De ce ar fi rau?!
   Daca tot ne uitam in curtea lor, de ce nu facem salariul minim 1200 de euro?!
Cum e proverbul : "cand e bine, nu-i de mine, cand e rau, hop si eu" !

Zic si eu...

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: maressalo

Offline jupanul1

« Răspuns #2956 : 03.Mai.2022, 04:53:07 p.m. »
Nu-s de meserie, dar văd că se discută despre înmatriculări acolo... nu e normal că s-au înmatriculat mai puține dacă s-au livrat mai puține? Eu am așteptat 8 luni (din iunie 2021 până în martie 2022) pentru a-mi fi livrată mașina, mai sunt încă colegi de suferință la aceeași marcă pentru care se face anul și nu au primit nici măcar confirmarea că se mai produce vreodată ce au comandat ei. Sunt convins că sunt probleme similare la toate mărcile - adică întârzieri mari spre foarte mari ale livrărilor. Atunci - nu e absolt de așteptat statistica asta să fie cu ”creștere negativă” la înmatriculări? Piața auto e în scădere nu pentru că nu se cumpără ci pentru că nu se poate produce suficient - sau mie așa mi se pare. Oi fi eu prea optimist?

P.S. - asta nu înseamnă că nu există o potențială ”criză” ce va veni/a venit.
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

The following users thanked this post: enicky

Offline ...

« Răspuns #2957 : 10.Mai.2022, 09:12:05 a.m. »
https://www.autocritica.ro/cars-roads-22/

Lista include un Suzuki Vitara Strong Hybrid.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #2958 : 10.Mai.2022, 09:23:49 a.m. »
Nu-s de meserie, dar văd că se discută despre înmatriculări acolo... nu e normal că s-au înmatriculat mai puține dacă s-au livrat mai puține? Eu am așteptat 8 luni (din iunie 2021 până în martie 2022) pentru a-mi fi livrată mașina, mai sunt încă colegi de suferință la aceeași marcă pentru care se face anul și nu au primit nici măcar confirmarea că se mai produce vreodată ce au comandat ei. Sunt convins că sunt probleme similare la toate mărcile - adică întârzieri mari spre foarte mari ale livrărilor. Atunci - nu e absolt de așteptat statistica asta să fie cu ”creștere negativă” la înmatriculări? Piața auto e în scădere nu pentru că nu se cumpără ci pentru că nu se poate produce suficient - sau mie așa mi se pare. Oi fi eu prea optimist?

P.S. - asta nu înseamnă că nu există o potențială ”criză” ce va veni/a venit.

Cred ca ai pus punctul pe "i". Pentru ca odata cu acest fenomen avem si situatia cresterii neasteptate a pretului masinilor second-hand. Si asta nu inseamna decat ca nefiind disponibile suficiente masini noi asa cum dorese cumparatorul, acesta se re-orienteaza la masini second-hand... doar ca acest lcru este foarte greu de inclus in statistici, masinile second-hand vandute sunt cam in afara controlului.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
« Răspuns #2959 : 10.Mai.2022, 09:28:14 a.m. »
Deci pana la toamna cand vand SX4 ca vine Korando mai creste pretul la SX4?
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț