Autor Subiect: Stiri si zvonuri din industria auto  (Citit de 346961 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
Re: Stiri si zvonuri din industria auto
« Răspuns #2800 : 22.Nov.2021, 08:08:56 a.m. »
Nu știu, situația este ca sunt sute de miliarde investite in uzinele de motoare care nu sunt recuperate. Chinezii, deși cumpără peste 30% din producția globala de automobile electrice/hibrid abia au 3,3% din populație cu transport electrificat/hibrid comparat cu 90% Norvegia sau 20% Suedia. Însă nimeni nu vede cum va deveni Africa sau America de Sud electrificate. De aceea ICE nu vor dispare iar ce prevăd este mutarea uzinelor, in cel mai rău caz. Deja nemții au spus ca America de Sud va folosi ICE in continuare, folosind combustibili pseudo-naturali, sintetici  cu etanol. Cred ca Suzuki va merge pe aceeași cale. Nu ii vad făcând in Ungaria EV mai devreme de 2030, si prima e problema bateriilor - nu exista sursa in Europa suficienta. In timpul asta chinezii au anunțat primul SUV EV cu autonomie de 1000 km. Sa ne lămurim, nu au inventat roata, ci au pus baterii peste tot, astfel având si o mașină foarte grea. Nu vorbim de eficienta, de aceea acest SUV e doar un motor propagandistic (cine îl cumpără cară după el pe banii lui 3 tone de minerale). Așa putem si noi sa agățăm un rezervor in remorca după noi si facem 5000 de km...
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

Offline enicky

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline nick5roo

• Suzuki swift hibrid 2021 All grip

Offline teutzue

« Răspuns #2803 : 28.Nov.2021, 09:34:17 a.m. »
"Ansamblul dezvoltă 129 de cai putere și 325 Nm, pe care îi poate livra.." iar pe site-ul suzuki se specifica un cuplu de 235. Care-i informatia corecta?

LE: O fi cuplul combinat motor termic plus electric de 325. Cel motor termic e doar de 235...
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline Daniel42

« Răspuns #2804 : 28.Nov.2021, 07:10:22 p.m. »
Eu cred ca 235 Nm este corecta . Am citit ca preturile la noul SX 4 S Cross sunt umflate pentru Romania cu 4200 Euro . O suma destul de mare cred eu . Am si eu o intrebare . Daca vreau sa cumpar o masina noua de la unguri , ce sume se platesc acolo in afara de pretul masinii , numere si asigurare si ce sume platesc apoi in Romania la inmatriculare ? Asta ca sa fac la anul o vizita la vecini pentru un S Cross daca se merita . Multumesc anticipat . :)
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2805 : 28.Nov.2021, 07:24:23 p.m. »
@Daniel42 , ti-am mutat întrebarea în topicul dedicat. Ii rog pe colegi sa răspundă acolo și sa lasam topicul acesta doar pentru știri.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline nick5roo

« Răspuns #2806 : 29.Nov.2021, 08:40:19 a.m. »
SUZUKI SE GÂNDEȘTE SĂ LANSEZE UN SUV DE CLASĂ MICĂ ÎN 2024

ProMotor: Suzuki se gândește să lanseze un SUV de clasă mică în 2024.
https://www.promotor.ro/stiri-auto/suzuki-se-gandeste-sa-lanseze-un-suv-de-clasa-mica-in-2024-18938807

Trimis de pe al meu AC2003 folosind Tapatalk

• Suzuki swift hibrid 2021 All grip

The following users thanked this post: gabineg

Offline Myhay

« Răspuns #2807 : 29.Nov.2021, 06:24:50 p.m. »
Ignis nu este Suv din clasa mica? Sau cum este cotat? Mi se pare fara rost sa mai introduci ceva intre Ignis si Vitara. Se canibalizeaza din nou , cum a fost Baleno cu Swift.
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline Biker

« Răspuns #2808 : 30.Nov.2021, 06:22:58 p.m. »
Este gratis, adică nu implica nici un cost suplimentar. Mai ai opțiunea slde a lua mașină fără sistem și ai o reducere de 300 euro (cred totuși ca îți dă sistemul de pe COOL).
DA, este vorba de Lenovo cei care fac și laptopuri, tablete, telefoane, etc. Totuși, informația ca este Lenovo am primit-o doar verbal (evident).
Corect. Eu am primit-o cu Lenovo.
  • Vitara Passion 1.4 Mild hybrid 2WD
Vitara Passion 1.4 2WD 2021

Offline Calin sb

« Răspuns #2809 : 30.Nov.2021, 08:15:05 p.m. »
"Ansamblul dezvoltă 129 de cai putere și 325 Nm, pe care îi poate livra.." iar pe site-ul suzuki se specifica un cuplu de 235. Care-i informatia corecta?

LE: O fi cuplul combinat motor termic plus electric de 325. Cel motor termic e doar de 235...
Cred ca e doar o eroare de tipar.
Corect e 235 Nm. Si aici e dat tot atât.
 https://www.motorsport-total.com/auto/news/suzuki-s-cross-2022-mega-facelift-statt-neuauflage-21112602
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call